El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Queixes al Parlament per la fi de les llicències per edat sense negociació
  • CA

L’eliminació fulminant de les llicències per edat al Parlament de Catalunya obre ara una guerra amb els treballadors de la cambra catalana. El Consell de Personal del Parlament de Catalunya, una mena de comitè d’empresa, ha emès un comunicat aquest dimarts en el qual expressen la seva “perplexitat” i “profunda indignació” per la decisió dels membres de la Mesa. El Consell considera que el que ha fet aquest òrgan del Parlament és “menystenir la negociació col·lectiva” i “trencar l’acord aprovat del 21 de desembre”.

La Mesa del Parlament va decidir una extinció de les llicències per edat progressiva el 21 de desembre, però el passat 14 de gener, i veient que la polèmica continuava, es va decidir suprimir aquesta figura per sempre. Es tracta d’un privilegi dels treballadors del Parlament que després de treballar-hi 15 anys poden acollir-s’hi quan compleixen els 60 anys, permetent-los deixar de treballar però seguir cobrant la totalitat del sou.

En el comunicat, el Consell afirma que la gestió de l’afer “deixa els treballadors en una situació d’inseguretat jurídica i de desconfiança davant futures negociacions d’acords laborals”. Aquest malestar ha estat traslladat als membres de la Mesa del Parlament, que aquest dimarts es troben reunits, abordant també el cas de Pau Juvillà i l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’acta de diputat.

El personal de la cambra catalana ha anunciat que s’ha posat en contacte amb el Col·lectiu Ronda per analitzar si la manera de procedir per part dels òrgans gestors del Parlament s’ajusta a la legalitat vigent i quines accions legals poden emprendre. El comunicat subratlla que la seva voluntat no és defensar les llicències, “sinó una cosa molt més important: els nostres drets com a treballadors i treballadores”.

Els treballadors també han expressat que entenen la posició de la Mesa d’extingir la llicència per edat, però reclamen que “qualsevol qüestió que afecti els treballadors sigui tractada dins d’una taula de negociació, tal com s’havia fet fins ara”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Girona a febrer 01, 2022 | 12:11
    Girona febrer 01, 2022 | 12:11
    En comptes de mirar de callar i esperar que la gent oblidi l'assumpte, faran fressa i es faran passar per "treballadors" normals i corrents, com si tots tinguéssim res semblant als seus privilegis. En comptes de començar a tirar de la manta i fer saltar pels aires tots els privilegis escandalosos de la classe política, els seus contactes familiars i tot el deep state, ens distreuen amb estupideses com la del festival d'Eurovisió. En comptes de tenir un projecte social que realment signifiqui un canvi i que entomi els reptes del segle XXI (creixent desigualtat social, escassetat de recursos, canvi climàtic, nivells acadèmics en descens vertiginós etc..) l'autonomenada esquerra ens enganya canviant paraules. Diem "totis" i ja s'ha acabat el problema de la discriminació de la dona. Parlem de la copa menstrual i ja considerem que hem "trencat un tabú". Cridem "volem acollir" i ja ens podem oblidar de la desvergonyida extracció de recursos al tercer món (de la qual ens n'aprofiten tots) que és la que provoca les onades migratòries que després no podem gestionar. I així. En època dels meus avis, la meitat de la població era analfabeta. Deien "jo no en sé, de lletra" I era cert, però no se'ls escapava la realitat del seu voltant. A falta de cultura escrita hi havia el sentit comú d'observar l'entorn.. El que passa ara és que la majoria és igual d'ignorant, però és consideren cultes. Tenen el cap ple d'allò que els hi han volgut omplir per distreure, i creuen que tenen "informació" Mala peça al teler. Tot i el risc de caure en falsos paral.lelismes, recordem que els romans van ser un experts en tenir la població distreta amb xous. "No hi ha res de nou sota el sol", llegim a l'Antic Testament. Roma ja va inventar el "pa i circ", i els va funcionar fins que la realitat de la decadencia, en forma de corrupció, ineptitud, baixesa moral, crisi econòmica, noves creences i incapacitat de defensar-se dels perills externs, els va passar per sobre. El més fotut és que abans no caiguin ells, ens arrossegaran a milions de nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa