El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament desencalla la comissió d’investigació del cas Pegasus
  • CA

El Parlament de Catalunya ha activat aquest dijous la creació d’una comissió d’investigació sobre el cas Pegasus i el ciberespionatge a independentistes. La Junta de Portaveus ha aprovat la proposta perquè la republicana Meritxell Serret sigui la presidenta de la comissió. Aquesta comissió havia estat setmanes encallada, un fet que la CUP va denunciar assegurant que ERC i JxCat l’entorpien. Fonts parlamentàries han indicat, però, que no hi ha cap problema i que la proposta aprovada en Junta anirà a la Mesa del Parlament perquè s’aprovi i es constitueixi la comissió.

El cas Pegasus interessa al Parlament perquè diversos dels afectats han estat o són encara diputats de la cambra. La Mesa va acordar a més que el Parlament es personi a les actuacions judicials relacionades amb la denúncia que va fer la cambra, el maig passat, sobre el programa d’espionatge Pegasus. Així ho va avalar per majoria l’òrgan en una reunió extraordinària setmanes enrere. La Mesa també va acordar interposar un recurs al jutjat d’instrucció 32 de Barcelona, contra la interlocutòria del 20 de juny. El Parlament vol defensar que és part afectada per Pegasus i demanarà al jutge que continuï amb les diligències obertes. La cambra també considera que és part afectada perquè el possible accés a dispositius mòbils dels diputats, alguns dels quals són propietat del Parlament, podria haver suposat l’accés al sistema de comunicacions de la cambra.

Una denúncia del Parlament als jutjats pel cas Pegasus

El Parlament va presentar, el 16 de maig passat, una denúncia als jutjats per aquests fets, en què sol·licita que s’incoïn les diligències judicials corresponents per investigar els fets. La denúncia, que signava la presidenta de la cambra, Laura Borràs, es va presentar després que el 27 d’abril acordés la presentació d’una denúncia.

Pegasus forma part de les qüestions que el Govern vol abordar amb el govern espanyol a la taula de diàleg. JxCat considera que la taula de diàleg no s’hauria de reactivar fins que la Moncloa no permeti la creació d’una comissió d’investigació sobre Pegasus al Congrés dels Diputats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Robert a juliol 21, 2022 | 20:06
    Robert juliol 21, 2022 | 20:06
    No em sembla bona idea que una senyora que està pendent d'un judici amb el jutge Llarena encapçali aquesta comissió. Més aviat es posar-li en safata al jutge mafiós l'activitat d'aquesta comissió. Com és possible que ens deixem prendre el pèl d'aquesta manera per una colla de polítics renegats?
  2. Icona del comentari de: Abstencionista. a juliol 22, 2022 | 06:08
    Abstencionista. juliol 22, 2022 | 06:08
    Doncs mira, Robert. Si posen Meritxell Serret al capdavant de la comisió, és , justament, per a que passi aixó que dius. I aixó, de que ens deixem prendre el pèl és, tristament, també cert; els catalans hem esdevingut un ramat de messells sense idees ni dignitat. Per aixó jo no vaig a votar; no vull ser responsable de que aquests botiflers ocupin un escó i visquin a la nostra esquena.
  3. Icona del comentari de: Cge a juliol 22, 2022 | 07:15
    Cge juliol 22, 2022 | 07:15
    A mans de ER? ja sabem el resutat doncs.
  4. Icona del comentari de: Anònim a juliol 22, 2022 | 12:39
    Anònim juliol 22, 2022 | 12:39
    Encara rai que no han posat directament al Mandarin Marchena.. Nomes han posat una titella, que a mes, esta pendent de judici. Possiblement podria ser una nova versio ironica i cruel de l'Espasa de Damocles. Quo Vadis ER? Francament preveg per ER. una daballada extraordinaria d'alcaldies Pero al menys el Sr. Junqeres podra fer un " Solo" i gran plor, abans que s'abaixi el telo per ER. Em fa l'efecte d'una deballada per ER, similar al de Cartago el dia que varen decidir deixar a Hanibal sol i sense reforsos a Italia. Com estan fent amb la MHPP.Sra. laura Borras. A quants MHP's ha trait ER? Crec que a tres de seguits i seguint a l'Estat espanyol qara qa una MPPP Sra. Laura Borras i per fi traint la comissio del L'espionatge espanyol a Catalunya. Sant Tornemhi: Quo Vadis ER?
  5. Icona del comentari de: Entre a juliol 22, 2022 | 13:01
    Entre juliol 22, 2022 | 13:01
    aquesta inutil. litat, la cheroki de ginebra i la monja de ginebra tambe anem arreglats els independentistes. Per mi totes tres aneualamerda.
  6. Icona del comentari de: almogaver.cat a juliol 22, 2022 | 13:06
    almogaver.cat juliol 22, 2022 | 13:06
    Per un moment m'imagino al MHP. Sr. Artur Mas amb tot el seu patrimoni pendent d'embarg que se'l designes President de la Comissió del Catalan Gate. Doncs bé. ER. Creu que és adient a la Sra. Serret com a presidenta de la comissió, estant pendent a Judici (pel Sr. Marchena un mandarin sense escrupols i convicte per Estrasburg).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa