El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cascada de reaccions per l’ajornament de la consulta dels Jocs d’Hivern
  • CA

L’anunci que ha fet el Govern aquest divendres sobre l’ajornament de la consulta del 24 de juliol sobre els Jocs Olímpics d’hivern 2030 ha generat un ampli ventall de reaccions. El diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer ha exigit al Govern que abandoni per complet el projecte dels Jocs d’hivern. “Ja n’hi ha prou de dilapidar diners públics”, ha dit en una roda de premsa des del Parlament. I és que, segons els cupaires, el “gir inesperat de guió” que suposa l’ajornament de la consulta fa més evident que el projecte “no va enlloc”.

Així mateix, Pellicer ha avisat que el partit està estudiant si porta els contractes relacionats amb els Jocs d’hivern al Síndic de Greuges i a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). I ha fet referència tant als de l’actual Govern com als de l’anterior. Segons la CUP, la campanya publicitària del Govern “trenca tots els compromisos de neutralitat”.

A les crítiuqes dels cupaires s’hi han afegit els Comuns. El portaveu del grup parlamentari del grup, David Cid, ha demanat la compareixença de Laura Vilagrà al Parlament de Catalunya perquè expliqui la despesa del Govern als Jocs d’hivern, que ha qualificat de projecte “fantasma”. A la roda de premsa, Cid ha qualificat de “nou ridícul” el fet que el Govern hagi ajornat la consulta.

El portaveu dels Comuns considera que l’executiu és “cada vegada més conscient” que el projecte no té suport social. “Ens ha donat la raó: no es pot fer la consulta sense saber què estem votant. Només vol guanyar temps”, ha afegit Cid, que ha demanat que s’aturi la campanya econòmica sobre els Jocs, i ha afirmat que ja s’hi ha destinat 1 milions d’euros de diner públic.

Stop JJOO diu que la “marxa enrere” de la consulta demostra la manca de projecte del Govern

A banda dels partits, des del vessant associatiu també hi ha dit la seva la plataforma Stop JJOO. Aquesta plataforma considera que amb l’ajornament de la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern que estava prevista per al 24 de juliol, el Govern fa “marxa enrere” i demostra la seva “falta d’un projecte amb la candidatura olímpica i, el que és més greu, la manca d’un projecte de futur pel Pirineu”.

L’organització contrària al Jocs d’hivern també acusa l’executiu català de “continuar submís” a les demandes del Comitè Olímpic Espanyol (COE) i del govern espanyol i els avisa que el Comitè Olímpic Internacional (COI) “no donarà mai els Jocs d’hivern al Pirineu” per la manca d'”acord polític” i de “pau social”. Per tot plegat, han tornat a exigir la retirada “immediata” del projecte.

El Berguedà i el Ripollès entenen l’ajornament de la consulta: “Era precipitat”

Els consells comarcals del Berguedà i el Ripollès consideren encertada la decisió d’ajornar la consulta sobre els JJOO d’Hivern del 2030 que s’havia de celebrar el 24 de juliol. Creuen que la data “era precipitada” i els faltava informació sobre el projecte. En el cas del Ripollès, el seu president, Joaquim Colomer, va un pas més enllà i demana que s’aprofiti aquest temps per proposar una única pregunta a tot el territori. Colomer creu que Catalunya té la infraestructura necessària per assumir una candidatura sense l’Aragó i, de fet, considera que això podria beneficiar el Ripollès. De la seva banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, afegeix que l’ajornament era “un secret a veus” i opina que “els JJOO estan morts abans de començar”.

El president de la Cerdanya, “sorprès” per l’ajornament de la consulta

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Isidre Chia, ha assegurat aquest divendres que s’han quedat “sorpresos” davant l’anunci del Govern d’ajornar les consultes previstes a l’Alt Pirineu i Aran i a les comarques del Berguedà, Ripollès i Solsonès respecte als Jocs d’hivern del 2030. En aquest sentit, ha lamentat que no se’ls hagi tingut en compte a l’hora de prendre aquesta decisió, que els han comunicat en una reunió telemàtica de la Taula de representació territorial del projecte olímpic. Per la seva banda, el president d’Empresariat Cerdanya afirma que aquesta aturada pot “reforçar” la candidatura i pensa que és “prudent i coherent”, tenint en compte que, en cas contrari, la població aniria a votar sense tenir informació.

Més notícies
Algunes de les pistes d'esquí de Boí Taüll el primer dia de la temporada / ACN
La CUP i Comuns carreguen contra els Jocs davant el fiasco de la consulta
Notícia: La CUP i Comuns carreguen contra els Jocs davant el fiasco de la consulta
Comparteix
Les dues forces polítiques rebutgen el projecte dels Jocs Olímpics d'hivern
El Govern es reunirà d'urgència / ACN
El Govern “reactivarà” la consulta dels Jocs quan hi hagi candidatura
Notícia: El Govern “reactivarà” la consulta dels Jocs quan hi hagi candidatura
Comparteix
Vilagrà recorda que l'Executiu manté la seva aposta per acollir els Jocs Olímpics d'hivern del 2030
Pere Aragonès i Laura Vilagrà abans de la reunió on han abordat el cas Catalangate / ACN
El Govern ajorna la consulta dels Jocs Olímpics d’hivern
Notícia: El Govern ajorna la consulta dels Jocs Olímpics d’hivern
Comparteix
La decisió s'ha pres en considerar que encara no hi ha informació suficient sobre la candidatura
El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán, al parlament aragonès / Cortes de Aragón
Lambán recula i podria tornar a acceptar la candidatura catalana dels JJOO
Notícia: Lambán recula i podria tornar a acceptar la candidatura catalana dels JJOO
Comparteix
El president aragonès accepta reunir-se amb els alcaldes del Pirineu d'Osca davant les "amenaces" del COE

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a maig 27, 2022 | 13:56
    Josep maig 27, 2022 | 13:56
    No volem uns jocs españols, si es fan hi haurà boicot, aragones: dimissió o forca...
  2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 27, 2022 | 14:11
    Pere LLimonera i Citronell maig 27, 2022 | 14:11
    Votar, votar, siempre quereis votar, yo, como buen español, boto y reboto mis cojones, je, je
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 27, 2022 | 15:27
      Anònim maig 27, 2022 | 15:27
      Tu de collons ni en tens ni en tindràs mai, si ets una merda de fruita podrida putañola i para de comptar
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 27, 2022 | 15:29
    Anònim maig 27, 2022 | 15:29
    Els jocs putañols que se'ls fotin per on els càpiga. Prou de voler manipular Catalunya i enriquir als de sempre. Quant en vulguem uns de jocs els farem amb la Catalunya nord.
  4. Icona del comentari de: Independence Process a maig 27, 2022 | 17:59
    Independence Process maig 27, 2022 | 17:59
    És un escàndol molt gros. Al Pirineu cal ferhi inversions de tota mena en infraestructures, en ajudes a l'agricultura i per a minvar el pes exagerat del turisme en l'economia d'aquesta zona ( i de tot el país, hi afegiria). Però aquestes inversions i projectes públics s'han de fer amb Jocs Olímpics d'hivern o sense. Millor que es facin sense, així hi haurà més normalitat, és de país retardat, anormal i poc seriós que per a fer inversions i incentius públics que fa anys que estan pendents s'hagin de fer amb l'excusa d'un esdeveniment esportiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa