El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern associa la detenció de Hasél a la “involució dels drets” a Espanya
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha associat la detenció per part dels Mossos d’Esquadra aquest dimarts al rectorat de la Universitat de Lleida (UdLl) del raper Pablo Hasél a la “involució dels drets” a Espanya i que “des de Catalunya venim denunciant i patint de fa temps”. Budó ha recordat que això ha arribat fins i tot a fer que es “tanqui a la presó un raper per les lletres de les seves cançons o a tenir un raper a l’exili”, en referènci al cas de Valtonyc. “Hem de denunciar aquesta involució de drets”, ha remarcat.

Budó ha dit que els Mossos han actuat com a policia judicial per ordre de l’Audiència Nacional i ha denunciat que “en aquests moments el Codi Penal manté com a delicte cantar cançons”, cosa que ha considerat greu perquè està “obsolet i persegueix la llibertat d’expressió”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 16, 2021 | 14:43
    Gonzalo febrer 16, 2021 | 14:43
    Enaltecer a los que pegaban un tiro en la nuca, sea cantando, en prosa o en verso, es delito.
  2. Icona del comentari de: Ramon a febrer 16, 2021 | 15:10
    Ramon febrer 16, 2021 | 15:10
    No crec pas que l'acusin de "cantar cançons". Altrament al Miguel Ríos ja fa molt que li hauria caigut la perpètua. Aquesta declaració, compatriota, és impresentable. Te la signaria ERC. Te la signaria Podemos. I em recorda moltíssim aquella altra subnormalitat dialèctica que "defensar la terra no és delicte". És com si els nazis s'haguessin exculpat dient: "Obrir l'aixeta d'una dutxa no és delicte!".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa