El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Asens i Belarra també demanen l’investigació “a fons” del cas Pegasus
  • CA

El president d’Unidas Podemos al Congrés, Jaume Asens i la directora general de Podemos Ione Belarra han carregat contra el govern espanyol pel cas Pegasus. En dues compareixences separades, ambdós líders polítics ha fet referència a l’espionatge contra l’independentisme català i han reclamat que s’arribi al final de la qüestió, ja que tal com ha dit Belarra, “no poden esperar més” i ha afegit que “ningú pot justificar l’espionatge per motius polítics“.

En un comunicat aquest divendres, Asens ha demanat al PSOE que actuï i ha advertit que el futur polític de la formació depèn de la seva actuació davant de les acusacions d’espionatge: “El futur del govern espanyol depèn de la seva capacitat per a donar explicacions d’aquest escàndol d’espionatge. Depèn de la capacitat d’anar fins al final“, ha recordat el diputat. A més, també ha dit que és hora de començar a investigar de debò els fets i ha reclamat que es donin explicacions coherents del que ha passat.

Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 | Europa Press
Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 | Europa Press

Per part seva, Belarra ha afirmat que el govern espanyol és el “principal interessat a buidar qualsevol ombra de dubte sobre l’actuació de l’Estat” i que, conforme avancen els dies, ja és una “qüestió d’higiene democràtica bàsica que s’assumeixin les responsabilitats polítiques necessàries”. Així doncs, ella mateixa ha assegurat que és el moment d’actuar ja no com a formació política sinó com a partit al cavadant d’un país.

La insistència en la dimissió de Robles

La ministra de Defensa que va defensar al CNI i va assegurar que no hi havia hagut espionatge després que fonts del propi CNI afirmessin que havien espiat a independentistes. De moment cap dels dos líders s’ha posicionat en contra de la ministra, però si han parlat de depurar responsabilitats i portar a davant de la justícia els culpables. Qui si que ha saltat en contra de la ministra ha estat el portaveu del grup parlamentari en el Congrés, Pablo Echenique, ja ha retret que van quedar “estupefactes” amb la posició de la titular de Defensa, a la qual ha criticat per haver justificat el presumpte espionatge i ha demanat que “rodin els caps” dels responsables.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una compareixença / ACN
Més notícies
La ministra de Defensa, Margarita Robles, en una compareixença / ACN
El periodista que va destapar el cas Pegasus replica a la ministra de Defensa
Notícia: El periodista que va destapar el cas Pegasus replica a la ministra de Defensa
Comparteix
Robles va dir que no coneix el setmanari 'The New Yorker'
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats / ACN
Sánchez ajorna el seu viatge a Polònia i Moldàvia pel cas Pegasus
Notícia: Sánchez ajorna el seu viatge a Polònia i Moldàvia pel cas Pegasus
Comparteix
El president del govern espanyol creu que la votació de les mesures per pal·liar la guerra serà un punt d'inflexió a la legislatura
El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban / Europa Press
El PNB tampoc “s’empassa” les excuses del PSOE pel cas Pegasus
Notícia: El PNB tampoc “s’empassa” les excuses del PSOE pel cas Pegasus
Comparteix
El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha exigit al PSOE que aprovi la comissió d'investigació al Congrés
El president espanyol, Pedro Sánchez, després del Consell Europeu / ACN
Sánchez esquiva Pegasus i tira endavant el decret anticrisi sense ERC
Notícia: Sánchez esquiva Pegasus i tira endavant el decret anticrisi sense ERC
Comparteix
El govern espanyol salva 'in extremis' el paquet de mesures per pal·liar els efectes de la crisi entre retrets dels socis d'investidura

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Inútils útils al règim a abril 30, 2022 | 00:01
    Inútils útils al règim abril 30, 2022 | 00:01
    Tant si hi ha investigació com si no, tots vosaltres en sou còmplices i beneficiaris. La vostra inoperànci alimenta vox, militars i fiscafina. La vostra covardia destrueix la política i la democràcia. Feu tuf de tebior d'esclau privilegiat. Sou els garants de l'anti política, el maquillatge del feixisme i de la clavaguera, els inútils útils al règim. Feu venir basques.
  2. Icona del comentari de: Venuts a abril 30, 2022 | 00:05
    Venuts abril 30, 2022 | 00:05
    Demanen? A quí? Als fiscals españols que ho avalen? A que carall jugueu colla d'ineptes covards? Feu caure el gobireno terrorista si voleu una mínima credibilitat. Mentrestant sou ells.
  3. Icona del comentari de: Català a abril 30, 2022 | 10:28
    Català abril 30, 2022 | 10:28
    No ens colloneu, si us plau. Sabeu perfectament que, en cas de ser portats davant la Justícia (?) seràn absolts amb tots els pronunciaments favorables. Se'ls considerarà uns grans patriotes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa