El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya ha rebut més del doble de turistes que fa un any
  • CA

El sector turístic recupera volada aquest mes de juny amb 2,16 milions de viatgers i duplica les dades del 2021 quan el nombre de turistes es va quedar just per sota el milió (994.986). No obstant això, el total de visitants encara es troba un 5,9% per sota del juny del 2019, abans de l’esclat de la pandèmia, segons les dades de la Conjuntura Turística Hotelera publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El creixement d’aquest darrer mes ve impulsat per l’arribada de visitants procedents de l’estranger, que es multiplica per quatre en termes interanuals. En concret, Catalunya ha passat de rebre 306.300 turistes internacionals el juny del 2021 a acollir-ne més d’1,24 milions aquest darrer mes.

Tot i l’increment del 305%, la dada de turisme estranger encara està per sota dels màxims del 2019 (1,49 milions). Pel que fa als residents a l’Estat, les arribades han crescut menys (+33,7%), fins als 921.064 viatgers.

Segona destinació de l’Estat

Catalunya ha estat la segona principal destinació de l’Estat, només superada per les Illes Balears. Aquest juny, el país ha concentrat 6,09 milions de pernoctacions, el 17,3% de total estatal, superant destinacions com les Canàries, el País Valencià o la Comunitat de Madrid. No obstant això, Catalunya presenta un grau d’ocupació del 54,2%, lleugerament inferior a la mitjana espanyola (54,9%).

Per demarcacions, Barcelona concentra el 18,7% de turistes que arriben a Catalunya. Al juny, les comarques metropolitanes han rebut 1.144.302 visitants, gairebé tres vegades més que l’any passat però un 10,2% menys en comparació al juny del 2019.

Amfiteatre romà a Tarragona | Foto: Agència Catalana de Turisme
Amfiteatre romà a Tarragona | Foto: Agència Catalana de Turisme

Tarragona és la demarcació que més creix

Tarragona és la demarcació que més creix, amb 440.520 turistes. Això suposa gairebé duplicar la xifra de l’any passat, i també superar en un 1,5% els nivells prepandèmia. Pel que fa a Girona, la demarcació ha acollit 506.108 turistes, un 71,6% més en termes interanuals, i pràcticament al mateix nivell que el 2019 (+0,067%).

Quant a Lleida, el nombre de turistes creix un 35,5% al juny, i arriba als 73.602. En comparació amb el mateix mes de 2019, però, el volum d’arribades és un 14,2% inferior.

Al conjunt de l’Estat, la xifra de turistes ha superat els 11 milions, el que suposa duplicar els volums registrats l’any passat (5,6 milions). No obstant això, el nombre de visitants és encara un 3,2% inferior als nivells previs a l’esclat de la pandèmia.

Més notícies
La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina / ACN
Alsina aposta per la continuïtat de Junts al Govern: “Hem de liderar més”
Notícia: Alsina aposta per la continuïtat de Junts al Govern: “Hem de liderar més”
Comparteix
La consellera d'Acció Exterior ha criticat la taula de diàleg i ha defensat la presumpció d'innocència de Laura Borràs
Pep Guardiola, al Camp Nou | Europa Press
La “idiotització” de l’independentisme a la manera de Guardiola, segons el jutge Andreu
Notícia: La “idiotització” de l’independentisme a la manera de Guardiola, segons el jutge Andreu
Comparteix
Un nou dinar amb el jutge Andreu analitza els resultats del 27-S i mostra els enemics que tenia Sánchez-Camacho
Aragonès al Parlament / EP
El Parlament insta el Govern a mostrar “ferm compromís” amb el diàleg
Notícia: El Parlament insta el Govern a mostrar “ferm compromís” amb el diàleg
Comparteix
Es tracta d'un punt de la moció d'ERC que s'ha transaccionat amb una esmena del PSC i s'ha acabat aprovant amb el 'no' de Junts
La delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret
El Parlament desencalla la comissió d’investigació del cas Pegasus
Notícia: El Parlament desencalla la comissió d’investigació del cas Pegasus
Comparteix
La republicana Meritxell Serret en serà la presidenta

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a juliol 22, 2022 | 11:06
    Cal dir-ho juliol 22, 2022 | 11:06
    És una molt mala notícia. Creure's que el turisme tot s'hi val ha d'ésser el pal de paller de l'economia d'un país, és no adonar-se'n de res i caure en el parany de l'ocupant. A tots aquests que us dediqueu a comptar "turistes", perquè no compteu també les sabateries que hi ha al nostre país cada anys o els consultoris mèdics ( no pas "metges" (?!) com encara dieu alguns) o enginyers o botigues de joguines o pagesos i ramaders... Als que us complau tant comptar "turistes" cada temporada que en fotreu quan ja no en càpiguen més ? Fart de tantes ximpleries per un sector que té a mig i llarg termini molts més desavantatges que no pas avantatges per a tota la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa