El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos monitors per a cent alumnes: inici de curs complicat en algunes escoles
  • CA

El curs ha començat amb complicacions en algunes escoles per la falta de monitors per cobrir les tardes. Durant tot el setembre la jornada serà intensiva a les escoles i instituts catalans, pel que es necessiten monitors per a les extraescolars de les tardes. Tot i que Educació va assegurar que el 100% de les escoles públiques tenien ja contractats els monitors necessaris, en algunes no ha estat així.

És el cas de l’escola Montseny de Breda, a la Selva. Aquest centre ha tancat la primera tarda amb extraescolars amb només dos monitors per a més de cent alumnes que s’hi havien apuntat. Segons declaracions de les famílies a l’Agència Catalana de Notícies, fins ahir diumenge només hi havia contractada una persona i aquest matí se’ls ha comunicat que n’havien trobat una altra.

En vista d’aquesta situació, la direcció de l’escola ha demanat a les famílies a través d’una circular que només faci servir aquest servei d’extraescolar “qui el necessiti”. Aquesta recomanació continuarà tota la setmana fins que es contractin més monitors per poder atendre de forma correcta els més de cent alumnes que han demanat aquest servei de tardes.

Els sindicats preveien un “gran desgavell”

Qui tenia clar que hi hauria un “gran desgavell” amb l’avançament del curs i el fet que durant les tardes es facin extraescolars són els sindicats. Aquest diumenge, un dia abans de l’arrencada del curs, la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, va assegurar que aquesta ha estat una “mesura imposada, mal planificada i per la qual patirem unes greus conseqüències”. “Aquest setembre serà un desgavell i un autèntic desastre“, va avisar Segura.

“Falten monitors de lleure per cobrir les tardes i estem rebent moltes queixes per part de les direccions dels centres i les famílies”, va explicar la portaveu d’USTEC, que ja avisava aquest diumenge del que ha passat avui a escoles com la Montseny de Breda.

Educació assegura que les tardes estan cobertes a Girona

A falta d’informació sobre la resta de demarcacions de Catalunya, el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé, ha assegurat que les tardes “estan cobertes” a gairebé tots els centres gironins marcat les incidències “puntuals” a algunes escoles que encara no tenen tots els monitors. Manyé ha assegurat que estan treballant per resoldre aquestes incidències i garantir que tots els nens accedeixen a les activitats de lleure que s’ofereixen per afavorir la conciliació durant un setembre que serà, sencer, intensiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: joandoménec a setembre 05, 2022 | 19:21
    joandoménec setembre 05, 2022 | 19:21
    Aquest conseller i el seu partit van de "moderns" i d'esquerra xupiway. S'han embolicat en un merder impressionant. Avançar l'inici de curs al 5 de setembre fa way, queden bé amb el pares. Foten els professors, també és d'esquerres i el públic en general ho agraeix, ja se sap que els profes tenen moltes vacances. I és clar s'apunten a la modernor del govern germà espanyol, mètode d'ensenyament per competències, més merder en els claustres i campi qui pugui. Objectiu clar: crear ciutadans mig analfabets, ignorants i qui dia passa any empeny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa