El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP treu el cartell del ‘No a la guerra’ davant del cònsol ucraïnès

Els diputats de la CUP ha exhibit aquest dimarts el cartell del ‘No a la guerra’ davant del cònsol general ucraïnès a Barcelona, Artem Vorobyov, que ha assistit com a convidat d’honor al ple del Parlament de Catalunya. Els cupaires s’han posat dempeus com la resta de parlamentaris, però enlloc d’aplaudir han mostrat el símbol de la campanya del No a la guerra: les vostres guerres, els nostres morts. L’homenatge a Ucraïna ha consistit en la lectura de la declaració institucional del Parlament del 24 de febrer, que no va comptar amb el suport ni de la CUP ni de Vox. La CUP rebutja la declaració perquè no està d’acord en el paper de la Unió Europea (UE) i l’OTAN en el conflicte, mentre que Vox no es va voler alinear amb la resta de partits de la cambra.

Al costat de Vorbyov han assistit al ple com a convidats el director de la Representació de al Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, i el cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera. El govern ucraïnès, que combat la invasió de la Federació Russa, ha demanat la seva inclusió a la UE, un fet que precisament l’acció militar russa pretén evitar. La UE s’ha compromès ha analitzar l’agilització de l’adhesió d’Ucraïna al bloc europeu en breu.

El cònsol ucraïnès rebut al Parlament de Catalunya / JAG

La declaració de la cambra catalana que s’ha llegit en presència del representant ucraïnès “lamenta i condemna” les accions bèl·liques de Rússia contra Ucraïna. El text considera que el conflicte és una “agressió” que “suposa una violació flagrant del dret internacional, té greus conseqüències a escala regional i global, i ha de comportar l’assumpció de responsabilitats per part dels seus promotors”.

“El Parlament de Catalunya —continua el text— s’ha posicionat de forma reiterada a favor de la resolució pacífica de conflictes, per la qual cosa reclamem la fi de les hostilitats i el retorn a la via de la negociació i de la diplomàcia”. La cambra exhorta que “les parts retornin a allò establert en els Acords de Minsk” i recorda que “tots els estats l’obligació de complir les obligacions internacionals en matèria d’asil”. El Parlament també expressa la solidaritat amb totes les víctimes d’aquest conflicte i donem tot el nostre suport a les organitzacions que treballin per la defensa i la protecció dels drets humans sobre el terreny”.

La cambra també “dona suport a la ràpida i unitària reacció de la Unió Europea en aquest conflicte i perquè es faci sempre èmfasi en la diplomàcia i la negociació, la pau i la preeminència dels principis i valors democràtics.”

Durant la sessió de control, la conseller d’Acció Exterior, Victòria Alsina, s’ha compromès a treballar per donar suport a Ucraïna davant de la invasió russa i per la defensa de la sobirania del país per decidir lliurement el seu futur. Per part d’ERC, la diputada Meritxell Serret, s’he exigit un alto al foc perquè les parts trobin una solució dialogada al conflicte.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Andreu a març 09, 2022 | 10:02
  Andreu març 09, 2022 | 10:02
  Puta Espanya i Puta Ucraïna
  • Icona del comentari de: Donec pelcul a març 09, 2022 | 10:50
   Donec pelcul març 09, 2022 | 10:50
   I puto Andreu, tarat!
 2. Icona del comentari de: bs a març 09, 2022 | 10:19
  bs març 09, 2022 | 10:19
  quina banda
 3. Icona del comentari de: No cal afegir-hi res més a març 09, 2022 | 10:28
  No cal afegir-hi res més març 09, 2022 | 10:28
  Guerre en Ukraine : Tchernobyl ne répond plus, l'AIEA dit avoir perdu le contact avec les systèmes contrôlant les matériaux nucléaires.
 4. Icona del comentari de: MHP a març 09, 2022 | 10:36
  MHP març 09, 2022 | 10:36
  Les que acompanyen el cònsol no són les amigues de Putin? Aquestes canvien de camisa com canvien de calces. Són unes indecents.
 5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 09, 2022 | 11:15
  Doctor Strangelove març 09, 2022 | 11:15
  De fet són els únic coherents, els independentistes catalans són com els independentistes del Dombass, en canvi Ucraïna és com Ñ. Sé que és una vergonya, però sou així! Doc.
 6. Icona del comentari de: Anònim a març 09, 2022 | 12:00
  Anònim març 09, 2022 | 12:00
  Cupaires, s'hi ha de se a les dures i a les madures. Vosaltres no sou ni carn ni peix.
 7. Icona del comentari de: fat boy a març 09, 2022 | 12:53
  fat boy març 09, 2022 | 12:53
  Si, si, tot aixo esta molt be, pero la pregunta es com esta la situacio de les copes vaginals a Ucraina ara que estan en guerra?. Les vostres regles, les nostres copes vaginals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa