El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Clatellot a Bolaños per haver dit que l’Espanya actual és la que volien els exiliats
  • CA

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, s’ha ficat en un embolic aquest diumenge durant un acte d’homenatge a les víctimes de l’exili republicà espanyol organitzat per l’executiu de Pedro Sánchez. El ministre Bolaños ha rebut un clatellot del president de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Emilio Silva, per una de les afirmacions que ha fet durant l’acte. El ministre ha dit que “l’Espanya que van somiar els exiliats és l’Espanya de la democràcia d’avui” i Silva ha emès després un comunicat en què lamenta aquesta comparació. Segons Silva els exiliats “somiaven una Espanya que fos la continuïtat de la que estaven construint” i no pas “una constitució monàrquica”. Tampoc no van reclamar, segons Silva, “la impunitat dels crims de la dictadura”.

“No volien un país que té milers de demòcrates a les cunetes ni on el dictador està enterrat en un panteó de propietat pública que es paga i manté amb diners dels impostos d’una democràcia”, ha assegurat el president de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica. A més, el president de l’entitat, molt enfadat, ha retret al govern espanyol que hagi fet coincidir aquest acte amb el 8 de maig, el dia de la derrota de l’Alemanya nazi, quan Espanya no va participar contra ells en la Segona Guerra Mundial.

Bolaños assegura que Espanya és “l’avantguarda en drets i llibertats” pels exiliats

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha entregat diverses declaracions de reparació i reconeixement personal als descendents de republicans que van haver de fugir del franquisme i que estaven presents aquest diumenge a l’acte. “Quan veiem que Espanya és una democràcia plena, que és a l’avantguarda en drets i llibertats, estem veient la victòria dels compatriotes exiliats”, ha assegurat el ministre, que s’ha ficat en un embolic sense adonar-se’n.

Més notícies
El ministre de la Presidència, Félix Bolaños | Europa Press
La Moncloa descarta crear una comissió d’investigació sobre Pegasus
Notícia: La Moncloa descarta crear una comissió d’investigació sobre Pegasus
Comparteix
Bolaños admet que els telèfons de Sánchez i Robles s'han examinat arran de l'esclat del Catalangate
La directora del CNI, Paz Esteban, arribant al Congrés / ACN
El CNI apunta a un país estranger o a les clavegueres pel cas Pegasus
Notícia: El CNI apunta a un país estranger o a les clavegueres pel cas Pegasus
Comparteix
Gabriel Rufián critica que tot el contingut de la comissió de secrets oficials ja s'havia "filtrat" a la premsa abans
El ministre de l'Interior del govern espanyol, Fernando Grande-Marlaska / ACN
Marlaska també va ser espiat amb Pegasus
Notícia: Marlaska també va ser espiat amb Pegasus
Comparteix
La Moncloa donarà a conèixer aquesta setmana la llista de ministres afectats
Pegasus a la Moncloa
Notícia: Pegasus a la Moncloa
Comparteix
"Més depuració de responsabilitats que mai,per incompetència per no saber i per no fer net, sigui per fer espiar adversaris polítics, o per tot alhora"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 08, 2022 | 18:10
    Ricard maig 08, 2022 | 18:10
    La il.legitimitat de la democràcia castellana sempre queda en evidència. La gran Castella no té el pedigrí de d'haver derrotat les forces dictatorials feixistes, ni mai el tindrà. I avui en dia es demostra hereva de Franco.
  2. Icona del comentari de: Català a maig 08, 2022 | 18:47
    Català maig 08, 2022 | 18:47
    Com a bon espanyol, absolutament imbècil.
  3. Icona del comentari de: Hem de marxar a maig 08, 2022 | 18:54
    Hem de marxar maig 08, 2022 | 18:54
    Els exilitats volen una Catalunya lliure, democratica i justa. El que sigui en un futur Espanya ja no ens incumbeix, pensar en reformar Espanya és inútil, val més reservar les forces per tirar endavant una Catalunya lliure. Costarà molts diners? doncs si, però quedar-se a Espanya també.
  4. Icona del comentari de: Anònim a maig 08, 2022 | 19:48
    Anònim maig 08, 2022 | 19:48
    Ets un desgraciat incompetent.
  5. Icona del comentari de: Independence Process a maig 09, 2022 | 10:01
    Independence Process maig 09, 2022 | 10:01
    S'ha ficat en un embolic "sense adonar-se'n" ? Per a un "espanyol" l'Espanya que compta és "una y unidad indivisible", no els hi fa res que Espanya des del 1587 se li separin territoris sense aturador, la resta els és secundari, per això en situacions límit es delaten. Els que no ens adonem mai de res som els catalans, dels governants fins a tota la resta de catalans. Així el proppassat divendres el nostre President va perdre una oportunitat davant la Presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, ell com a víctima de l'escàndol de l'espionatge espanyol del CNI que depèn del Premier espanyol no va saber tenir sentit d'Estat davant del Premier espanyol el qual adoptà un somriure i un capteniment cínic i burleta.
  6. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a maig 09, 2022 | 10:12
    Jeroni Munyós maig 09, 2022 | 10:12
    S'ha ficat en un embolic "sense adonar-se'n" ? Per a un "espanyol" l'Espanya que compta és "una y unidad indivisible", no els hi fa res que Espanya des del 1587 se li separin territoris sense aturador, la resta els és secundari, per això en situacions límit es delaten. Els que no ens adonem mai de res som els catalans, dels governants fins a tota la resta de catalans. Així el proppassat divendres el nostre President va perdre una oportunitat davant la Presidenta de la Comissió Europea Ursula von der Leyen, ell com a víctima de l'escàndol de l'espionatge espanyol del CNI ( el qual depèn del Premier espanyol ) no va saber tenir sentit d'Estat davant del Premier espanyol, el nostre President no va fer res, cap gest, res per a posar en evidència al President del Govern espanyol, el qual a sobre adoptà un somriure i un capteniment cínic i burleta. La sensació de la Presidenta de la Comissió Europea fou que tot "anava bé" entre els govern català i espanyol... Després no us queixeu que "Europa" no "fa res" o "Europa" no ens "entén"...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa