Iglesias: “A Espanya no hi ha una situació de plena normalitat democràtica”

El vicepresident del govern espanyol creu que el diàleg "no arribarà a bon port" si hi ha gent "a la presó o a l'exili"

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, creu que a Espanya no hi ha una situació “de plena normalitat democràtica”. En una entrevista al diari ‘Ara’, Iglesias ha valorat l’episodi en el qual el ministre rus Serguei Lavrov va desautoritzar l’alt representant de política exterior de la UE sobre Navalni i li va retreure l’empresonament dels presos independentistes catalans. “Hi ha una situació d’excepcionalitat quan els líders dels dos partits que governen Catalunya, l’ún és a la presó i l’altre a Brussel·les“, ha reblat. Per això considera que es tracta d’una situació “dolenta” per la democràcia espanyola i recorda que el diàleg “no arribarà a bon port” si hi ha gent “a la presó o a l’exili”.

De fet, Iglesias també ha aprofitat per denunciar el cas del raper Pablo Hasél. “Com a demòcrata entenc que no beneficia la imatge d’Espanya que algú pugui acabar a la presó per cantar, digui el que digui a les seves cançons“, ha lamentat. Per això, ha insistit en què els “conflictes polítics” s’han de gestionar per “vies polítiques” i no pas “policials i judicials”. Sense entrar a valorar la separació de poders a l’estat espanyol, s’ha limitat a dir que “molta gent pensa” que “no sempre funciona bé” i que la justícia “no és igual per a tothom”.

En referència a la proposta per reformar el delicte de sedició, Iglesias ha recordat que l’adequació de l’ordenament jurídic permetrà tenir un Codi Penal “millor, més democràtic i més garantista” que pot afavorir la gestió del conflicte a Catalunya. Pel que fa a l’amnistia, però, ha argumentat que “no servirà per aconseguir un acord al Congrés” i que treballen en acords que donin “sortida” als problemes.

Preguntat per les eleccions del 14-F, Iglesias ha defensat que l’única resposta “viable” i “sensata” és un Govern que faci polítiques d’esquerres. Així doncs, ha demanat “prudència” amb les enquestes, assegurant que els comuns tenen “la millor candidata”.

Comentaris

  Ricard 08/02/2021 1:29 pm
  Què fa perquè hi hagi una democràcia normal? Podrà aconseguir-ho o toca plegar. Aquesta és la qüestió. No n'hi ha prou amb lamentar-se, que és Vicepresident de l'Executiu! O és que no el deixen manar? O és que la divisió de poders li ho impedeix? Si és així, cosa comprensible si és per divisió de poders, raó de més per plegar i denunciar-ho allà on calgui i combatre la injustícia. Menys estètica i més política efectiva.
  GErko 08/02/2021 1:28 pm
  no us deixeu aixecar la camisa, si cada dos per tres ens han d'afegir a la seva democràcia mots com "plena", "homologada" o altres alguna cosa no els hi funciona. La democràcia és sense qualificatius afegits, altrament no ho és. Algú ha sentit parlar de democràcia "plena" o "homologada" des de estats democràtics.
  uno que vive en Tabarnias 08/02/2021 1:18 pm
  i ell sagueix amb la direccio edecuada per continuar igual, tragan granotes de tota mena, o sigui s,auto-defineix
  Santos 08/02/2021 12:05 pm
  No hi ha una plena normalització democràtica, ergo una plena normalització judicial, ergo una plena normalització plurinacional, ergo una plena normalització de la llibertat d'expressió, ergo una plena normalització de la Memòria Històrica, ergo una plena... Com s'ha d'interpretar aquesta democràcia: de règim pro-franquista, de règim post-franquista, de falsa democràcia constitucionalista bananera? Aquesta Espanya identitària amb amb qui? Amb els castellans? No fotem home, fa segles que dura la "pajara"
  Guerra al Capital fins que jo en tingui 08/02/2021 12:04 pm
  vosalres sou govern Hassel i el poble,ho sap,si no us deixen g0vernar plagueu
  Pajaritu 08/02/2021 11:14 am
  Artículo primero del perfecto encantador de serpientes, identificar y decir a todos lo que quieren oír. Si es verdad o mentira, no tiene la menor importancia. Es suficiente con regalar los oídos.
   Pim, pam, pum... 08/02/2021 1:21 pm
   Pajaritu que vuela... A LA CAZUELA!!! Jajajaja jajajaja jajajaj
  L'OBSERVADOR ASTORAT 08/02/2021 9:37 am
  Ahora te das cuenta!!!!!!
  vendetta 08/02/2021 8:49 am
  putaejpanya sempre

Nou comentari