El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament insta el Govern a mostrar “ferm compromís” amb el diàleg
  • CA

El Parlament ha instat el Govern a, juntament amb el govern espanyol, faci una aposta per la via política i dialogada per tal de resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat. També ha mostrat el seu “ferm compromís” amb la taula de diàleg com a eina per abordar aquest conflicte. Es tracta d’un punt de la moció d’ERC que s’ha transaccionat amb una esmena del PSC i s’ha acabat aprovant al ple d’aquest dijous gràcies a ERC, PSC i els Comuns.

La resta de grups, entre ells Junts per Catalunya, ha votat en contra d’aquesta proposta. Al que sí que ha votat afirmativament Junts -tot i que el PSC s’hi ha oposat- ha estat en el punt sobre la “convicció” que el diàleg i la negociació, en un marc de garanties, ha de servir per canalitzar els consensos a favor de la “fi de la repressió” i de l’autodeterminació de Catalunya. Els socialistes han votat negativament perquè no accepten el terme “repressió”. El punt ha rebut el suport d’ERC, Junts i els Comuns.

En paral·lel, la cambra catalana ha demanat al Govern que insti la Moncloa a contribuir amb la desjudicialització del conflicte -com ja es va pactar en l’última trobada entre Laura Vilagrà i Félix Bolaños-. El Parlament creu que és essencial aturar la via judicial i els processos oberts contra l’independentisme per l’impacte de la “repressió”. La cambra ha denunciat que 5 anys després de l’1-O l’Estat hagi estat “incapaç” de donar una resposta política.

El Parlament dona suport al referèndum d’Escòcia

A més, el Parlament ha donat suport al nou referèndum d’autodeterminació d’Escòcia previst per al 2023 amb els vots d’ERC, Junts, CUP i En Comú Podem. Es tracta d’una moció que ha estat registrada per Junts i finalment ha sortit endavant. Amb el suport d’ERC, Junts i la CUP el Parlament també ha constatat que en el cas escocès no es produeix “persecució i repressió”, mentre que en el català sí. “En democràcies avançades, els referèndums es poden fer i es fan, atès que són el millor mecanisme per donar resposta a les legítimes demandes d’autodeterminació quan són majoritàries i persistents”, exposa el document amb la iniciativa que finalment ha rebut llum verda.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa a juliol 21, 2022 | 22:49
    Rosa juliol 21, 2022 | 22:49
    Ara ja tenim uns quants rucs més. Fins ara els d'ER i els del PSOE feien veure que s'ho creien això del diàleg, i els dels governs respectius anaven muntant el teatret. Ara ja tenen les comparses, però el llibret es tant poca-solta i avorrit que potser quan vulguin estrenar l'obra s'hauran quedat sense públic!. Què porten quasi dos anys amb aquesta tonteria i encara no ha passat res de res!
  2. Icona del comentari de: Independentista a juliol 22, 2022 | 07:19
    Independentista juliol 22, 2022 | 07:19
    Vist com heu portat l'afer de la independència de Catalunya, els escocesos se'n guardaràn prou i molt de prendre patró de vosaltres. I pel què fa a la manifassejada taula de diàleg... doncs qui dia passa any empeny i sou que cobra.
  3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 22, 2022 | 10:50
    Doctor Strangelove juliol 22, 2022 | 10:50
    Junts per la pasta sempre amb allò de "quant pitjor, millor". Realment es pot anar així per la vida? Fins que al Parlament no es faci un cinturó sanitari contra els corruptes i comunistes, no anirem enlloc! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa