El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès, cara a cara amb docents en una protesta
  • CA

Uns 60 docents i membres de sindicats del sector s’han reunit aquest dissabte al matí davant el TecnoCampus de Mataró, on es fa el Congrés de la Joventut de Catalunya, per demanar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, una “negociació real”. El líder de l’Executiu, que ha donat la benvinguda a la tercera jornada del Congrés, s’ha acostat a parlar amb els manifestants i els ha emplaçat a les reunions de la setmana que ve. Els manifestants han reclamat a Aragonès que faci de mediador en el conflicte i que destitueixi el conseller d’Educació, Josep González Cambray. A més, entre altres coses, li han recordat que no fan vaga per “cinc dies de vacances” sinó per “deu anys de retallades”.

La Mar Pijoan, mestra i delegada del sindicat USTEC, ha explicat a l’ACN que han demanat a Aragonès que els “escolti” per revertir l’efecte de les retallades i promoure una educació pública de qualitat. Aragonès ha demanat als manifestants si tenien un manifest, i els ha recordat que la setmana vinent hi haurà reunions. Davant del president, els mestres han cridat consignes a favor de l’educació pública i han reclamat que “cap interina acabi al carrer”.

Pijoan ha ironitzat sobre la reunió de la setmana vinent amb el conseller Cambray, que és al que els ha emplaçat el propi Aragonès. “Es veu que encara no li ha quedat clar què demanem, després de dues reunions i d’haver sortit tres dies al carrer”, ha afirmat aquesta docent. “És de sobres conegut el que demanem”, ha explicat Pijoan a Aragonès, en una conversa durant la protesta. “Ens hem reunit i no se’ns ha fet cas”, ha lamentat, reivindicant la necessitat d’invertir un 6% del PIB en l’educació pública.

Els sindicats educatius i el comitè de vaga han decidit reunir-se amb el Departament d’Educació, segons van explicar en un comunicat aquest divendres. Tot i això també han dit que mantenen els dies de vaga previstos -el 29 i el 30 de març- fins que el conseller Josep González Cambray accepti les seves reivindicacions. “La mobilització ha servit per a què la conselleria s’adoni finalment que l’única manera de recosir la ruptura actual és seure a negociar”, han explicat els sindicats.

Crítiques del PSC

El PSC ha carregat aquest dissabte contra les formes del Govern en relació a la vaga de docents, segons informa l’agència ACN. El líder del partit, Salvador Illa, entén “el malestar” que hi ha a la comunitat educativa i critica que el Departament d’Educació no hagi tingut en compte les demandes dels docents. “Un govern ha de prendre decisions i crec que hauria anat bé un diàleg i escoltar-los per veure si es podia o no introduir alguna de les seves demandes”, ha assenyalat Illa. El primer secretari del PSC lamenta que “es demani diàleg en altres esferes i en canvi aquí no n’hi ha hagut”. “Critico molt les formes del Govern perquè crec que les coses no s’han fet bé des de l’inici”, ha sentenciat el líder socialista.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc fabrica d'ineptes españols a març 19, 2022 | 13:23
    Erc fabrica d'ineptes españols març 19, 2022 | 13:23
    Rufianito Aragones el treuen a passejar, i pobret, li insulten com si fos un tarat com el felipe6. Potser son germans? Volem gent preparada, no mongeta tendra com aquest rufianito Ragones que no val res de res
  2. Icona del comentari de: Català a març 19, 2022 | 13:37
    Català març 19, 2022 | 13:37
    Sr. Aragonés, no us he votat ni penso fer-ho; tanmateix haig de reconèixer que, si més no, doneu la cara.
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 19, 2022 | 17:31
    Pere Llimonera i Citronell març 19, 2022 | 17:31
    Aragonés, Cuéntales que Catalunya no tiene ni cinco... Que está arruinada, con una calificación de Región con Deuda "Basura", según las Agencias Internacionales... por causa del despilfarro, mangoneos, chanchullos y Derroches de los Partidos separatas suprematas que lo han 'malbaratat tot'... y que por tanto, N0 se puede andar con negociaciones democráticas y equitativas con los profes (que por otra parte, seguro que no le importan mucho... el Cobra mucho mas que el Presidente del Gobierno de la Nación... Sueldazos, como tienen cientos/miles de Cargos separatas en Administraciones, ONGetas, Chiringuitos etc. del Nacional Catalanismo de patrias inventadas, etc.)... Cuéntales que haces el Paripé, pero la Inmersión se va acabar y va a aplicarse la Democracia... Cuéntales que N0 va a haber Secesión hasta 4171, por lo menos; que el "Procés" está amortizado, finiquitado... y que "Tot era Mentida"... Que seguirán, a fondo unas cuantas decenas de miles de L0c0s abducidos, pero la inmensa mayoría (6 o 7 millones de 7,5 millones) del pueblo catalán ya pasa cada vez mas de los adoctrinados de mentes febriles... que se ve, cada día mas, en la calle, en la TV, en los medios... Los impenitentes seguirán y la gente sana irá a lo positivo: al entendimiento, el progreso económico, el respeto y la Democracia... Diles la Verdad, por una vez; Venga, cuéntaselo, MHP...
  4. Icona del comentari de: Illa calla que no et queda dignitat a març 19, 2022 | 18:26
    Illa calla que no et queda dignitat març 19, 2022 | 18:26
    Illa, calla, calla que ja no et queda dignitat: acabes d'entregar la gent del Polisàrio que fa més de 40 anys que lluita per fer un referèndum d'autodeterminació. (Quina por que us fa un referèndum) a un estar que de democràtic no en té res. Hi afegeixo que sou col.laboradors del mal tracte que reben els immigrants quan arriben al Marroc. Molts són abandonats al desert I moren. Això són assassinats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa