El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El COE obre la porta a saltar-se els governs i negociar amb els Pirineus

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha defensat aquest dimecres la posició de l’organisme a l’hora de tirar endavant la candidatura olímpica hivernal pel 2030, i ha assegurat que no deixarà “de lluitar” per aquest projecte. De fet, ha deixat clar que el seu desig no és “arribar a la situació de negociar independentment amb els territoris” que estiguin interessats, però que obre la porta a fer-ho en cas de no arribar a un acord. En aquest cas, l’organisme serà qui presentarà la candidatura davant el Comitè Olímpic Internacional (COI).

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, atén els mitjans / Europa Press

“No deixaré de lluitar per tenir una candidatura perquè si no la presentem pel 2030”. Ha dit Blanco en unes declaracions als mitjans després del trencament de la candidatura Catalunya-Aragó. Ell mateix s’ha mostrat preocupat per la situació, ja que ha assegurat que “el trencarem d’una línia de diàleg amb el COI després és complicat recuperar”. D’aquesta manera, ha lamentat que els territoris no es posin d’acord i “la mala imatge que això dona internacionalment”.

La decisió del poble i la ciutadania

“És difícil presentar la candidatura i arribar a l’acord, però no és impossible, estic convençut que en el moment decisiu es presentarà, no pels governs, si no per la gent del Pirineu i de les ciutats perquè aquest és un projecte que és la vida de molta gent”, ha afirmat Blanco. D’aquesta manera ha demostrat que “no es rendiran” i ha obert la porta a treballar de manera directe amb els territoris i deixar a un costat els governs si no hi ha un punt d’acord.

El dirigent ha advertit que “sense diàleg és impossible” seguir endavant i que la seva idea ara és reprendre les converses amb totes les parts per a “veure si tothom vol participar”. “I si és així, veurem si podem arribar a un acord, si no, faríem nosaltres una proposta raonada de qual ha de ser la millor opció que tenim, amb aquells que volen participar”., ha dit el president del COE.

Més notícies
El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, atén els mitjans / Europa Press

El COE carrega contra Lambán i avisa que la candidatura tirarà endavant

Notícia: El COE carrega contra Lambán i avisa que la candidatura tirarà endavant
Comparteix
Blanco recorda al president de l'Aragó que la proposta de repartiment de les proves de neu la van fer els seus tècnics i es va acordar en "tres minuts"
Notícia: El COE carrega contra Lambán i avisa que la candidatura tirarà endavant - Mobile

Creix l’oposició als Jocs d’Hivern per l'”espanyolització” que implicaran

Notícia: Creix l’oposició als Jocs d’Hivern per l'”espanyolització” que implicaran
Comparteix
Els detractors del projecte s'oposen frontalment a la cooperació amb Espanya en aquesta iniciativa estatal
Notícia: Creix l’oposició als Jocs d’Hivern per l'”espanyolització” que implicaran - Mobile
El president del govern d'Aragó, Javier Lambán / EUROPA PRESS

L’Aragó rebutja la nova proposta del COE pels Jocs d’Hivern

Notícia: L’Aragó rebutja la nova proposta del COE pels Jocs d’Hivern
Comparteix
Considera que la proposta empitjora el document original perquè elimina Saragossa de la candidatura
Notícia: L’Aragó rebutja la nova proposta del COE pels Jocs d’Hivern - Mobile
Esquiadors a la cota 2.000 de l'estació d'esquí de Port Ainé / ACN

Suport majoritari de les comarques del Pirineu als Jocs Olímpics d’Hivern

Notícia: Suport majoritari de les comarques del Pirineu als Jocs Olímpics d’Hivern
Comparteix
Una ampliació d'una enquesta del Govern mostra que els habitants del Berguedà, el Ripollès i el Solsonès també són favorables a la candidatura
Notícia: Suport majoritari de les comarques del Pirineu als Jocs Olímpics d’Hivern - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 25, 2022 | 19:55
  Ricard maig 25, 2022 | 19:55
  "els territoris"... Que els castellans primin l'odi a Catalunya a organitzar uns jocs no vol dir que en govern "del territori" del Principat "espanyol" no sigui un govern seriós, a diferència d'altres. Si vol parlar amb un altre territori seriós pot fer-ho amb la resta del Principat, és a dir Catalunya del Nord, on tenen neu i infraestructures. Als castellans els pot obviar, perquè només fan de racistes i prou.
 2. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a maig 25, 2022 | 20:21
  Jeroni Munyós maig 25, 2022 | 20:21
  Aquesta candidatura no té cap futur, els espanyols se l'han carregada. Ara bé, amb sentit comú i més sentit d'estat s'hagués proposat la participació de Catalunya del Nord (aquest territori que resta tant lluny per a l'imaginari d'alguns catalans sota sobirania espanyola, però què és Catalunya, ras i curt) Així les estacions catalanes oblidades en son nou, Font Romeu, els Angles, Portè Puigmorens, Cambra d'Ase, Formigueres, Puigmal 2900, Puigvalador, Estació Nordica del Capcir (esquí nòrdic) i la Quillana. La suma de pistes d'alpí ateny uns 200 quilòmetres i a sobre tenen pistes d'esquí nòrdic on s'hi podrien fer les proves que rebutja el govern d'Aragó. La suara esmentada estació d'esquí nòrdic del Capcir disposa de 110 quilòmetres de traçats marcats... Els catalans estem ben tocats de l'ala i mancats d'autoestima, per això ens deixem sempre aixecar la camisa i fotre per Espanya. Si no és així com és que no es sumen els potencials de les dues parts de Catalunya ? En aquest cas els esports d'hivern ? A més a més "teòricament" la Unió Europea sempre incentiva les activitats i la cooperació "transfronterera" i aquest cas és molt evident. però prou que ho sabem malauradament que la majoria d'independentistes catalans son curts de mires i sempre guaiten més cap a Espanya que no pas les potencialitats i possibilitats del propi país. Així no anirem mai enlloc o ens hi costarà més arribar-hi.
  • Icona del comentari de: Si a maig 25, 2022 | 22:54
   Si maig 25, 2022 | 22:54
   És una molt bona reflexió per quan siguem Estat Català. Sobretot per que llavors podríem contolar més als especuladors de casa que intentarien treure les seves prevendes aixafantvelbterritori. Aquests son precisament els qui ara mateix lluiten més contra la Independència, per que el estado i la Generalitat155 plena de merdosos venuts ja els han promès el chope.
   • Icona del comentari de: @Sí a maig 26, 2022 | 18:48
    @Sí maig 26, 2022 | 18:48
    Sí, però per a considerar com el que son, catalanes, les comarques més septentrionals del Conflent, el Capcir, el Rosselló, el Vallespir i la Cerdanya no cap cap independència. Cal sentit comú i conèixer el país on vivim. Sens dubte una cosa porta a l'altra i per això els espanyols son els primers que ens volen separats. No caiguem en els paranys espanyols.
 3. Icona del comentari de: Misèria a maig 25, 2022 | 20:31
  Misèria maig 25, 2022 | 20:31
  És el que comportaser una colònia: qualsevol xixarelo amb càrrec de villaycorte pot saltar-se als esclaus gestors de la colònia. Aixequeu la DUI, colla de covards de la Generalitat.
 4. Icona del comentari de: Pere a maig 25, 2022 | 20:53
  Pere maig 25, 2022 | 20:53
  Apa, ara si que es poden "saltar" els governs legals i la seva constitució constitució ? Què farà aquest impresentable demanar un 155 ? Què hi fem encara dins d'Espanya i amb una mala gent que ens foten sempre ? Si el govern que no hi està d'acord n'és un, aleshores perquè parla de "governs" ? A més heu escoltat que ha dit Lamban avui sobre el "redil constitucional" i un encàrrec del govern de Pedro Sanchez ?
 5. Icona del comentari de: Misèria a maig 25, 2022 | 22:58
  Misèria maig 25, 2022 | 22:58
  Ja ho vieu, un merdes mafiós fins la medul•la amb la badereta d'espanya a la solapa pot saltar-se els "governs" autonòmics sense que l'inhabilitin. Te més poder que l'Aragonès. Quina vergonya.
 6. Icona del comentari de: Català a maig 26, 2022 | 08:14
  Català maig 26, 2022 | 08:14
  Sort que és molt possible que el canvi climàtic ho arregli tot, deixant el Pirineu sense neu.
  • Icona del comentari de: Si a maig 26, 2022 | 20:43
   Si maig 26, 2022 | 20:43
   Però els mafiosos de les constructores i els partits ja hauran fet els diners i cobrat els contractes públics, i sels en pixa si acaben en un fracàs que tots sabem que serà. Només es preocupen de fotre la morterada de ciment i diners al territori, i si després es fa, sels en fot una merda si esquien sobre fang. Tot plegat és un despropòsit propi de bananers i mafiosos.
 7. Icona del comentari de: Gaspar a maig 26, 2022 | 22:23
  Gaspar maig 26, 2022 | 22:23
  Se'ls fotin als collons els JJOO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa