La Brimo va témer que els independentistes prenguessin el control del Prat

Els informes policials i el testimoni dels comandaments relaten com el 14-O van estar a punt de perdre una "infraestructura crítica"

Greu risc de prendre una infraestructura crítica”. Aquesta és la definició del que va passar a l’aeroport del Prat el 14 d’octubre de 2019, el dia que es va publicar la sentència del Procés i va provocar una protesta massiva. Una definició expressada pel màxim comandament de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que, des del lloc dels fets, va intentar contenir la concentració de milers de persones convocades pel Tsunami Democràtic. Així ho recullen sengles atestats del Cos Nacional de Policia i dels Mossos d’Esquadra aportats al jutjat número 5 del Prat que aquesta setmana va arxivar la investigació contra tres brimos per haver buidat un ull a un manifestant durant les càrregues a la protesta.

La jutgessa, en la seva interlocutòria, inclou els informes i el testimoni d’un veteraníssim subinspector dels Mossos que va ser l’encarregat de dirigir l’operatiu des de la “zona calenta”. Un relat en què subratlla l’alta probabilitat que els manifestants prenguessin el control del Prat a la vista de la quantitat de gent i els mètodes utilitzats durant la protesta. “La situació del dia i lloc dels fets va ser el més dur que he trobat en 20 anys a la Brigada Mòbil”, va assegurar i reiterar en seu judicial el comandament. Una descripció del dia que constata com va fer patir a la policia la primera protesta per la sentència fins al punt d’estar a punt de perdre’n el control.

El subinspector va recalcar a la jutgessa els termes de l’atestat dels Mossos que es van veure obligats a utilitzar el “foc a discreció”. “Una fórmula que permet a cada tirador la decisió de disparar o no”, detalla. La decisió de disparar sense cap control “viable” del superior jeràrquic de la policia es fonamentava pel “gran allau de centenars de persones” que ocupaven l’aeroport, en concret, la Terminal 1. “Era una situació crítica”, rebla el mateix testimoni autoritzat. De fet, la instrucció judicial no ha pogut determinar ni el nombre de trets ni els projectils que es van arribar a disparar aquell dilluns.

“Donada la situació de greus desordres públics”, continua el relat policial i judicial, “el greu risc que els manifestants prenguessin una infraestructura crítica com l’aeroport, els danys materials generalitzats i el greu perill per a la integritat física de totes les persones que hi eren van obligar al comandament operatiu a demanar al CECOR la utilització de les llançadores”. En la descripció dels fets, el comandament dels antiavalots descriu un moment de màxim perill entre les 9 de la nit i 3/4 de 10, quan van suar la cansalada per evitar que “els manifestants poguessin accedir del pàrquing de la T1 a dins la terminal, al mateix temps que havien d’evitar que poguessin sortir de manera que els efectius policials quedaven envoltats i, per tant, inoperatius”. “S’havia de mantenir i defensar la zona E”, exclama el comandament, aleshores subinspector i ara ja inspector. L’objectiu de la policia era poder evitar al preu que fos que els manifestants prenguessin el control de la infraestructura aeroportuària.

Especialment remarcable és la descripció de “l’armament” que suposadament van utilitzar els manifestants. De fet, són qualificats per les policies “d’extrema hostilitat o violència”. “Llançament de pedres, llambordes arrancades, tanques, pilotes de golf propulsades amb tirachinas reforçats, vidres de panells que fan de pared al pàrquing, carretons portaequipatges, i fins i tot, carretons de la neteja, així com extintors i la seva pols o l’aigua a pressió de les mànegues antiincendis”. Un relat d’un dia dur en què la policia va témer perdre el control de l’aeroport i tot el que podia implicar.

Part del relat de l’informe dels Mossos aportat per la Jutgessa del Prat/QS

Comentaris

  Gavanenc 28/05/2021 10:57 am
  Quico, que consideris un possible escenari previst per la policia com si fos una temença, denota que fas com els espanyols, interpretes un dels escenaris dels extrems, com una realitat. No és això, no és això. Potser a alguns encara trobeu millor el sistema policial espanyol "a por ellos", "vosotros ya sabeis lo que teneneis que hacer" i apa, barra lliure... que "luego ya lo afinaremos". Porca misèria. No ens confonguem ni confonguem, si us plau.
  Cal dir-ho 28/05/2021 10:24 am
  Vergonya aliena, confondre possibles escenaris amb els que es pot trobar la policia catalana, amb "témer" prendre'n el control d'un aeroport (!?). Les policies modernes consideren diversos escenaris que es poden trobar quan han d'actuar, no fan com ens sistemes del segle XIX de la policia espanyola. Paradoxalment, en el judici farsa contra l'independentisme, la previsió de diversos escenaris i la mediació policial, els jutges espanyols ho van "interpretar" com una "incriminació" i una "prova" de "violència, ja que la policia catalana quan actua en una manifestació o una altra activitat ciutadana, contempla tots els escenaris possibles, per eficàcia, per a preveure necessitat d'unitats, etc. Per exemple en una manifestació de caire pacífic, hi preveuen diversos escenaris i un pot ésser que algun grup aliè provocador origini conflictes que poden acabar en enfrontaments, però evidentment això no vol pas dir que la manifestació en qüestió sigui o hagi d'ésser per força violenta. Això és el que "interpreta" la justícia espanyola lawfare i així van poder condemnar presoners polítics. Sembla mentida que encara ara caiguem en les trampes i estafes de l'estat espanyol, i ens les creguem.
  Jeroni Munyós 28/05/2021 10:08 am
  Va témer o va considerar-ho una possibilitat? No fem com els espanyols, que els hi costa de capir que son termes de policies democràtiques i modernes com mediació o consideració prèvia de possibles d'escenaris. Ja n'hi ha prou d'arrossegar encara maneres de fer i de comprendre la policia com si encara fossin els "grisos". Per a que serveix canviar, millorar, modernitzar coses al nostre país, si al capdavall us preval encara el model espanyol de fer i d'analitzar ? Síndrome d'Eslocolm ? Autoodi ? Manca de confiança en el país... ? I sobretot manca de sentit d'estat, ve-t'ho ací, Quico.
  Gonzalo 28/05/2021 4:46 am
  Invadid la pista, que nos vamos a reír un rato largo....pero vosotros, mucho blablabla, pero luego, a casita con la cabeza agachada y el rabo entre las patas. Como lo que sois: unas miserables ratas.
   Gavanenc 28/05/2021 10:30 am
   Tacito Gonzalo, tu fes la teva feina, que nosaltres mentrestant fem camí. Ja sabem que tut tens al darrere tot l'estat espanyol, aparells , clavegueres, Cni, fons reservats, fiscalia espanyola afinadora, lawfare de la justícia espanyola, informes inventats... que et fan la feina 24 hores sobre 24, així tu només et cal escriure collonades per al teu consum. Segueix així.
    Gonzalo 28/05/2021 11:46 am
    Lo mismo digo. Seguid así!!! Nos encanta veros en la cárcel y frustrados.
   Olaznog 28/05/2021 8:44 am
   .....nos hemos quedado con las miserables ratas españolas
  LlunyDeCat 27/05/2021 11:15 pm
  Octubre 2017: Ocupar els Aeroports i molts més llocs haurien d'haver estat les accions bàsiques de la Insurrecció per a la Independència després de la victòria massiva al Referèndum. Hom sap que els Espanyols tenien molta por i els líders catalans no ho varen pas aprofitar. I ara tenim la merda espanyola que tenim. La darrera és l'agressió i humiliació d'un policia espanyol a la comissaria de Girona. Però els líders i els Catalans ja n'estan acostumats. Fa anys i panys que els Espanyols agredeixen, insulten, humilien, torturen, executen i roben els Catalans. Potser caldrà despertar del malson i adonar-se que tot plegat no és normal i que ELS PODEM FOTRE FORA !
  88
  40
  Respon
   Gonzalo 28/05/2021 12:32 am
   Anda. ..sigue bien lejos de nuestra tierra, so payaso....!!!!!!
   26
   74
   Respon
    ¡Tu tierra es ecspanya, ecspanyordo de mierda! 28/05/2021 7:14 am
    Gonzalo, nombre de Facha ecspanyordo, ¿te sigues tocando cuando ves un uniforme? Eres la vergüenza de tu piara.
  Vendetta 27/05/2021 10:45 pm
  Aket es el cami el unic cami fotre fora a tota akesta merda colona de la nostra patria, poble armat poble respectat catalunya catalana 33
  137
  115
  Respon
   En Patufet astronauta 28/05/2021 8:00 am
   Sempre fots el mateix rotllo, valent? Per quan la teva primera acció "armada", paiaso?
    Maria 28/05/2021 10:45 am
    En tot cas el fantasma Vendetta, ho farà com el què és, un provocador de falsa bandera. Mai llegiràs un missatge o un comentari d'un espanyolista amb arguments de bon rotllo sobre els possibles "avantatges" per als catalans de romandre dins d'Espanya, mai... senzillament no en tenen perquè no n'hi ha. Espanya és tot el contrari del què necessita el nostre país, som incompatibles. Els espanyols prou que ho saben i per això es contradiuen tant, ens consideren "espanyols" "por-cojones"i alhora no ens consideren dels seus per això la llengua, el tarannà, la forma de fer... nostrats els hi fan tanta nosa.
  LlunyDeCat 27/05/2021 10:29 pm
  Gran part dels Mossos d'Esquadra (els paios de la BRIMO sempre parlen Espanyol) forma part de les Forces d'Ocupació. La majoria dels comandaments són Espanyols i vénen dels Cossos Espanyols. I només cal veure en Trapero dient que tenia preparat un pla per detenir en Puigdemont. Sort que encara hi ha patriotes dins del Cos i curiosament són perseguits pels Espanyols i pels Botiflers. L'endemà de la Independència caldrà una gran neteja per fer fora aquesta purriassa espanyola. I pel que fa a l'Aeroport hi tenim la prova que el Poble Català del Principat podia i volia ocupar el territori. Només va fer figa l'elit política. L'Octubre del 2017 és el veritable naixement del Moviement Independentista. I no té res a veure amb ERC, JXCAT ni la CUP. I un jorn els passarà per damunt com una piconadora.
  83
  11
  Respon
   Realitat 27/05/2021 10:52 pm
   Si algú pensa que rodejant l'aeroport (o altres infraestructures) durant dies s'aconsegueix la independencia es que no enten res. A qui es perjudicaria? Principalemt a Catalans, que no podrien marxar o tornar, que no vinguin turistes etc. a Madrid estarán ben contents, no es canviara el director de l'aeroport o Aena, que farem sagrestarlos?
   15
   83
   Respon
    tyu 27/05/2021 11:18 pm
    idiota espanyol
    Ramon 27/05/2021 11:01 pm
    Tu sí que no entens res si realment penses el que has escrit. Això fum la volta com un mitjó el dia més impensat i per qualsevol cosa. Espanya ho sap.
  LlunyDeCat 27/05/2021 10:10 pm
  1940: Els Alemanys ocupen França i comença la "Collaboration". Gendarmes, Policies i Préfets (Representant de l'Estat a cada departament) participen activament a la caça de jueus. Primer caçaren els jueus estrangers i després els jueus francesos. En Chirac als 90 va demanar perdó per això reconeixent públicament que l'Estat Francès era culpable de Crims contra la Humanitat. A CAT hi tenim els nostres "collabos", a més a més de Colons i Ocupants. Dels "collabos" en diem Botiflers als PPCC. I la Policia Catalana en té un fotiment. El Cos mateix és tot ple d'antic Policies i Guàrdies Civils Espanyols mal reciclats (És impossible de reciclar un Espanyol). Què farem amb tots aquests Criminals l'endemà de la Independència ? Doncs caldrà fer net com feren el 1944 els Francesos.
   Josep 27/05/2021 10:13 pm
   De quina independencia ximplet???
   24
   77
   Respon
    Vendetta 27/05/2021 10:41 pm
    Tu tontu chimpanyol no? De la de ta mare, colono de merda
    19
    21
    Respon
     Gonzalo 28/05/2021 12:34 am
     Cierra el pico, catanaZi de mierda!!!!!
  Ramon 27/05/2021 9:47 pm
  El tomb independentista es produeix cinc minuts després que el PSC obtingués 25 escons a Madrid com 25 escopinades a la dignitat de Catalunya. Però, atenció, que ERC llavors ja va baixar de 8 a 3 escons. La clau de volta és ERC. Si aconseguim deixar ERC amb només els miserables que hi són perquè en depenen de menjadores això gira com un mitjó.
  36
  74
  Respon
   Josep 27/05/2021 10:11 pm
   Una pregunta??? On feu la declaracio de renda. No hay mas preguntas señoria.
    Jo la faig a casa de la teva mare, la Josefa! 28/05/2021 7:15 am
    Ecspanyol de merda!
   Josep 27/05/2021 10:07 pm
   Un cop mes els indepes es van cagar a les calçes. Tornareu a fer que???? Riure
   21
   111
   Respon
    Ramon 27/05/2021 11:03 pm
    Tot el que vulguis, rata. Però això qualsevol dia i per qualsevol cosa fum la volta com un mitjó. I Espanya ho sap.
  el verdugo del Cid 27/05/2021 9:00 pm
  Sí, teníeu raons per tenir por, però en realitat tot era simbolisme. Vam enviar un missatge a "epaÑa": "mierdaespaÑistaÑoles todos: tomamos el aeropuerto como símbolo de lo que haremos con todos y cada uno de vosotros: volaréis más alto que Carrero Blanco, fascistas de mierda"
  42
  67
  Respon
  Josep 27/05/2021 8:53 pm
  queda clar, envoltar-los i sempre endavant, amb molta rapidesa i lligar-los amb filferro de punxes. brimo arro pn i gc son la mateixa porqueria i gonzalo un segurata amargat que només serveix per vigilar la porta del wc, que es mata a palles veien actuar la bòfia española, bla bla bla, tu madre te cagó en un portal, però no el de belén precisament....
  63
  39
  Respon
   Gonzalo 27/05/2021 9:00 pm
   Si es que sois todo amor... jajajajajajajaja!!!!!!
    Gonzalo Facha Segurata 28/05/2021 7:18 am
    Gonzalito, creando escuela, ¿no? ¡Si es que eres una mierda española enorme!
  Doctor Strangelove 27/05/2021 8:46 pm
  Al cap i a la fi, si ens ho mirem amb una mica de perspectiva, tot va ser fum! Doc.
  22
  56
  Respon
   Al cap i a la fi el que has de fer es callar, ruc de mena! 28/05/2021 7:21 am
   I deixa de fer mal a Catalunya! Si et suicides dona el cos al zoo, per fer-ne galetes per les ienes
  I on és la poderós Departament d'Afers Interns? 27/05/2021 8:41 pm
  O no deu ser tant poderós, o els tenen molt petitets o són la mateixa merda que els criminals de la BRIMO que encara no han enviat a la presó o al psiquiàtric.
  46
  80
  Respon
  MHP 27/05/2021 8:10 pm
  Sempre ens quedarà la GC
   josep 27/05/2021 8:47 pm
   p p P
  Gonzalo 27/05/2021 7:54 pm
  Lastima que el fuego a discreción no fue con munición real......
  8
  119
  Respon
   josep 27/05/2021 8:47 pm
   idiota, en el ikea hemos comprado un taburete con tu nombre
   No tens respecte er ta mare? (ho entenc, eh) 27/05/2021 8:36 pm
   Perquè amb tanta penya segur que hi va anar, com sempre sense calces, a veure si algú li pagava la botella...
   Quim 27/05/2021 8:09 pm
   I que el teu pare no compres un Durex.
    Gonzalo 27/05/2021 8:39 pm
    No todo van a ser alegrías para vosotros, catanaZis de mierda.
    7
    133
    Respon
     Quim 27/05/2021 8:44 pm
     Es espanyol qui no pot ser altre cosa i tu no es ets panyol merda seca.
  Ramon 27/05/2021 7:04 pm
  TOT encara és possible. LA LLIBERTAT DE CATALUNYA encara és possible.

Nou comentari