El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts es remet a l’acord d’investidura per solucionar la crisi de Govern
  • CA

El portaveu i vicepresident de Junts per Catalunya, Josep Rius, s’ha remès a l’acord d’investidura entre el seu partit i Esquerra Republicana per solucionar la crisi de Govern entre els dues forces independentistes. En concret, Junts ha tornat a reclamar els tres punts que considera que els republicans no estan complint: El primer, la manca d’un espai de coordinació estratègic que aplegui els partits i entitats independentistes; el segon, una unitat d’acció al Congrés dels Diputats; i el tercer, que a la taula de diàleg s’hi parli d’amnistia i d’autodeterminació amb la presència de membres de Junts.

Turull i Borràs, a L’Hospitalet / Junts

En aquest sentit, Rius ha afirmat que el debat de política general ha de servir per recuperar l’agenda independentista de l’executiu català, que és el “resultat” de les eleccions del 14 de febrer. De fet, ha volgut recordar les declaracions del president Aragonès en debat d’investidura: “Em presento per culminar la independència de Catalunya”. Rius ha demanat que Aragonès actuï com a president del Govern i no com a líder del seu partit.

Un debat de política general relacionat amb la dependència de l’Estat

També ha anunciat que el seu grup parlamentari portarà al debat de política general diverses qüestions relacionades amb la “dependència de l’Estat espanyol”. “Portarem la crisi econòmica, rodalies i la manca d’inversió”, ha explicat. En aquest sentit, s’ha centrat sobretot en les problemàtiques de Rodalies i ha tornat a demanar el seu traspàs. “Durant l’últim mes, només hi ha hagut un dia amb un servei sense incidències en dies laborables”, ha explica Rius, que creu que el servei no necessita gestos “populistes”. El portaveu de Junts també ha explicat que dels 306 milions d’euros anunciats pel govern espanyol destinats a Rodalies entre el 2015 i 2022, només n’ha invertit un 35%. Alhora, diu que té un 44% més d’incidències que no pas les rodalies de Madrid i un 70% dels ciutadans de Catalunya demanen el seu traspàs.

Relació amb ERC

Sobre les relacions amb Esquerra, afirma que són constants i freqüents i no ha detallat, encara, la data de la consulta interna que ha de decidir sobre la continuïtat al Govern. Sobre les acusacions d’Oriol Junqueras d’aquest cap de setmana, Rius ha esquivat la qüestió per “no entrar en polèmiques”.

Més notícies
Oriol Junqueras en l'acte d'ERC a la Diada del 2022 / ERC / Marc Puig
Junqueras acusa membres del PSC i Junts de “tapar casos de corrupció”
Notícia: Junqueras acusa membres del PSC i Junts de “tapar casos de corrupció”
Comparteix
El president d'ERC ha tornat a demanar unitat de Govern i el cessament de la confrontació amb Junts
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, defensa que Junts 'ha d'exigir, però sense trencar el Govern' | EP
Artur Mas defensa que Junts “ha d’exigir, però sense trencar el Govern”
Notícia: Artur Mas defensa que Junts “ha d’exigir, però sense trencar el Govern”
Comparteix
Assegura que la DUI és una "espècie de tòtem" i demana que s'analitzi les conseqüències
El president català a l'exili, Carles Puigdemont / Europa Press
Puigdemont: “Junts és un partit, no una església”
Notícia: Puigdemont: “Junts és un partit, no una església”
Comparteix
El president a l'exili remarca que la decisió de Junts sobre què cal fer en relació amb el govern és va aprovar "per unanimitat"
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista amb l'ACN al Palau de la Generalitat, el 19 d’agost del 2022 / ACN/ Jordi Borràs
Aragonès reclama a Junts que “aclareixi” el seu debat intern
Notícia: Aragonès reclama a Junts que “aclareixi” el seu debat intern
Comparteix
El portaveu de Junts, Josep Rius, ha replicat al president i li ha demanat que esclareixi si prioritza el pacte de legislatura amb el PSOE o l'acord amb Junts

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 19, 2022 | 14:24
    Gonzalo setembre 19, 2022 | 14:24
    Y así, entre que ahora unos dicen una cosa, los otros le responden, les vuelven a responder.....chino-chano, acaban la legislatura. Y los borreguitos, enfrentados. Jajaja! Sois un puto meme.
  2. Icona del comentari de: Aixequeu la DUI o plegueu a setembre 19, 2022 | 14:29
    Aixequeu la DUI o plegueu setembre 19, 2022 | 14:29
    Aixequeu la DUI o plegueu
  3. Icona del comentari de: Junts contra Catalunya a setembre 19, 2022 | 14:35
    Junts contra Catalunya setembre 19, 2022 | 14:35
    Junts només aporta crispació i a més té un grup d'ultradreta especialment actiu contra el Govern de la Generalitat. Això no passa a la Diputació de Barcelona on Puigdemont, per interessos personals, va regalar la presidència al PSC.
  4. Icona del comentari de: Electoralisme a setembre 19, 2022 | 15:01
    Electoralisme setembre 19, 2022 | 15:01
    Fan veure que són independentistes radicals, només per recollir vots. Tot el que prediquen és fum. De moment es dediquen a fer oposició al Govern, tot i que també hi participen. Són com la mala herba.
  5. Icona del comentari de: Anònim a setembre 19, 2022 | 15:37
    Anònim setembre 19, 2022 | 15:37
    Qui diu l'acord de govern, qui diu les lleis del parlament català i que no compliu els juntaires. Feu el favor de rentar la roba bruta cadascú a casa seva i deixeu de boicotejar i emmerdar-ho tot. Que sou un partit de govern i no de oposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa