El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya va rebre al maig un 21% de turistes menys que el 2019
  • CA

Catalunya va rebre 1.463.558 turistes estrangers al maig, el que suposa un 21% menys que el mateix mes del 2019, abans de la pandèmia. Si la xifra es compara amb el maig del 2021, quan 251.155 viatgers internacionals van visitar Catalunya, representa un augment del 482%, segons les dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) publicades aquest dilluns per l’INE.

En total, els turistes estrangers van gastar al maig 1.483 milions d’euros, un 26% menys que el mateix període del 2019 (2.001,02 MEUR) i un 602% més que l’any passat (211 MEUR). La despesa mitjana per viatger va ser de 1.013 euros, mentre que abans de la pandèmia era de 1.090 euros.

Els francesos, els turistes més presents

Respecte a l’origen dels viatgers, un 23,6% van ser francesos i un 11,5% del Regne Unit. Catalunya es va situar com el segon destí principal dels visitants internacionals que van visitar l’Estat al maig, amb el 21% del total, només superat per les Illes Balears.

Catalunya també es va situar com a segona comunitat amb més pes en la despesa dels turistes, acumulant fins al 18,5% del total, superada només, de nou, per les Illes Balears, amb el 22,6% del total. La durada mitjana dels viatges dels turistes internacionals a l’Estat va ser de 6,5 dies.

7 milions de turistes arreu d’Espanya

Al conjunt de l’Estat, al maig es van rebre gairebé 7 milions de turistes internacionals. El Regne Unit es va mantenir com el principal país de residència dels visitants, amb 1,7 milions de turistes internacionals, un 3.128,2% més que en el mateix període del 2021. El van seguir Alemanya i França, amb 975.241 i 925.994 turistes, respectivament.

Pel que fa a país de residència dels turistes, respecte del 2021 destaca també l’increment del nombre de visitants irlandesos, que van créixer un 2.488% al maig, i dels viatgers procedents dels Estats Units (+2.015,2%).

Més notícies
L'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona / ACN
Catalunya és l’àrea on baixa més l’atur de l’Estat espanyol, gairebé un 3%
Notícia: Catalunya és l’àrea on baixa més l’atur de l’Estat espanyol, gairebé un 3%
Comparteix
Es tracta de la xifra més baixa des del 2008, just abans que esclatés la crisi financera
Un client davant de les neveres al supermercat Veritas / ACN
Nou màxim històric en l’inflació a l’eurozona amb un 8,6%
Notícia: Nou màxim històric en l’inflació a l’eurozona amb un 8,6%
Comparteix
L'augment del cost de l'energia, màxim responsable de la pujada general de preus
Preu gasolina / Europa Press
Es dispara la inflació fins al 10,2%, la taxa més alta dels últims 37 anys
Notícia: Es dispara la inflació fins al 10,2%, la taxa més alta dels últims 37 anys
Comparteix
L'IPC s'enfila a causa de l'augment dels preus dels carburants i els aliments i les begudes no alcohòliques
Aragonès i Puigneró denuncien l'escàndol del Catalangate / ACN
El PSC porta el Quart Cinturó al Parlament per evidenciar la divisió del Govern
Notícia: El PSC porta el Quart Cinturó al Parlament per evidenciar la divisió del Govern
Comparteix
Es tracta d'una patata calenta dels socialistes a ERC i Junts, ja que tenen visions molt diferents sobre el tema

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arnau a juliol 04, 2022 | 13:15
    Arnau juliol 04, 2022 | 13:15
    Per quins collons cada anys han de venir els mateixos o més turistes de l'any anterior ? (Fins l'infinit) Quina bajanada més grossa i quin disbarat, això del turisme com a "motor" de l'economia d'un país. Algú sap si enguany al nostre país s'han fet més parells de sabates que a l'any 2019 ? O si s'hi han venut més litres de llet l'any 2019 o el 2021 ? O si les perruqueries han tingut més clients el 2021 que el 2019 ? Doncs, això, viure sempre pendents d'un sector de l'economia tant perniciós com el turisme és de babaus. Poseu-vos piles. la conversió de barris i municipis sencers en parcs temàtics, la proliferació areu de "serveis" turístics pensats únicament per turistes, amb uns sous ridículs, per així poder mantenir "preus" hotelers "competitius, sense que els propietaris se'n ressentin, els efectes col·laterals de fer dels habitatges un "valor" únicamament "financer", i no com diu l'article 47 de la constitució espanyola un dret, la desaparició del teixit social i comercial, etc i els efectes col·laterals de lladres especialistes de "rellotges" de molt de valor, moltes altres variants de delinqüència, augment exagerada "d'elaboració", "comercialització" i consum de substàncies gens recomanables, la destrossa de patrimoni urbà, natural i paisatgístic, macroprostíbuls i prostitució exagerada en general, inclús de "congressos" i moltes altres coses negatives van associades a aquest àmbit del "turisme" tot s'hi val. N'aprendrem mai ? I sobretot ens n'adonarem que a l'estat espanyol li interessa que el nostre país a mig i llarg termini tingui una economia bàsicament de "serveis" ? I que per això l'estat espanyol, que és qui té la paella pel mànec, dona sempre tantes facilitats, fiscals i "estratègiques, al sector del turisme ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa