El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona qüestiona els Jocs Olímpics d’Hivern
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest divendres una sessió de la Comissió d’estudi de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern que s’hauria de presentar, si hi ha acord, el proper 2017. El consistori barceloní, amb el tinent d’alcalde Jaume Asens al capdavant, segueix oposant-se a la candidatura, en considerar que el mateix 2017 Catalunya estarà “en ple procés de ruptura i desconnexió. Si hi ha una Catalunya independent caldrà crear un Comitè Olímpic Català”.

Asens creu que “la independència no és compatible amb fer els Jocs” i ha recordat que, qui presenta la candidatura de Barcelona-Pirineus és el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i, per tant, un estament del govern de l’Estat. Per aquest motiu, el tinent d’alcalde no entén que els Jocs tinguin el suport de CDC i ERC, dos partits que, en coalició, defensen aferrissadament el procés sobiranista.

El tinent d’alcalde de Lleida, Rafael Peris, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han sostingut la necessitat de tirar endavant la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern, justificant un “impacte al conjunt de Catalunya i permetrà millorar les infraestructures dels territoris dels Pirineus. Els Jocs situarien els Pirineus al món”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa