El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena creu que el col·lapse de l’AP-7 és a causa del dèficit en Rodalies
  • CA

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha culpat a la manca d’inversió en Rodalies del col·lapse diari i setmanal de l’AP-7. En aquest sentit, el que més li preocupa són les cues quilomètriques que es produeixen els dies laborals, i creu que això es resol amb millorar el transport públic. “Rodalies podria funcionar si els compromisos d’inversió es complissin”, ha dit el conseller. Creu que Cercanies, a Madrid, funciona, i en canvi, aquí no. “És una qüestió de recursos”, afirma en una entrevista a La Vanguardia.

Per a fer front a l’augment d’un 50% d’aquesta via, ha explicat que es poden optar diferents mesures. La primera es basa en utilitzar grues i les limitacions del pas dels camions; la segona en oferir vies alternatives, tal com va proposar el rescat de l‘autopista del Garraf; afegir carrils addicionals; i per últim fomentar el transport públic.

Elogis als cossos que van treballar contra els incendis

Pel que fa als incendis, Elena creu que s’ha fet una feina “magnífica” ha agraït la tasca de tot el cos de Bombers, Agents Rurals, i efectius que han col·laborat en la tasca d’extinció d’incendis. Alhora, ha afirmat que es necessiten més mitjans i que els estan posant. A tall d’exemple, ha explicat que fa poc ha sortit una promoció de 250 bombers nous i aquest any en sortiran 250 més. “Fan falta més bombers i per això hem incrementat un 20% el pressupost de seguretat i emergències”, ha dit.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, el director dels Mossos, Pere Ferrer, el cap del cos, Josep Maria Estela, i altres comandaments, en la presentació de la nova unitat aquàtica de la policia de la Generalitat, a Vilanova i la Geltrú / Mireia Comas
El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el director dels Mossos, Pere Ferrer, el cap del cos, Josep Maria Estela, i altres comandaments, en la presentació de la nova unitat aquàtica de la policia de la Generalitat, a Vilanova i la Geltrú / Mireia Comas

El conseller està a favor de la reforma del Codi Penal

Davant l’increment dels lladres reincidents i l’augment de l’incivisme a Barcelona, Elena ha elogiat la llei que està tirant endavant el Congrés i el Senat a proposta del PDeCAT, en la qual es reformaria el Codi Penal, que castiga la reincidència.

El conseller també ha explicat que es tirarà endavant una nova llei catalana, ja que l’anterior data de fa més de 25 any. “Un dels objectius ha de ser la coordinació dels Mossos i de les Policies Locals”, ha reivindicat. Una altra fita és modernitzar la policia i buscar un consens. “Estic molt esperançat”, ha dit el conseller. Ara mateix, hi ha 18.000 Mossos, i creu que s’hauria d’arribar als 22.00′ en 10 anys.

Més notícies
El peatge de la C-32 sud, l'autopista del Garraf, en una imatge de l'abril del 2022 / ACN
Elena sobre l’autopista del Garraf: “El govern espanyol la podria rescatar”
Notícia: Elena sobre l’autopista del Garraf: “El govern espanyol la podria rescatar”
Comparteix
El conseller de l'Interior ha posat d'exemple les radials de Madrid i demana responsabilitat per Sant Joan
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a la comissió del Parlament / ACN
Elena lamenta que “en una setmana hi ha hagut 200 incendis a Catalunya”
Notícia: Elena lamenta que “en una setmana hi ha hagut 200 incendis a Catalunya”
Comparteix
El conseller d'Interior assegura que aquestes xifres no es veien dels dels anys 90
El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró | ACN
Puigneró respon Elena: “Rescatar l’Autopista del Garraf no és la solució”
Notícia: Puigneró respon Elena: “Rescatar l’Autopista del Garraf no és la solució”
Comparteix
El vicepresident del Govern considera que la problemàtica de l'AP-7 s'ha d'abordar de forma integral
El peatge de la C-32 sud, l'autopista del Garraf, en una imatge de l'abril del 2022 / ACN
Elena planteja rescatar l’autopista del Garraf per descongestionar l’AP-7
Notícia: Elena planteja rescatar l’autopista del Garraf per descongestionar l’AP-7
Comparteix
El conseller d'Interior demana col·laboració ciutadana en la campanya per evitar incendis forestals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 04, 2022 | 04:25
    Gironí. juliol 04, 2022 | 04:25
    Ben segur. tinc l'exemple de la meva filla, treballa a 20 km. de casa seva i podria anar-hi en tren. Però va en el seu cotxe perquè el tren la faria arribar tard la meitat dels dies. Si no és per naps és per cols, però el problemes son quotidians.
  2. Icona del comentari de: Matameva quin cap ! a juliol 04, 2022 | 11:28
    Matameva quin cap ! juliol 04, 2022 | 11:28
    Aquest home ha descobert la dopa d’all
  3. Icona del comentari de: Realitat a juliol 04, 2022 | 11:58
    Realitat juliol 04, 2022 | 11:58
    Doncs quan l'AP-7 era de pagament hi habia la mateixa infraestructura de rodalies o menys pero l'autopista no colapsava tant. Argument totalment erroni. Està clar que cal una bona xarxa de rodalies que no tenim, pero aquesta no es la principal causa.
  4. Icona del comentari de: El negi a juliol 04, 2022 | 17:09
    El negi juliol 04, 2022 | 17:09
    Poder també la solució seria liberalitzar la C-32. A em descuidava que si es liberalitza els teus amos no faran el gran negoci. I ja sabem el que passa si fas enfada al teu amo que una puntarà al cul i forra i és clar ja no podràs viure del xollo. Doncs vinga la culpa és de rodalies i dels joves, ja que estem. Ja em soluciona el problema has vis que ràpid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa