La CUP fixa les condicions per obrir-se a entrar al Govern

Vehí critica Podem per presentar iniciatives al Congrés en comptes d'evitar des del govern casos com el de Hasél

La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha apuntat aquest dimarts que la seva formació no descarta entrar al govern si es parla de quatre premisses bàsiques per a la seva formació: “referèndum, fi de la repressió, rescat social i transició ecològica”. “Si hi ha això sobre la taula”, ha dit, la CUP treballarà per fer possible un govern que respongui als resultats electorals, que són clars: més independentisme i més d’esquerres”.”Per a nosaltres la pregunta no és entrar al govern o no, sinó un referèndum, la fi de la repressió, transició ecològica i rescat social”, i “la pregunta sobre si entrarem noo l’han de fer a la CUP, sinó a ERC”, ha sentenciat en roda de premsa a ERC.

En aquest sentit ha apuntat que “si ERC està disposat a posar un referèndum sobre la taula, modificar la llei d’acusacions de la Generalitat, fer una transició ecològica profunda, i fer un rescat social parlant de renda bàsica universal”, “la CUP hi serà“.

Pablo Hasél

Vehí també ha criticat l’empresonament de Pablo Hasél i ha interpel·lat directament a Podem preguntant per què la formació de Pablo Iglesias no actua com a govern espanyol en comptes de presentar iniciatives al Congrés com la que es veurà aquest dimarts per despenalitzar els delictes d’opinió. El mateix, segons Vehí val per al PSOE, que no podrà governar a Catalunya perquè “representa la repressió i l’immobilisme”. El PSOE no està fent res, ha dit, i “la fotografia és la d’un Estat que persegueix rapers i absol corruptes i tramposos“.

Vehí ha recordat que en només una setmana s’ha concedit el tercer grau de Rodrigo Rato, la fiscalia s’ha pronunciat contra el tercer grau dels presos, s’ha absolt Cristina Cifuentes, s’ha empresonat Pablo Hasél i s’ha autoritzat una concentració d’homenatge a la División Azul.

Segons la diputada de la CUP tot plegat reforça el plantejament que han fet les urnes a Catalunya, on s’ha imposat els partits independentistes i d’esquerres. Per aquest motiu ha emplaçat al govern espanyol a “posar les urnes” d’un referèndum. “No té sentit que continuïn perseguint, empresonant i forçant a l’exili a la gent que vol votar“, ha sentenciat. També ha emplaçat les forces independentistes i a Podem a “recuperar la iniciativa” per portar al Congrés els anhels de la societat catalana.

Comentaris

  Cupvergents 16/02/2021 5:52 pm
  un nou referendum? aneu a cagar!
  RAMON A 16/02/2021 5:06 pm
  Demaneu tambe que es pari el sol i que tinguem claror tot el dia
  Independentista 16/02/2021 4:03 pm
  Els de la CUP no entraràn a cap govern. Son anti-tot. (Demosrtreume que vaig errat, apa.)
  32
  11
  Respon
  Octubrista 16/02/2021 2:35 pm
  Els xitxarel·los (i xitxarel·les) delators (i delatores) de la Comuna Pudenta es pensen que els resultats ridículs que han obtingut en aquestes eleccions els donen dret a decidir el futur de Catalunya. Que facin venir en Valls que els doni un cop de ma
  Clara 16/02/2021 2:34 pm
  Si volen imposar el seu estil irracional-visceral que és el que sovint impulsa els seus dits o fets, veurem créixer molt l'ultra-dreta, no pas per atacar la identitat catalana ni pel sentit racista ni masclista sino perquè es presenta com un garant per controlar la delinqüència, l'okupació, l'abús d'impostos i de les normes que fan recaure a individus privats la responsabilitat de l'administració en temes de pobresa i assistència i altres. Des de temps immemorials el poble sosté i fins supedita valors fonamentals a l'"autoritat" que li dona més seguretat. El percentatge que avala les cups no els dona carta blanca per a excentricitats.
  Que peligro la vida nocturna de Madrid. 16/02/2021 2:24 pm
  Hay que aprovechar; hay demasiadas arrugas.
  Rsalva 16/02/2021 1:58 pm
  El dia de la marmota, quan parlen de referendum q volen dir Q l Estat Espanyol n accepta un d acordat ? No s ho creuen ni elles Un altre 1 O ? Ja l hem fet, el cal es fer efectiu el seu mandat Qui dia passa anys empeny, en temps de crisi es passa be amb un sou públic
   Antiramon 16/02/2021 7:41 pm
   Tu eres el corrupte hiperventilat que a tota hora criticava Erc. Fota't
  LSO 16/02/2021 1:30 pm
  CUP si entráis en el Govern (que espero) pedid la Consellería de interior, así los mossos en vuestras manos ya no nos vendrá a reprimir en las manis indepes/antifascistas. ¿verdad?

Nou comentari