Finalment, el titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha citat com acusat pel proper 31 de maig Alexander Dmitrenko, el ciutadà rus establert a Catalunya i acusat pel Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) com un espia de Rússia i mantenir relacions amb el crim organitzat rus. Dmitrenko apareix en el sumari de l’operació Volhov en diverses converses sobre negocis de compra de petroli i gas, que comenta amb Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina del president a l’exili Carles Puigdemont. La imputació de Dmitrenko s’ha acordat amb l’oposició del ministeri fiscal que no veia cap delicte en les converses de la causa.

El jutge demana els antecedents penals de l’imputat

En la resolució, a la qual ha tingut accés El Món, el jutge demana a la Guàrdia Civil que citi “personalment” Dmitrenko per prendre-li declaració amb assistència de lletrat. També n’ha demanat els seus antecedents penals tot i que en l’informe del Centre Nacional d’Intel·ligència no n’apareixia cap. De fet, el jutge Aguirre ha procedit a la seva investigació gràcies a que l’Audiència de Barcelona va avalar-la en desestimar el recurs d’apel·lació interposat pel ministeri fiscal contra la interlocutòria judicial que permetia més diligències sobre aquesta compra de gas i petroli.

Guàrdies Civils, en els escorcolls d'Igualada aquest dimecres arran d
Guàrdies civils durant un escorcoll per l’operacio Volhov

Una investigació criticada pel fiscal del Volhov

El recurs al·legava que aquesta branca de la investigació era “prospectiva”. Els magistrats de l’Audiència van concloure, contràriament a l’opinió del fiscal, que la investigació no és “prospectiva”. A banda, entenia que les perquisicions demanades no són ni “innecessàries, inútils ni impertinents”. De fet, apuntava que han de servir per bastir una investigació de malversació, tràfic d’influències i possible finançament d’un partit polític. “Aquesta operació és sospitosa per constituir possiblement una pantalla de finançament il·legal, i cal conèixer on han anat a parar aquests diners i si van arribar a Espanya”, sentenciava l’Audiència.

Els magistrats contràriament al que afirmava el fiscal Fernando Maldonado que les diligències proposades pel jutge no són invasives, en el sentit que no afecten al seus drets fonamentals, perquè no s’envaeix l’àmbit de la llibertat ni intimitat de l’investigat. Així mateix, raonava que les diligències proposades no eren ni “inútils” ni “perjudicials”. Curiosament, els magistrats també avalen que la Guàrdia Civil com a policia judicial només doni explicacions de manera “verbal” de les indagacions abans que presentar-les per escrit en forma d’atestat o informe. “Estimem que concorren prou sospites d’irregularitats o il·lícits com per practicar les encomanades a la policia judicial”.

Més notícies
Tarradellas amb un certificat de dipòsits fals que li van enviar/Quico Sallés

La Guàrdia Civil busca indicis de finançament rus del Procés

Notícia: La Guàrdia Civil busca indicis de finançament rus del Procés
Comparteix
Les converses de l'investigat Tarradellas analitzades en el sumari mostren el que en realitat és el 'modus operandi' d'uns estafadors
Notícia: La Guàrdia Civil busca indicis de finançament rus del Procés - Mobile
Dmitri Medvédev i Vladímir Putin

La Guàrdia Civil afegeix ‘l’espia de Putin a Catalunya’ a la trama russa del Procés

Notícia: La Guàrdia Civil afegeix ‘l’espia de Putin a Catalunya’ a la trama russa del Procés
Comparteix
Els investigadors també relacionen Alay amb una espia i obvien que li va traduir una novel·la
Notícia: La Guàrdia Civil afegeix ‘l’espia de Putin a Catalunya’ a la trama russa del Procés - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Independència, ara sí a abril 27, 2022 | 20:20
  Independència, ara sí abril 27, 2022 | 20:20
  Una altra persona de "nacionalitat" no espanyola que l'estat espanyol intentarà expulsar del seu estat. Temps.
 2. Icona del comentari de: Raül a abril 27, 2022 | 20:39
  Raül abril 27, 2022 | 20:39
  És un cas que té com a única finalitat donar un marc per espiar comunicacions i filtrar bajanades a pamflets espanyolistes. Durarà tot el que els interessi i després ho arxivaran tot.
 3. Icona del comentari de: Ricard a abril 27, 2022 | 20:45
  Ricard abril 27, 2022 | 20:45
  Un altre al que han espiat. Aquests racistes castellans són uns miserables. Ja es veu que el noi és un "delinqüent", comparat amb els criminals pancastellanistes amb tot el poder i impunitat del seu estat agressor.
 4. Icona del comentari de: JordiP a abril 27, 2022 | 23:18
  JordiP abril 27, 2022 | 23:18
  Que no són invasives? He, he, jutge Aguirre, el New Yorker i la ministra han enfonçat el teu argumentari. Ara ja no estàs lluitant solament amb el fiscal sinó també amb les evidències de l'espionatge Pegassus. Apaga i vete, anda.
 5. Icona del comentari de: JordiP a abril 27, 2022 | 23:22
  JordiP abril 27, 2022 | 23:22
  El jutge Aguirre té ordres de trobar estretes relacions entre Putin i Puigdemont i tirarà endavant qualsevol fantasia per tal de produir titulars. Titula, que algo queda. Ni Goebbels havia sospitat la força d'un titular. I el sr. Jutge queda com el betum: cada dia la realitat s'encarrega de destroçar els objectius de la seva missió. Pobret. Es quedarà sense ascens. Tant de bo. Jutges prevaricadors, fóra del menjador.

Nou comentari

Comparteix