El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya Ràdio no troba “indicis d’abusos” de quan Gordillo n’era director
  • CA

L’exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, no té oberta cap denúncia ni hi ha “cap indici” que tingués una conducta abusiva durant els seus anys al capdavant de l’emissora pública. Aquesta ha estat la conclusió de la investigació interna que va dur a terme l’emissora pública en el moment en el que es va acusar el periodista d’haver abusat d’almenys dues noies. En la seva compareixença d’aquest divendres a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Parlament, Jordi Borda, actual director de Catalunya Ràdio, ha explicat que tant la emissora com la CCMA estan “compromeses” amb l’entorn laboral segur, informa l’ACN. A més, Borda també ha deixat clar que continuen treballant per “l’acompanyament, suport i protecció a les víctimes, si algun dia se’n produïssin” dins dels mitjans públics.

Després de diverses setmanes, la conclusió és que no es va produir cap denúncia ni tampoc cap indici d’abús en l’entorn laboral de Catalunya Ràdio en l’etapa de Saül Gordillo com a director, segons ha informat Borda. Tot i això, l’actual director no ha tancat la porta al fet que en puguin aparèixer amb el temps. En aquest cas, ha continuat Borda, “si aparegués alguna denúncia a través d’aquest mecanisme, l’engranatge s’activaria per protegir les víctimes i també per la derivació de responsabilitats en cas que fos necessari”.  

Els directors en funcions de Catalunya Ràdio, Jordi Borda (esquerra), i de TV3, Sígfrid Gras, amb la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, al Parlament Data de publicació: divendres 29 d’abril del 2022, 12:06 Localització: Barcelona Autor: Pau Cortina
Els directors de Catalunya Ràdio, Jordi Borda (esquerra), i de TV3, Sígfrid Gras, amb la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, al Parlament / ACN

Una investigació interna efectiva i un protocol segur

El director de Catalunya Ràdio ha enaltit també les bones praxis que tenen des del sector públic si en algun moment i ha ha un cas d’abús. Així doncs, Borda ha exposat, d’una banda, que el protocol intern de prevenció i de “suport a les víctimes” en aquests casos existeix des de fa tres anys, i que es va posar en marxa amb l’antic Consell de Govern de la CCMA, precisament quan Gordillo era encara el director de la ràdio.

Tot i això, des de la direcció no van tenir cap problema en començar una nova línia d’investigació arran dels casos d’abusos que havien sortit sobre Saül Gordillo. “Em vaig reunir amb la presidenta interina del Comitè d’Empresa i va començar una investigació exhaustiva de Recursos Humans, amb la direcció anterior, els serveis mèdics, la direcció de prevenció, etc.”. També es va traslladar a la plantilla que s’estava duent a terme, i es va recordar que la comissió encarregada treballaria amb “discreció” i garantint “l’acompanyament” a les eventuals víctimes (tal com estableix el protocol intern d’actuació en casos d’abusos)

Més notícies
L'exdirector de l'ACN, Catalunya Ràdio i 'Principal', Saül Gordillo, en sortir de la Ciutat de la Justícia després de declarar | ACN (Pol Solà)
Saül Gordillo diu que el vídeo d’Apolo mostra “que no va fer res il·legal”
Notícia: Saül Gordillo diu que el vídeo d’Apolo mostra “que no va fer res il·legal”
Comparteix
La denunciant insisteix que els tocaments no van ser consentits
Saül Gordillo declara davant dels Mossos com a investigat pel cas d'agressió sexual a una treballadora | ACN
Saül Gordillo declara als Mossos com a investigat per l’agressió sexual
Notícia: Saül Gordillo declara als Mossos com a investigat per l’agressió sexual
Comparteix
El 'Principal' ha publicat una notícia on detalla quina és la postura de l'empresa
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, mostra el seu suport a la denunciant del cas Gordillo | ACN
Verge i Montero donen suport a la denunciant del cas Gordillo
Notícia: Verge i Montero donen suport a la denunciant del cas Gordillo
Comparteix
Les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport a la noia de 23 anys que ha denunciat el seu cap per agressió
La vicepresidenta de la CCMA proposa cessar Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio
Notícia: La vicepresidenta de la CCMA proposa cessar Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio
Comparteix
Llorach al·lega "pèrdua greu de confiança" per la gestió de la continuïtat de Mònica Terribas

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quin cinisme a gener 28, 2023 | 11:03
    Quin cinisme gener 28, 2023 | 11:03
    No hi ha ni rastre, ho ha investigat en Sergi Sol. Tema tancat.
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 28, 2023 | 13:29
    Ricard gener 28, 2023 | 13:29
    Han investigat simètricament a la denunciant si hi ha indicis de denúncies falses?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa