Botran (CUP) reprodueix una cançó de Hasél al Congrés per denunciar la seva detenció

El diputat de la CUP afirma que és una "vergonya" i és "discriminació ideològica"

El diputat de la CUP Albert Botran ha reproduït un fragment d’una cançó del raper Pablo Hasél des de la tribuna del Congrés per denunciar-ne la detenció. Botran ho ha fet a l’inici de la intervenció en el debat sobre la llei Zerolo d’igualtat de tracte, impulsada pel PSOE, reproduint-la des del seu telèfon mòbil. “Avui que es parla d’una llei sobre drets fonamentals, entra a la presó un cantant per delictes d’opinió, com en la més trista de les dictadures”, ha denunciat el cupaire, que ho ha considerat una “vergonya” i “discriminació ideològica”. “No s’escudin darrere dels jutges”, ha dit Botran, que ha afirmat que el Congrés també té “responsabilitat” pel fet que encara existeixi el delicte d’injúries a la corona o enaltiment del terrorisme.

Els cupaires no han estat l’únic grup de l’hemicicle que ha denunciat l’empresonament de Hasél. Jaume Asens ha anunciat que Podem presentarà una petició d’indult per al raper i ha fet referència a les paraules de Pablo Iglesias, que va dir que a Espanya “no hi ha una situació de plena normalitat política i democràtica”.

Durant la detenció de Hasél, que s’havia tancat a la Universitat de Lleida per denunciar “el seu segrest”, els Mossos han identificat 50 persones que estaven protegint el cantant. Tot i així, la policia qualifica el dispositiu com una “entrada neta” perquè no ha calgut fer servir les defenses.

Nou comentari