El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El COE i l’Aragó xoquen amb Catalunya pels Jocs Olímpics d’Hivern
  • CA

El president de Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha assegurat que la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 és un “projecte d’Espanya” i que Catalunya i l’Aragó hi participaran “en igualtat” i sense “predomini de ningú”. D’aquesta manera, Blanco s’ha posicionat al costat del president de l’Aragó, Javier Lambán, que dilluns va advertir que o Catalunya i l’Aragó van “juntes” o “no hi haurà Jocs Olímpics”.

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha insistit aquests dies que Catalunya no té previst presentar una candidatura conjunta amb l’Aragó i que la seva intenció és liderar el projecte i buscar col·laboracions puntuals per celebrar les proves que no es puguin organitzar al Pirineu català. Plaja ha explicat que el Govern ara mateix està centrat en la consulta que farà als habitants de l’Alt Pirineu i Aran i que més endavant estudiarà totes les opcions.

Reunió amb Lambán

“Catalunya és qui ha d’impulsar la candidatura”, ha repetit Plaja, tot i que ha reconegut que la decisió final depèn del COE i que Catalunya no podrà decidir res pel seu compte. Aquest divendres està prevista una trobada entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb Javier Lambán per tractar diverses qüestions d’actualitat que afecten els dos territoris, entre elles els Jocs Olímpics, però també altres més genèriques com la gestió de la pandèmia o la recuperació econòmica.

Respecte a la polèmica sobre la consulta a Catalunya, que només es farà a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, el Govern ha avançat que les comarques del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès podran donar la seva opinió a la comissió territorial que prepara la candidatura. La Plataforma Stop Jocs Olímpics ha acusat la Generalitat de deixar fora de la consulta les comarques del Prepirineu perquè són les més contràries als Jocs Olímpics d’Hivern.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Faves comptades a gener 26, 2022 | 10:11
    Faves comptades gener 26, 2022 | 10:11
    Al marge del que es pugui decidir a Catalunya i a espanya, i de les intervencions de l'acomplexat Lamban, ningú pot creure que el COI triarà aquesta candidatura. De moment es tracta de fer publicitat de Barcelona i una mica del Pirineu.
  2. Icona del comentari de: Els hidalgos mesetarios no perden oportunitat de fer el ridícul a gener 26, 2022 | 10:40
    Els hidalgos mesetarios no perden oportunitat de fer el ridícul gener 26, 2022 | 10:40
    La propera bajanada serà colocar el Teide també a la candidatura de BCN-Pirineos.
  3. Icona del comentari de: Manuel a gener 26, 2022 | 12:00
    Manuel gener 26, 2022 | 12:00
    Seran los Juegos Olimpicos Españoles de Los Pirineos, no hos hagais ilusiones, Aragón también es parte de los juegos y el Comite Olimpico Español ya dijo que apoya a los juegos no lo van a apoyar si no fuera para promocionar España.
  4. Icona del comentari de: Picabaralla oportuna. Promoguda? a gener 26, 2022 | 18:29
    Picabaralla oportuna. Promoguda? gener 26, 2022 | 18:29
    La picabaralla els va molt bé a ERC per fer creure que aquests jocs valen la pena i que la gent els recolzi per allò que Espanya ens els vol prendre. Potser d'aquí les declaracions provocadores de la Vilagrà. El cert és que a Catalunya gairebé ningú no els vol. Ja se'ls pot quedar l'Aragó tots ells. Que deixin el Pirineu català en pau. Només els lobbies pressionen pels jocs, i ERC al seu servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa