El ‘think tank’ del sobiranisme d’esquerres aposta per un pacte d’ERC, CUP i Comuns sense el PSC

L’institut Sobiranies posa en marxa una campanya postelectoral per afavorir el “debat de model de país (i com fer-lo possible) entre les esquerres”

Johan Cruyff assegurava que tan important és l’equip com l’entorn.  I si ho és en futbol, en política, encara més. I si és política catalana, es multiplica. Per això, la decisió de l’Institut Sobiranies –impulsat per Xavier Domènech i Joan Tardà, entre d’altres– de posicionar-se en el debat de la negociació post electoral just l’endemà dels comicis és del tot significatiu. 

Així, l’institut ha publicat un document amb 15 propostes de país titulat Un gir a l’esquerra: un debat de país. Un document que conté “possibles lleis, estratègies nacionals, programes”  a disposició dels partits i de l’opinió pública per incardinar el debat. Ara bé, el document deixa clar que el document es dirigeix a les forces que han assumit “l’exercici del dret a decidir lliurement el nostre futur i la necessitat d’una amnistia que faci possible replantejar el debat de nou en coordenades democràtiques”. Unes característiques que foragitarien de l’equació el PSC que no recull ni en les seves intencions programàtiques ni tàctiques cap d’aquests dos elements. Aquest plantejament contrasta amb l’exposat per Jessica Albiach, que reclama incorporar el PSC en l’acord, i això tot i que en aquest think tank hi ha l’entorn intel·lectual dels Comuns.

El think tank sobiranista posarà veu al document. Així  ha organitzat una primera taula de debat postelectoral, aquest dimarts a les 18h, al seu canal de Youtube, amb David Fernàndez i els  politòlegs Jordi Muñoz i Gemma Ubasart. La taula serà moderada per la sociòloga i membre de la junta de Sobiranies Mar Griera.

El document posa damunt la taula qüestions com el pacte per l’economia social i per un nou model productiu, propostes en l’àmbit de la fiscalitat, la transformació de les administracions púbiques, mesures per fer front a l’emergència climàtica, o mesures i propostes en el camp de l’educació i de les cures, entre d’altres. “La vocació del text és obrir un debat de país i fer possible una agenda política comuna d’esquerres i sobiranista catalana”, asseguren els seus autors.

Comentaris

  Sí a un govern d'esquerres 17/02/2021 11:14 am
  Molt millor un govern sense els irresponsables de JxCAT, que només es dediquen a crear problemes, i que són un llast per a Catalunya.
  Gecko 17/02/2021 10:57 am
  N'hi ha que sembleu una mica o molt babaus, un "think tank" de sobiranistes d'esquerres, per qui voleu que "aposti", per la mula Francis ? Si cada vegada que surt una notícia d'un grup d'opinió amb una proposta, alguns heu de posar-vos neguitosos i com a "reacció" i escriure un un munt de poca-soltades i insults, vol dir que no enteneu res i alhora que anem pas bé. Sí, a la democràcia, sí a la república catalana. Si molts de catalans ho volem aconseguirem la independència, menys desbarrar i arremanguem-nos encara més per aconseguir l'estat propi dins el concert dels estats del món.
  uno que vive en Tabarnia 17/02/2021 10:27 am
  vaja dos visionaris, que volen viure de la politica, sensa ser politics, mes que un Think Tank, pot ser un tank tocat i enfonsat, la gent ja no s,els creu, a perdut la por i te criteri propi, ningu dels que figurent no tenen la credibilitat ni la honestitat per creuresels
  Revolucionaris de pa sucat amb oli 17/02/2021 9:36 am
  I perquè no es presentaven a les eleccions aquests xitxarel·los si tant clar ho tenen. Només hi son per destruir l'independentisme
  44
  37
  Respon
   Tripartit no, gràcies 17/02/2021 10:53 am
   Ja es van presentar. Són ERC / tripartit
   10
   34
   Respon
  OCC 17/02/2021 3:21 am
  ¿porque incluyen a un partido unionista? Acaban de demostrar que para ellos la ideologia es mas importante que la independencia. (las independencias y soberanias se defienden por encima de TODO y con la misma vehemencia (en todas partes del mundo)). Esto es como si ya fuesemos independientes y no pusiesen nuestra soberania por encima de todo. La independencia-soberania (o sea la libertad) no son una ideologia exclusiva de izquierdas, es un Derecho de todos.
  Ramon 17/02/2021 12:29 am
  Un sabatot, un totxo, un tarugu integral com Joan Tardà, amb menjadora de diputat, tants anys a Madrid rebent insults d'una de les Espanyes però sent ben rebut per reductes espanyols comunistes tipus quan el convidaven a la Tuerka o quan algú pel carrer el reconeixia i el saludava no pas amb un "Visca Catalunya!" sinó amb un "Viva la República!" que ell la responia també puny enlaire. Anys i anys d'aquest escenari, jo no sé si aquest tarugu ja va anar a Madrid sent la gasòfia política actual, probablement, ja bastant, perquè era durant el Septenni Negre dels tripartits, però, vaja, que si no hi hagués anat així tenia tots els números de la rifa per tornar-s'hi.
  67
  48
  Respon
  Ramon 16/02/2021 11:58 pm
  El PNB, curull de quadres dirigents d'un patriotisme basc de pedra picada, intel·ligents, amb personalitats fermes i d'una formació professional no necessitada de menjadores polítiques per viure bé, tenia per norma que cap diputat a Madrid s'hi estigués més de dues legislatures perquè cap Madrid no els abduís. Ara imagina't tenint-hi tant de temps tarugus com el Tardà!
   Perot 17/02/2021 11:00 am
   Ehem ! Duran i Lleida i Sanchez-Llibre també varen fer llargs sojorns a Madrid... i pobres ja veieu com varen acabar senyor Ramon.
    Ramon 17/02/2021 12:45 pm
    No sé si em llegireu, Perot, perquè aquesta notícia ja ha passat a segon pla. Però, mireu, tinc la mania d'intentar ser molt precís fins i tot en aquest femer. I dins aquest delit per la precisió hi encaixa un tret consistent a dir les coses preveient quina serà la rèplica. Per què us creieu que he escrit la paraula "cap" davant de "Madrid"? Era precisament tenint en ment els altres exemples que em poseu (i més encara, el "sector Roca"). Abduïts, tots ells, per "algun" Madrid. Però aquesta ampliació del ventall rebla la saviesa d'aquell criteri del PNB. Si corrien el perill de ser abduïdes persones tan patriotes com les del PNB, persones amb caràcter com les del PNB, persones que tindrien la vida també resolta fora de la política com les del PNB, CiU o el PdCat, a qui li pot estranyar que l'Espanya sociato-pudent abdueixi els sabatots d'ERC? Tot i que n'hi ha que ja hi van anar abduïts de bell antuvi.
  Tripartit no, gràcies 16/02/2021 10:33 pm
  No calia que hi fos en Tardà per veure d'una hora lluny que els "Sobiranistes d'esquerra" son una marca blanca d'ERC, és a dir: ni sobiranistes ni d'esquerres, són republicans espanyols que volen marginar l'independentisme català que representat per JUNTS i el Consell per a la República.
  243
  82
  Respon
  Pepet de Vallmanya 16/02/2021 10:24 pm
  Els PPutes SUCIAlerus de merda no es veuen, però, hi són ! Com Wally !
  Guillem 16/02/2021 10:07 pm
  Si els xicots del “think tank” aquest, abans de garlar s’haguessin preocupat d’omplir el “tank” de “thinking” se’n haguessin adonat de que , mentre siguem una punyetera colònia de l’ermot central, tant és que el sobiranisme sigui d’esquerra com de dreta, de centre-dreta, centre-esquerra o centre pelat, de dalt , de baix, del mig, dels cantons, dels racons, del nord, de tramuntana, de ponent, de llevant, de migjorn, de gregal... etc. perquè el que es faci a Catalunya ho decidirà Borbònia. Bé, no hi deuen haver pensat en tot això.. Es veu que tampoc han pensat que prescindir de JUNTS -suposo perquè el consideren de dreta- però voler incorporar al projecte sobiranista la sucursal de “Podemos” a Catalunya tan espanyolistes ells com els seus “capos” de Madrid, és una ximpleria digna d'en Tardà
  254
  101
  Respon
  Ramon 16/02/2021 8:37 pm
  Van treure els ostatges de la presó per fer-nos votar PSC i ERC. Un cop s'ha votat, ja han recorregut el Tercer Grau.
  189
  75
  Respon
   Nomar 16/02/2021 10:11 pm
   No sé si saps comptar, però Rull, Turull, Forn, Sanchez sumen 4 presoners polítics que son i donen suport a Junts per Catalunya, més que els tres que donen suport a ERC. Fots fàstic, Ramon ets una mala persona. També et recordo que els que votem Junts per Catalunya també som republicans, tros de quòniam. Sembles un malalt que té unes fòbies molt fortes o bé ets un espanyolista com una casa de pagès que i ens aixeques la camisa de forma matussera i perversa. Visca la república catalana !
   85
   43
   Respon
    Ramon 16/02/2021 11:17 pm
    Jo sé comptar. Però tu demostraries ser molt curt si realment no pesquessis que el tercer grau just en iniciar-se la campanya era una més, de tantes i tantes maniobres d'Espanya per fer-nos votar ERC. I dius... que també van sortir ostatges de Junts per Catalunya! Aquesta ja és d'absoluta traca. De traca i tombarella. Només faltaria! De debò tu te'l creus, aquest argument? Ja prou descarada que era la jugada, imagina't que haguessin donat el tercer grau només als seus conxorxats d'ERC. Tampoc no és el mateix rang dins cada partit, el de Junqueras, que el dels ostatges de JxCat. En realitat no et crec. Et faig la deferència de no creure't tan ruc. Jo m'ensumo que tot això ho saps de sobres perquè és una evidència com un temple. Tant la convocatòria en plena epidèmia, com el tercer grau, com l'anunci de la taula, com les "enquestes" del CIS, com les decisions de la JEC sobre drets electorals, i m'ensumo que la tupinada directa que també deuen haver fet, tot tenia un mateix objectiu per part d'Espanya de fer-nos votar ERC.
    17
    123
    Respon
  David 16/02/2021 8:34 pm
  Compte que, en lloc de ser d'esquerres no siguin d'esguerres...
  109
  29
  Respon
  Joan 16/02/2021 8:34 pm
  El vot mes ideològic que hi ha a Catalunya, ve de les autoqualificades "esquerres" fet de l'hegemonia comunista i no de una esquerra moderna. El vot mes identitari que hi ha a Catalunya, es la del conjunt PSC-C's-Vox, que es espanyol-d'estat, doncs el vell record originari ha estat substituit per l'ideologia de l'Estat, per això s'intercanvia amb tanta facilitat. D'aquestes dos combinacions, en surt l'alternativa reaccionària. L'independentisme faria bé en saber que s'enfronta a la reacció en les seves versions esquerra-identitària-espanyola. Així, que ull amb els pactes.
  David. 16/02/2021 8:20 pm
  Una altra presa de pèl moguda des de vés a saber on per evitar la independència. QuiI hi ha al darrera de veritat ?.... A més el plantejament és infantiloide. El Parlament català no pot fer lleis, ni de dretes ni d'esquerres. Entenc que així tots aquests seguiran vivint del xollo i evitant totalment els riscos de lluitar per la independència. Jugada rodona d erc, podemos i cup. I a més podran dir que són tots i totes xupiguais d'esquerres. Encara que no puguin fer res realment d'esquerres.
  93
  16
  Respon
  Estrijol 16/02/2021 8:16 pm
  Sense Junts no hi haurà MAI independència.
  416
  107
  Respon
  Ton 16/02/2021 8:11 pm
  El PSC - PSOE a cagar a la via. Son escombraries i res més. Fatxendes d'estar per casa. ERC + JUNTS + CUP El demés, caca de la vaca.
  Democràcia participativa o directa 16/02/2021 8:10 pm
  La democràcia participativa o directa es la que té Suíssa. Amb cent mil firmes es pot promoure un referèndum per modificar la constitució si cal. Les Lleis es promulguen amb el consentiment i aprovació del poble, ( Recordeu al Rajoy i al Zapatero que en una nit de trons d'un cap de setmana van canviar la llei laboral?) A Suíssa no ho podrien haver fet. Escolteu a un que ja té una certa edat: La democràcia espanyola va començar amb bolquers i es va aguantar de treure la merda, ja que veniem d'on veniem; a l'adolescència no la varem saber educar i es va estaballar; ara la tenim coixa que ni en crosses camina.
  Robert 16/02/2021 7:46 pm
  Junqueras ha parlat, com sempre, per boca d'ase: Tardà.
  108
  68
  Respon
   Ramon 16/02/2021 8:38 pm
   Jo de tu no li diria ase al Tardà: et podria caure una denúncia del PACMA per mal tracte animal.
   47
   75
   Respon
    . 16/02/2021 10:12 pm
    Ha, ha, ha.
    Robert 16/02/2021 9:01 pm
    Com va dir un diputat a Corts espanyoles els anys trenta: "Ho retiro; els ases són uns animals nobles i treballadors"
    48
    25
    Respon
  joansjosepsiases 16/02/2021 7:39 pm
  La notícia, em fa venir a la ment la següent escena: la "quadrilla" distraient el toro, quan el torero és ja a terra, no és que maniobres d'aquesta classe busquin adormir el procés d'independència, sinó que des d'una prespectiva estrictament d'esquerra, és inútil i no donarà cap fruit, excepte distracció per es vedettes que hi intervenen...
  Bot 16/02/2021 7:05 pm
  És més aviat tankthink
  45
  31
  Respon
   Abril Pasqual 16/02/2021 9:48 pm
   Les esquerres sanes, aquelles que fan bo el no deixar ningú enrere amb intel·ligència i eficàcia no tenen res a veure amb aquesta colla de "progres" ben peixats, poca-soltes i esbiaixats, que propicien i fins assessoren màfies, okupacions, robatoris i tota mena delinqüències que els passin per la boina. Que confonen l'acollida amb deixar envair-se amb l'inestimable suport d'oenegés ben untades (tipus creu roja vista en total lliurament a les orgies dels joves magrebins carregats de calers arribats a Canàries) i que responen a interessos espuris. Tota aquesta foscor no és esquerra, és claveguera que ho vol podrir tot. La claveguera de l'esquerra fosca no ha tingut tant de suport com perquè ara vagin gallejant. L'Erc va d'una altra cosa. busquen l'espai per fer el seu negoci. Tiraran per on millor els compensi econòmicament. Sigui fosc o no. Amb socis d'aquí o d'Ñ o del Marroc... Ni té projecte ni es preocupa pel futur pel país. El poble està a l'aguait..
   83
   57
   Respon
   Raul 16/02/2021 7:39 pm
   Jo en diria Rintintin
  Bot 16/02/2021 6:59 pm
  De sobiranies n'hi ha tant com de gèneres, tants caps tants barrets.
  La balanguera 16/02/2021 6:55 pm
  És un grandiós torracollons.
   Gavanec 16/02/2021 10:34 pm
   Sembla, talment, un deixeble retardat del talòs autoanomenat Ramon.
  Democràcia participativa 16/02/2021 6:33 pm
  Si d'aquí a quinze dies veig que esquerra m'ha enganyat hi ha malbaratat el meu vot, demanaré unes altres eleccions per frau al votant. Això es el que passa amb les democràcies parlamentàries, els hi donem la confiança i després fan el contrari al predicat. Les democràcies tenen de ser participatives. En elles, el poble té la potestat amb un número determinat de firmes de decidir mitjançant referèndum fe plegar als partits i polítics mentiders i no cal esperar quatre anys. Queda clar que canviar les normes de joc només ho port fer el poble i sense els polítics. Aquests estan encantats de la vida amb la democràcia parlamentària i la Santa Constitució
   David. 16/02/2021 8:09 pm
   escolta... ERC ha deixat molt clar que d independència res de res, que potser, a lo millor, d'aquí 25 anys s ho plantejen.... A més, el 50% de votants d'ERC es declaren no independentistes. Si la gent és tant burra de votar ERC pensant en el tema indepe que després no es queixi, a més , no és creïble, en el fons hi ha por de lluitar, i qualsevol excusar és bona per fer el víctima...
   75
   37
   Respon
  Ramon 16/02/2021 6:30 pm
  Si han fet tupinada directa, és a dir, si a més de les marranades de sempre aquest cop els sociates hi han afegit una tupinada directa que els la permetia l'epidèmia, com deuria ser la victòria de Junts per Catalunya en condicions normals o sigui "només" amb les marranades de sempre perquè ho hagin deixat en un frec a frec i encara gràcies al PdCat!
  70
  81
  Respon
   Bot 16/02/2021 7:01 pm
   Jxcat ha guanyat i de molt... però mai se sabrà, de moment.
   130
   122
   Respon
    Ramon 16/02/2021 7:30 pm
    I òbviament a més de les marranades de sempre aquesta vegada comptaven amb les que els permetia l'epidèmia. Que n'hi ha diverses de clares. No només el vot per correu. Es parla de la possibilitat de fer-hi el Diego Milito, ai, vull dir el Cambiasso. Però no cal anar tan lluny. El sol fet de la mobilització de sicaris anant casa tavernària per casa tavernària, teòricament amb l'objectiu d'ajudar, explicar com s'havia de fer, però prou que ja ens imaginem fins quin punt deurien orientar el vot, ja segur que ha set determinant. Deuen haver fet votar el que volien fins i tot a l'agüelo amb Alzheimer que es dóna a si mateix el bon dia al mirall de l'ascensor.
    93
    103
    Respon
    Ramon 16/02/2021 7:23 pm
    Tothom ho donava per fet. És el que es deia a totes les porres. El que es respirava. El que havien dit les enquestes reals (òbviament no les del CIS i El Periódico, tretes directament de l'aixella per fer votar PSC i ERC). És el que notaves parlant amb la gent: molt transvasament de vot d'ERC a Junts per Catalunya en relació amb el 2017, i pràcticament inexistent en sentit contrari. Que JxCat "lo està petando" és també el que preveia la pràctica totalitat dels comentaris a Electomania, que em semblen molt bona referència perquè es tracta de freaks molt entesos en demoscòpia. Freaks de les enquestes polítiques en si mateixes. No hooligans de partits concrets sinó entesos, probablement gent de l'ofici, que parlen des de l'experiència i el coneixement. Guerra bruta n'hi ha sempre. I quan el govern espanyol és sociata, més encara. Però jo cada cop m'ensumo més que aquesta vegada hi deu haver hagut tupinada directa afegida. L'únic que em fa dubtar-ho és que al cap i la fi els resultats no han set ni de lluny els que els convenien. A ells, i quan dic ells vull dir el tripartit en qualsevol format, els convenia una major distància amb Junts per Catalunya.
    135
    170
    Respon
     Bot 16/02/2021 9:51 pm
     Exactament és així.
  Ramon 16/02/2021 6:16 pm
  No teniu la sensació que en les eleccions d'aquest diumenge primer va ser el resultat i després ja va venir l'escenificació?
  41
  71
  Respon
   Bot 16/02/2021 6:57 pm
   Es diu programació predictiva
   15
   37
   Respon
    Rebot 16/02/2021 10:16 pm
    D'això vostre se'n diu paranoia poca-solta.
    136
    53
    Respon
  baldiret 16/02/2021 6:14 pm
  Que uns altres treballin i creïn riquesa que nosaltres les administrarem. Les despulles putrefactes del PSUC volen emmerdar tothom. Unes esquerres incapaces d'organitzar res, uns sindicats d'aprofitats i miserables dirigents, que mai han doblegat el llom ho volen manegar tot.
  Bot 16/02/2021 6:11 pm
  Els comunistes no han lluitat mai contra el poder i les injustícies, han lluitat pel poder i perquè les injustícies perduren i perquè segueixen sent les seves justificacions per a aconseguir el poder. Són instrument de poder res més.
  206
  84
  Respon
  Dani_Andreuenc 16/02/2021 6:00 pm
  SI Esquerra te els sants collons de fer un tripartit d' esquerres en comptes d' un tripartit independentista, es mereixeran un homenatge per part d' Espanya.
  391
  154
  Respon
   Maria 16/02/2021 10:22 pm
   Espero que quan es formi el govern independentista, demanareu disculpes per tanta infàmia i poca-soltades que escriviu. Sembla que sigueu víctimes dels paranys que ens posa l'estat espanyol amb la repressió i paranys que utilitza per a intentar fer més petit l'independentisme. Sembla mentida.
   Ramon 16/02/2021 6:21 pm
   ERC és una sectorial de la màfia sociata. Només partint d'aquesta premissa, s'entén tot el que des de fa 20 anys ençà porten fent. Llavors se'ls entén tot. I a la perfecció.
   192
   153
   Respon
  Lluc 16/02/2021 6:00 pm
  El "think tank" es amb el MIquel Iceta que amb un no res a passat a ser ministre. Es deu fotre un fart de ballar a l'habitació de l'hotel madrileny. Hòstia no anem bé no, més ben dit, no anem de cap manera. Una agenda política comuna i d'esquerres catalana per fer que? Un programa electoral redactat per uns que ni es van presentar a les eleccions per dirigir-nos com els justicieros de la justícia? I Déu va dir, no escolteu als falsos profetes i feu-me cas a mi.
  COMUNA d'erc, maragall bub, bub de Valls.colau 16/02/2021 5:50 pm
  Comuns i erc fent tot el que sigui possible per passar 4anys essent cada dia més espanyols, i governant per omplir la seva butxaca. AMPLIAR LA BASE ESPANYOLISTA, del parroco Junqueras COPE. TRIPARTITI anant tirant, 4, 8 , 12 anys, Ampliant la BUTXACA de junqueras, hermanos y cuñados
  78
  63
  Respon
  Manel de Manresa 16/02/2021 5:36 pm
  La maniobra està més que clara. A junts el deixaran fora. El govern serà només d'esquerra i komuns amb lleugers tocs d'aqtenció del PSOE i la CUP. Si en algun moment fan alguna cosa pro independència exigiran que es faci a la seva manera ('para eso hemos ganado la guerra'' deien els fatxes) per tal que JxCat recolci amb els ulls tancats el que sigui el mossen, si no ho fan directament seran un traïdors. ARa si un té una mica de memòria veu que abans JxCat tenia més diputats que esquerra, que es vàren repartir al 50% el govern i que tan el president del parlament com el del govern eren d'esquerra. Seran 'generosos' (com diuen que són) i faran el mateix??? o més bé probaran d'enfonzar tot lo possible a Junts??? Molt em temo que aquesta serà l'opci.. clar que també se que els tripartits tenen un cost molt alt i la traidoria també. Si fan això les pròximes eleccions esquerra seguirà el camí de colonos i tots realment haurem guanyat.
  Llum 16/02/2021 5:26 pm
  Suman con la abstencion del PSC, q es lo q queren estos inutiles
   Pau 16/02/2021 5:37 pm
   Si cierto, pero entonces es la muerte de ERC.como partido republicano i independentista.
  Ramon 16/02/2021 5:12 pm
  A sota algú diu que Catalunya no perdona els traïdors. Fals. Falsíssim. No només perdona els traïdors, cosa que a mi particularment no em sembla malament, sinó que a sobre els enalteix alhora que denigra per qualsevulla mandaga o fins i tot d'acord amb la guerra bruta espanyola qui ha set patriota, i això sí que em sembla malament.
  163
  139
  Respon
  gavanenc 16/02/2021 5:10 pm
  No sumeeeeennnnn.......
  Quim 16/02/2021 5:01 pm
  L’institut Sobiranies, sou de lletres, oi?
  odisea 16/02/2021 4:57 pm
  Si ERC se junta con los unionistas del 155,comuns,psc.etc.lo pagara muy caro ,se tendran que ir todos a Madrid,Catalunya no perdonara a los traidores.
  Madrid confia en la sutmissió de les esquerres 16/02/2021 4:43 pm
  ERC va desaparèixer durant els 40 anys del franquisme, sols hi ha l'afusellament del president Companys, el PSUC i els comunistes van ser antifranquistes no pro-catalans; sols la petita burgesia/classe mitjana baixa (culturalment més preparada)va lluitar pel fet català. La classe alta era franquista. Ara volen partits d'esquerres ja que encara són fidels a la idea d'una dependència del gran poder de les Espanyes, dependència mental, dependència de diàleg. Qui fa nosa al poder de l'estat?,JUNTS per això lluitaran per deixar-los fora del govern
   Ramon 16/02/2021 5:08 pm
   Qui diu que es va fer del partit comunista, sense ser ell comunista, perquè era l'única via per lluitar contra el franquisme no està dient una mentida. N'està dient DUES. Ni és veritat que no fos comunista. Ni és veritat que no hi hagués d'altres (i millors) formes de lluitar contra el franquisme.
   126
   157
   Respon
    Ramon 16/02/2021 6:28 pm
    Lluitar contra el feixisme des d'una organització comunista és igual de demòcrata que lluitar contra el comunisme des d'una organització feixista.
    10
    243
    Respon
  marxem 16/02/2021 4:38 pm
  Els comuns encara no saben si son catalans o espanyols? Que esperen? que siguem el 75% . Feu fàstic
   Valeri 16/02/2021 7:34 pm
   Els Comuns, descendents degradats d'aquell PSUC de trista memòria, son com el pernil que diuen iberic. Només el 50% iberic. Uns descafeinats. sense patria ni matria.
  Gecko 16/02/2021 4:35 pm
  El malparit i renegat Illa aquell que volia "passar pàgina" i que veia "10 anys perduts", com si no hagués passat res, ha restat amb un pam de nas. Ara des de l'annexionisme els emprenya portar dues eleccions al Parlament fallides per a ells, el desembre del 2017 la consigna espanyola fou votar el partit de Rivera amb tot l'ajut financer necessari inclòs... enguany el poder judicial espanyol lawfare va trobar una "oportunitat" imposar les eleccions en plena pandèmia, amb l'esperança espanyola que la repressió i les mentides per a intentar enfrontar i dividir catalans, i amb el ministre espanyol, "cupo catalán" fent-se el president abans d'hora, el flabiol espanyol els hi sonaria. En comptes d'això han vist astorats com el 51% dels vots emesos eren vots d'independentistes, la qual cosa demostra que la repressió, "les hemos destrozado el sistema sanitario", les falses acusacions, la publicació de comptes bancaris falsos, els judicis farsa, la violència policial espanyola del primer d'octubre, els informes i atestats Tacito, el lawfare, el clavegueram de l'estat espanyol... Tot plegat no els serveix per a res. Endavant cap la independència !
   Lluís 16/02/2021 5:31 pm
   Gecko, un 10 pel teu comentari. Quan els del PSC va penjar als fanals del meu poble els cartells amb el careto retocat d'Illa i amb la paraula "HAGAMOSLO" em van excloure dels seus votants ja que no sabia que volia dir aquesta paraula.
  Pels Comuns, Madrid és la capital de Catalunya 16/02/2021 4:32 pm
  Els Comuns sols heu tret 8 escons i voleu manar sobre 31?! Exaspereu, si just vau néixer per tal de destrossar la idea de l'independentisme... Vau néixer (amb quins diners?) sota el 15M madrileny. Recordo en una manifestació que unes dones em deien que a partir de llavors calia parlar castellà ja que els pobres eren universals... La majoria dels Comuns provenen d'una immigració que els va educar amb la fidelitat a la pàtria espanyola o a la madre pàtria espanyola o són fills de rics intel·lectuals de la part rica de Barcelona que havien viscut bé gràcies al franquisme. Tenen la capital a Madrid.
  ERCatolics OPUS.DEI 16/02/2021 4:30 pm
  Tripartit i sotanes Junqueras.Baste, quungoig que fan els dos beatos del Conde de Godó. Per cert l'Arg8nes Opus.Dei va estudiar al VIADO i el Junqueras al Seminari?, Esquerres catoliques, misioneros de Crist i Mao?
  Soc el que ja ho havia dit en reiterades ocasions 16/02/2021 4:28 pm
  Aquests d'esquerra son els que es vanten ara de ser els primogènits del presidents Macià i Companys, però el cert es que durant quaranta anys de democràcia, no es van aixecar ni un dir del terra per fer la revolució catalana. En veritat us dic que si no hagués estat pel centre-dreta catalana que vol trencar amb la submissió al centralisme absolutista castellà, els d'ERC encara somiarien en contes de fades per molt republicans que s'autoproclamin. A Madrid temen als de centre dreta catalana. Els esquerranosos no els hi fa ni fu ni fa. En veritat us torno a dir, que al govern espanyol estaria encantat (segons les seves declaracions) amb un pacte del PSC i ERC. Ja veieu com d'espantats estan amb els esquerranosos. Només els hi falta dir: Que se besen, que se besen.
   Ramon 16/02/2021 6:13 pm
   El greu d'ERC no rau en els anys que no va existir sinó en els anys que sí que ha existit. Almenys quan no existien no feien cap mal.
   20
   227
   Respon
  Arriba españa!!!!! 16/02/2021 4:26 pm
  Morts de gana pel comunisme, carrec pel domenech i la seva mafia
  169
  122
  Respon
  Klaus 16/02/2021 4:25 pm
  D'això en dieu think tank? Són quatre aprofitadets "d'esquerres" (segons diuen ells) que no han treballat en sa vida i que volen continuar vivint com déu a costa dels contribuents.
  133
  47
  Respon
  Josep 16/02/2021 4:07 pm
  No volen la dreta al govern. Com es pot aconseguir la independència sense el capital? No soc pas de dretes, però crec que si al capital no l'hi interessa la independència serà molt difícil d'aconseguir
  Ramon 16/02/2021 3:50 pm
  ERC vol formar Govern amb la delatora que va facilitar a Espanya empresonar Oriol Junqueras.
  58
  29
  Respon
   . 16/02/2021 10:32 pm
   Sou un cínic de ca l'ample.
  Suís /català 16/02/2021 3:38 pm
  Ja comencem a trair als electors. La diferència entre ERC I JXC és d'un asco. Deixar fora JXC de les discussions i reflexions..... I si es pot del govern..... és haver après al peu de la lletra la manera espanyola de fer política.... O sigui ignorar i humiliar la mitad de la població que no pense com tu. O és que un escó menys són la conseqüència de "quatre" vots i per tant no conten.
   Ramon 16/02/2021 3:52 pm
   En realitat segons ERC l'espai convergent els ha tret 30.000 més vots d'avantatge ara que el 2017.
   41
   19
   Respon
  LlunyDeCat 16/02/2021 3:18 pm
  Ha haaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaa haaaaaaaaa ! "Sobiranies"... Ha ha haaaaaaaaaaaaa ! "Model de País" ??!!! És com fer un debat a la Comunitat Autònoma de Múrcia sobre el futur del "País Murcià" !! Hi he vist un paio que es diu Jordi Munyós que fa uns articles nauseabonds a Nació Digital, full parroquial semi-oficial d'ERC. És evident que amb aquesta colla de carallots ni d'aquí 1'000 anys els Catalans assoliran la Indpendència. "Model de País.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha haaaaaaaaaaaaaaaa !
  fat boy 16/02/2021 3:11 pm
  Perdo, en tenen 50. Mes al meu favor.
  rd 16/02/2021 3:09 pm
  comunspodemisinopodemdonempelcul
  fat boy 16/02/2021 3:07 pm
  Ha, ha. Un gobierno rojo-separatista que a mes suma 53 diputats. Els 15 que els falten no vull ni pensar d'on els pensen treure. Mes que think tank son thick as a brick.
   Anònim 16/02/2021 3:14 pm
   Ni 53. Son 50
  Ramon 16/02/2021 3:02 pm
  Joan Tardà en un think tank. Suposo que ell deu aportar-hi el tank (de cervesa).
  153
  56
  Respon
   La balanguera 16/02/2021 6:55 pm
   És un grandiós torracollons.
   Bot 16/02/2021 6:13 pm
   Joan Tardofranquista
    . 16/02/2021 10:32 pm
    Quina collonada que has escrit, estàs bé ?
  TSSO 16/02/2021 3:00 pm
  Quins collons! Així m'ho fan dir. Del Parlament no surt cap llei social que no la portin al constitucional, ah! I qui li porta són els seus socis de gobierno, o a BCN voten una cosa i Madrid la contrària. Credibilitat 0. O administrem els nostres recursos o polítiques socials 0
   Ramon 16/02/2021 3:05 pm
   TOTES les polítiques són "socials".
   35
   12
   Respon
  M. Dolors 16/02/2021 2:57 pm
  Esquerra no es, de fiar, tot i el mossèn Junqueras, que es el mes "bo" i estima a tothom Junts veig que es un moviment transversal amb molta gent més de esquerres que a comuns i ER
  Soc el que ja ho havia dit en reiterades ocasions: volen un tripartit nacional catòlic d'esquerragüai 16/02/2021 2:48 pm
  Quina diferència hi ha entre comuns i PSC? A veure, ERC, Comuns i CUP no sumen una majoria a no ser que siguin deus i multipliquin pans i peixos. Us ben asseguro que hi ha més persones d'esquerra en el JxC que en els de Comuns i en els de ERC.
  Amb l'abstenció del PSC i PP n'hi ha prou: 16/02/2021 2:45 pm
  Faran el possible perquè Junts no sigui al govern
  115
  1
  Respon
  Abril Pasqual 16/02/2021 2:37 pm
  I així vox pujarà com l'escuma!!!!!
  en coú no podem 16/02/2021 2:31 pm
  als comuns ni aigua, la kejika albich, la frau kolau, la janet sanz, el juan carlos gallego, son molt vividors, poc catalans, és a dir son un perill públic pels anhels del poble de Catalunya
  Octubrista 16/02/2021 2:29 pm
  "Sobiranisme" amb els unionistes de la Comuna Pudenta i sense JUNTS = republicanisme espanyol = submissió a Castella. No té res d'estrany que la paraula "independència" no formi part del vocabulari del "think tank" aquest
  Paco 16/02/2021 2:29 pm
  Tot aixo a remolc de la ñ mes progressista de la historia oi? Au va, sense diners i capacitat de gestionar els recursos que es generen, no s'arriba enlloc...nomes pots dedicar-te a pidolar...
  101
  1
  Respon

Nou comentari