El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fiscal s’alia amb David Madí contra el jutge del Volhov

El fiscal de l’operació Volhov, Fernando Maldonado, ha tornat a carregar contra la instrucció que porta a terme el magistrat titular del Jutjat número 1 de Barcelona Joaquin Aguirre. En un nou recurs, el ministeri públic s’alia sense embuts amb la defensa de David Madí i demana l’arxiu de la causa oberta arran de la Paçà separada 2 del sumari.

L’escrit, al que ha tingut accés EL MÓN qualifica la investigació com a “prospectiva” i per tant, que vulnera els drets fonamentals i els principis garantistes del dret penal. En concret el fiscal s’apunta al recurs de la defensa de Madí que s’oposava a remetre a la Fiscalia europea una conversa telefònica entre l’exmà dreta del president Artur Mas i Joan Ferran Oliva sobre perspectives de negoci sorgides arran dels fons europeus coneguts com a Netx Generation d’inversió pública per superar la crisi de la pandèmia. El fiscal assegura i emfatitza que “de la conversa no es pot ingerir cap tipus delictiu”.

De fet, considera normal que dos directius d’una consultora enraonin de “l’expectativa de negoci que s’obre” arran d’aquests fons. D’aquí que demani que “no s’ha d’iniciar una investigació penal si els fets controvertits no són ni delicte, a no se que es faci una investigació prospectiva”. De fet, de produir-se aquesta investigació de la conversa, pel fiscal seria “aliena a l’Estat de dret” i “conciliaria els més elementals de la persona a no ser investigada per la mera arbitrarietat dels poders públics titulars de la investigació penal”.

No és la primera vegada que el fiscal del cas se les té amb el jutge instructor i fa equip amb les defenses al llarg de la investigació judicial. Així es va oposar a traslladar la causa del Tsunami Democràtic a l’Audiència Nacional, així com la continuació d’una investigació arran d’altres converses telefòniques que s’han integrat al sumari. Ara bé, el jutge també ha trobat un altre aliat, la secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona, que li ha fet costat a les peticions i ha tombat sengles recursos de defenses i el ministeri públic.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2021 | 12:26
  Gonzalo octubre 22, 2021 | 12:26
  Kina upresio sufrim els catalans...
 2. Icona del comentari de: Ja n'hi ha prou a octubre 22, 2021 | 12:39
  Ja n'hi ha prou octubre 22, 2021 | 12:39
  Per Ehpañña, tot el què fem és delicte pel sol fet de ser catalans, d'això se'n diu persecució a una minoria nacional, xenofòbia, i és delicte penal. Però és clar, tots els organismes als què recorrer estan administrats per gent triada a dit pels instigadors del la persecució, i per tant ...
 3. Icona del comentari de: Ricard a octubre 22, 2021 | 13:32
  Ricard octubre 22, 2021 | 13:32
  Excepcional.
 4. Icona del comentari de: Pepet de Vallmanya a octubre 22, 2021 | 23:21
  Pepet de Vallmanya octubre 22, 2021 | 23:21
  Contra el cómic guionista cinematogràfic Joaquin Aguirre ? No veieu que està abduït per la culebra " Tàcito " ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa