El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El COE carrega contra Lambán i avisa que la candidatura tirarà endavant

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha carregat amb duresa contra l’actitud del president de l’Aragó, Javier Lambán, que en les últimes setmanes s’ha dedicat a posar bastons a les rodes de la candidatura del Pirineu per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Blanco no ha amagat la seva decepció pel fracàs de les negociacions i ha reconegut que després d’11 reunions “calia replantejar la situació” perquè estaven en un carreró sense sortida.

Blanco ha descartat una candidatura en solitari de Catalunya, però ha avançat que el COE treballa ara per presentar un projecte negociat amb la Generalitat i les estacions d’esquí aragoneses, que no volen perdre el tren dels Jocs Olímpics per la tossuderia del president aragonès. “Catalunya ha tingut un comportament sensacional. Ha debatut quan s’havia de debatre i ha acceptat el resultat de les votacions”, ha reconegut.

El president del COE ha assegurat que cal “mantenir el cap fred” i que aprofitarà la pròxima visita a Espanya del president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, per transmetre-li la voluntat de presentar una candidatura de garanties. “Continuem aspirant a una bona candidatura pel 2030″, ha insistit. “El projecte final no és l’ideal per tothom, però és el millor que es podia presentar i els empresaris aragonesos no volen renunciar als Jocs”.

El president del govern d’Aragó, Javier Lambán / EUROPA PRESS

El COE acusa l’Aragó de carregar-se el consens

Blanco ha deixat clar que està molt molest amb el president de l’Aragó i ha acusat Lambán de carregar-se el consens treballat durant mesos pels tècnics. “Ell sabrà per què ho fa”, ha dit. El president del COE ha revelat que el repartiment de les proves de neu, l’excusa de Lambán per rebutjar la proposta, la van fer els tècnics aragonesos. “La neu es va acordar en tres minuts i les cinc reunions posteriors van ser per repartir el gel”, ha explicat.

“No pot ser que després de sis reunions i quan ja està tot repartit [Lambán] digui que no és correcte”, ha lamentat. De fet, Blanco ha revelat que en la proposta final consensuada pels tècnics del COE i dels tres governs l’Aragó acollia 54 proves i Catalunya 42. “El govern aragonès sabia què s’estava treballant”.

Lambán demana ajuda a Pedro Sánchez

El president de l’Aragó ha demanat ajuda al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè posi “ordre” i eviti que la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern “descarrili definitivament”. Lambán ha assegurat que no té “cap confiança” en el COE i ha acusat Blanco d’acceptar el projecte “imposat” per Catalunya. “L’Aragó quedaria reduït al paper de simple comparsa”, ha etzibat el president aragonès, que l’any vinent s’enfronta a la reelecció.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricardo B. a maig 25, 2022 | 11:42
  Ricardo B. maig 25, 2022 | 11:42
  lambán l'etern perdedor
  • Icona del comentari de: De Roquetes vinc a maig 25, 2022 | 12:26
   De Roquetes vinc maig 25, 2022 | 12:26
   Se'ns en fot si Lamban és perdedor o guanyador o etern, allò que volem és la independència del nostre país. Prou d'embolicar la troca per a no arribar enlloc.
 2. Icona del comentari de: Anònim a maig 25, 2022 | 11:57
  Anònim maig 25, 2022 | 11:57
  Un altre comèdia. Els catalans no volem aquesta merda de jocs putañols, per aconseguir que es facin i enriquir a 4, fan veure que l'Aragó vol prendre'ls a Catalunya. Resultat que esperen: els catalans són tots tontos i votaran contra el que vulgui l'Aragó. Se'ls veu tant la jugada que fa basarda lo simples que són.
 3. Icona del comentari de: Fart de Caspanya. Vull ser lliure! a maig 25, 2022 | 12:41
  Fart de Caspanya. Vull ser lliure! maig 25, 2022 | 12:41
  O sigui que de tens immemorials paguem cada any com a mínim un 10% del PIB de Catalunya a Caspanya i no torna. Ara resulta que hem de donar gràcies perquè Caspanya organitzi els Jocs d´Hivern després de perdonar les penes il·legals de presó per gent que van organitzar un referèndum. La Síndrome d'ESTOCOLM té cura sabeu? Prou de prendre el pèl i els calers de la gent! Estem en una crisi econòmica i climàtica global i alarmant i aquí xiulant i organitzant uns Jocs d'Hivern espanyolistes amb qui t'han ficat a la presó fa quatre dies. Increïble!
  • Icona del comentari de: Miquel a maig 25, 2022 | 13:48
   Miquel maig 25, 2022 | 13:48
   Es el preu del indult....
 4. Icona del comentari de: Català a maig 25, 2022 | 14:12
  Català maig 25, 2022 | 14:12
  Lambán, un espanyol de soca-rel. CREGUT, PREPOTENT I IMBÈCIL.
 5. Icona del comentari de: PUTOSMAÑOS a maig 25, 2022 | 14:14
  PUTOSMAÑOS maig 25, 2022 | 14:14
  Res de JJOO, si s´han de fer infraestructures, o inversions del tipus que sigui a les comarques del pirineu, que es facin, que s´exigeixin al govern central, i en cas de no rebre la resposta, s´ha d´expicar a la gent, als Ñordos habitatnts d´aquestes regions també....i amb l´Aragó, l´unic que jo hi discutiria, es l´alçada del mur que ens separaria, i si hi volen concertines o prefereixen torretes amb francotirador...putos maños
 6. Icona del comentari de: Fart de Caspanya i Botiflers a la Gene a maig 25, 2022 | 14:42
  Fart de Caspanya i Botiflers a la Gene maig 25, 2022 | 14:42
  El Govern actual de la Gene, no solament fot pena, sinó que són uns desgraciats i miserables Prou de prendre el pèl a la gent VENUTS! Quins poca-vergonyes tots plegats! Quina colla de fastigosos
 7. Icona del comentari de: A l'aguait a maig 25, 2022 | 18:32
  A l'aguait maig 25, 2022 | 18:32
  En comptes de fer una candidatura com cal el COE només ha embolicat la troca. Uns jocs d'hivern espanyols perquè no hi posava Sierra Nevada, Sierra Morena, Navacerrada, la Vall d'Aran, per a ser conseqüents. Més lògica hagués tingut posar Andorra, si eren Pirineus. Tot plegat se'ls hi rebenten les costures quan volen demostrar una nació política que no resisteix la realitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa