La CUP abordarà en un consell l’estratègia de negociació amb ERC i la resta de grups

Els anticapitalistes insisteixen que els pactes postelectorals depenen "més del com, que del qui"

 La CUP abordarà en el pròxim consell polític ordinari, previst per al 27 de febrer, quina ha de ser l’estratègia i els principals elements de diàleg amb la resta de forces polítiques en la negociació per formar un nou Govern. ERC va anunciar que començaria de manera imminent les negociacions, i que ho faria amb els anticapitalistes. Dolors Sabater i Carles Riera han explicat que, per ara, no hi ha cap trobada agendada.

La formació cupaire no descarta entrar al govern si es parla de quatre premisses bàsiques per a la seva formació: “referèndum, fi de la repressió, rescat social i transició ecològica”. Sabater i Riera han insistit aquesta tarda que persegueixen “un canvi que faci un gir de 180 graus en les polítiques del país” i que la posició sobre la governabilitat “vindrà condicionada pels avenços” que puguin determinar en aquest sentit. D’altra banda, la CUP-Guanyem també iniciarà una ronda de contactes amb els moviments socials.

Riera ha dit que aquest consell polític ja estava convocat i que no s’hi ha de prendre cap decisió determinant, però que servirà per fer balanç electoral i per iniciar el “debat intern amb la militància” sobre com ha de ser “el diàleg” amb la resta de les forces polítiques. El número 2 de la candidatura ha explicat que així faran que aquest debat sigui “el més participatiu possible” i que qualsevol decisió passi per la militància.

Reacció a l’empresonament de Hasél

A la roda de premsa oferta aquesta tarda Dolors Sabater s’ha referit a la detenció de Pablo Hasél com “una nova demostració que l’Estat espanyol se sotmet a un estat d’excepció permanent”. La número 1 de la candidatura ha denunciat “l’atac continuat a la llibertat d’expressió per protegir la Casa Reial” i ha subratllat que la monarquia hauria d’estar “sota escorcoll per corrupció”. Els anticapitalistes han traslladat la seva solidaritat amb el raper i n’han reclamat la seva llibertat.

Més informació

Comentaris

    Jordi 35 17/02/2021 6:39 am
    Aquest cop acabara tambe amb empat, com va passar a la famosa assamblea a Sabadell, i es desfara per l'Anna Gabriel des de Suissa? Un gir de 180 graus es l'independencia, tot el que no sigui aixo sera poc mes que populisme per administrar la pobresa.
    Robert 16/02/2021 9:21 pm
    Exemple de gir de 180 graus: apartar el senyor, excel·lentíssim, Xavier Trias i imposar la ignoranta, farsanta i maleanta de la Colau.

Nou comentari