El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Turull, contra la taula de diàleg: “Hem de passar a l’acció”
  • CA

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha instat avui a l’independentisme a passar l’acció per tirar endavant la independència. Segons Turull, l’independentisme porta 5 anys “rebent estopa”, i vol tornar a portar la iniciativa després del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. Tot i això, ha admès que “la repressió ho fa molt difícil”, tot i que ha criticat la taula de diàleg. “Portem 5 anys barallant-nos”, ha dit l’exconseller en una entrevista a Catalunya Ràdio. Per això, ha proposat “recosir” l’independentisme.

Turull ha explicat que no s’ha trobat a ningú que hagi deixat de ser independentista, tot i que sí que ha admès que hi ha molta gent “tipa” de les pica baralles entre partits independentistes. “S’ha de marcar un itinerari com el que vam fer en el primer d’octubre”, proposa l’exconseller de la Presidència. Alhora, ha instat a les entitats com Òmnium, el Consell per la República o l’ANC, que siguin protagonistes.

“Sánchez vol triar les persones de la taula

El secretari general de Junts també ha reflexionat sobre el camí que s’ha fet fins ara i ha dit que “les coses no solen sortir a la primera”. En aquest sentit, ha afirmat que aquest “camí” no l’havien fet mai. Ha dit que ara ja saben quins actius “reforçar” i esbrinar què va sortir “malament”.

Preguntat per la taula de diàleg, Turull creu que el diàleg “és una actitud”. “Hi ha d’haver una negociació de forma decidida per afrontar l’autodeterminació i l’amnistia”, ha reflexionat. Sobre el veto a membres de Junts, el secretari general ha dit que han de participar de la taula les persones que volen. “De cop i volta, Sánchez el que vol és triar les persones que van a la taula i dir del que parlarem”, ha afirmat.

Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant l'última reunió de la taula de diàleg, el setembre del 2021 / Europa Press
Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant l’última reunió de la taula de diàleg, el setembre del 2021 / Europa Press

Sense cap proposta de l’Estat

Turull s’ha queixat que l’Estat en un any no ha fet cap proposta i per part de Junts, ha dit que vol “garanties”. Ha explicat que els indults, segons explica, mai van ser “objecte de negociació i no formava part de la taula de diàleg”.

Més notícies
Laura Borràs i Jordi Turull al congrés de Junts a L'Hospitalet / Junts
Turull s’assegura el control de l’acció municipal abans de les eleccions
Notícia: Turull s’assegura el control de l’acció municipal abans de les eleccions
Comparteix
El partit blinda Borràs en cas que sigui condemnada pel cas de l'IlC, que considera 'lawfare'
Turull i Borràs, a L'Hospitalet / Junts
Turull carrega contra la taula de diàleg i “els cants de sirena enverinats”
Notícia: Turull carrega contra la taula de diàleg i “els cants de sirena enverinats”
Comparteix
El secretari general de Junts reclama reunir partits i entitats independentistes per "recosir" complicitats
Jordi Turull a Argelers / Mireia Comas
Turull sobre el diàleg amb l’Estat: “No serem el socorrista de Sánchez”
Notícia: Turull sobre el diàleg amb l’Estat: “No serem el socorrista de Sánchez”
Comparteix
El secretari general de Junts assegura que el partit segueix donant suport a Borràs
Una imatge de les flames al flanc que toca del Pont de Vilomara/Quico Sallés
Els bombers aprofiten la nit per intentar reduir el “foc cabró” del Bages
Notícia: Els bombers aprofiten la nit per intentar reduir el “foc cabró” del Bages
Comparteix
Desplegament terrestre per reduir les flames a tocar de les zones habitades

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluït a juliol 18, 2022 | 11:46
    Lluït juliol 18, 2022 | 11:46
    Si no volen.quedar-se amb les quatre tietes voluntaristes que no s'enteren de res. Més val que reneguin de les ficades de pota a les lleis de l'habitatge que obliguen a carregar els lladres de domicilis a l'esquena dels propietaris víctimes. L'expropiació de domicilis per delinqüents protegits pel "sistema" és de facto uns agressió dels governs per humiliar o enfotre's dels contribuents, exercida pel métode nazi-aleatori del sinistre "toca qui toca". Si l'objectiu és "escalfar" el poble, d'està aconseguint. Si és entregar el país a l'extrema dreta també.
  2. Icona del comentari de: Avi emprenyat a juliol 18, 2022 | 11:46
    Avi emprenyat juliol 18, 2022 | 11:46
    Ara voleu passar a l'accio? Després que en Puigdemont suspengues la dui quan millor ho teniem, despres d'anys de govern de Junts (Torra) sense fotre res i despres d'anys de govern amb els d'Erc sense que tampoc hagueu fer res (teniu moltes conselleries com economia, justicia, etc.) Quines penques tu, sou uns cinics i hipocrites de manual. Ja ningú us creu. Ara 5 anys despres ens voleu tornar a enganyar? Ara tot costa molt mes inutils.
  3. Icona del comentari de: Fora de joc a juliol 18, 2022 | 12:24
    Fora de joc juliol 18, 2022 | 12:24
    Els que volen "recosir l'independentisme" de moment han aconseguit la fragmentació del seu espai. El congrés estrambòtic ha fet evident la seva manca de propostes reals. Com pensa passar a l'acció el senyor Turull, amb un cavall i una llança?
  4. Icona del comentari de: Independentista a juliol 18, 2022 | 16:50
    Independentista juliol 18, 2022 | 16:50
    Pensa passar a l'acció abaixant-se una vegada més els pantalons.
  5. Icona del comentari de: Son prUcessistes corruptgents a juliol 18, 2022 | 19:03
    Son prUcessistes corruptgents juliol 18, 2022 | 19:03
    Fa poc més d'un any que tenim Govern, va costar però va quedar clar que'l full de ruta era el diàleg, la legislatura dura 4 anys. Després de 10 anys manant els corruptgents sense avançar per acabar suspenent la DUI i fugint, ara volen merder per tapar la corrupció de Laura Borràs que no vol cumplir el reglament del Parlament que presideix poc honorablement? Jo els enviaria a la merda, faria un nou Govern amb PSC que també està pel diàleg (amnistia i autodeterminació) i acabar la legislatura. A les properes eleccions els corruptgents treuran menys vots que VOX... Que deixin de jugar amb els independentistes, fa temps que se'ls veu el "plumerU"!
  6. Icona del comentari de: Observador a juliol 18, 2022 | 19:07
    Observador juliol 18, 2022 | 19:07
    Turull s'ha tornat foll a presó, no té el cap clar, que fagi un pas al costat i deixi d'emprenyar. Ahir veient l'acte evangelista que van convocar semblava un telepredicador, feia basarda, no vull més polítics sense seny i exaltats, els catalans no som així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa