El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vox llança Andalusia contra Catalunya
  • CA

El primer punt del programa electoral de Vox a Andalusia és carregar-se l’autonomia de Catalunya. Com ho pensen fer, des d’Andalusia? Ni ho saben ni els importa: ja ho pensaran quan arribin al poder de veritat, a Madrid. El que importa ara és prémer el botó del míssil nuclear, que és el que faria el seu admirat Putin, un home que té «lo que hay que tener», com els discretament admirats, el tiet Adolf i avi Paco, sense oblidar el cosí Donald d’Amèrica: primer disparem i després ja veurem.

En realitat, aquest és el primer punt de Vox per al programa electoral de les properes eleccions estatals: tu vota contra Catalunya i deixa’ns fer. Ho plantejaran com un autèntic apocalipsi caníbal, la mare de totes les batalles per acabar amb les esquerres, el feminisme, els vegetarians, els antitaurins, les sexualitats «desviades», els ateus, els moros, els immigrants i el que faci falta per evitar la decadència d’Occident, de la civilització cristiana i patriarcal… Però la gran bandera serà la mateixa: contra Catalunya.

No només amb l’independentisme, no. No només acabar amb les autonomies, no. No només acabar amb les «nacionalidades y regiones» que esmenta la Constitució, encara que mai no ha servit per a res. Cal acabar amb Catalunya, amb tota aquesta urticària catalana. I cal fer-ho ara, que estan de genolls, o barallats o somiant truites. Aquest és el programa polític de la ultradreta espanyola, que ho contaminarà tot.

Podríem pensar que la seva oferta electoral als andalusos sembla més aviat una ofensa als andalusos, però tot indica que l’han clavat. L’estratègia electoral de Vox no neix d’un excés de «rebujitos» i «cañas de la libertad», sinó d’un càlcul tan radical com intel·ligent: Espanya n’està fins als nassos de Catalunya i té la victòria a tocar. Tenen claríssim que això els pot donar vots, molts més que plantejar propostes que puguin millorar la vida dels andalusos. El seu míssil té objectius a Andalusia però també a Catalunya: ja n’anirem veient l’impacte, perquè està carregat de verí i s’escamparà.

El programa és contundent i «machote», però també intel·ligent i tòxic. Comencen per carregar-se l’autonomia fins a aconseguir «la derrota total del colpisme»: un 155 permanent, vaja. Després prometen il·legalitzar partits o organitzacions que vagin contra la unitat d’Espanya, una cosa que veurem abans del que ens pensem, a l’estil de la Rússia de Putin. A continuació es plantegen carregar-se les policies autonòmiques i igualar els salaris policials (aquí es nota un col·lectiu que els vota, oi?), esborrar les abominables lleis de les esquerres… i així, fins a la victòria final, que vindria a ser l’extermini definitiu de tot allò que els posa malalts i que qüestiona aquell bonic ideal de l’Espanya «una, grande y libre».

Andalusia contra Catalunya. Aquesta és l’estratègia, no de quatre sonats, sinó d’un dels més sòlids projectes polítics d’ultradreta d’Europa, que va molt més enllà de Vox, un projecte «anti tot», que considera que la Constitució espanyola (i mira que l’han llimat per tot arreu) s’ha de reformar de dalt a baix. Van començar amb el «patriotismo constitucional», apropiant-se la Constitució, degradant-la, manipulant-la, i dues dècades després han acabat tornant al lloc d’on venien, la «reserva espiritual de Occidente», la «democracia bien entendida» i totes aquelles coses que són el fonament de l’Espanya eterna.

Tot plegat, però, tindrà una altra derivada: la dels cínics que ens acabaran dient que millor que els votem amb entusiasme per deixar les coses tal com estan, perquè ja veieu que tot podria ser molt pitjor…

La millor oferta serà aquesta, no toquem res, sumem forces, resistim i més endavant, si cal, ja en tornem a parlar. D’aquí a dos o tres-cents anys, per exemple…

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 29, 2022 | 21:14
    Vendetta maig 29, 2022 | 21:14
    Els catalans son els jueus del segle xx1 ja saben com acaba la historia así ke prepareuvus apreneu a disparar y a lluitar
  2. Icona del comentari de: Escurçó Negre a maig 29, 2022 | 23:18
    Escurçó Negre maig 29, 2022 | 23:18
    I a Catalunya estem fins els nassos d'Espanya i especialment d'Andalusia i de Madrid. Què ho intenti Vox i es trobarà en que la DUI serà una realitat. P.S. Pels putanyols: Per fer una guerra calen molts diners i Espanya està en fallida. Estéu visquent de l'almoïna de la UE i els països frugals també fins els nassos de la vostra Espanya o més ben dit " Castella Imperial ". Menys collons i més cervell.
    • Icona del comentari de: Ofereixen el que saben segur que vendran a maig 30, 2022 | 11:52
      Ofereixen el que saben segur que vendran maig 30, 2022 | 11:52
      Perdona però ja estem en guerra, que es pot fer molt i molt de mal sense morts. I Espanya ja s'ha gastat tot el que ha volgut i mès per fer-lo. I si un partit, o dos o tres, prometen acabar amb Catalunya com a tal, no nomès amb l'independentisme, és perquè segueixen la llei de l'oferta i la demanda. Ofereixen allò que la gent demana. I això és lo trist i perillòs, malvat i lo que no entenen fora d'Espanya i es pensen que som els catalans que exagerem.
  3. Icona del comentari de: MiqCar a maig 30, 2022 | 05:18
    MiqCar maig 30, 2022 | 05:18
    Algo hay de lo que vd. comenta. Pero en lo fundamental, simplemente es que la izquierda ha desaparecido. Presentan listas, sí. Pero ni tienen previsto hacer grandes actos ni proponer ningún programa. Bueno sí uno, el desprestigiarse mutuamente... y aguantar los puestos de trabajo en la administración, "que estos de derechas tienen muy mala leche. Mejor que no te vean". Añada el azucarillo que se deshace de Cs y saque el resultado. Lo lamentable es que en los últimos años han habido muchas movilizaciones populares por toda Andalucía. Pero eso ya interesa a muy pocos
  4. Icona del comentari de: VOX catolicisme Omella.cope de sang i pederasteria a maig 30, 2022 | 07:36
    VOX catolicisme Omella.cope de sang i pederasteria maig 30, 2022 | 07:36
    Vox, per que no us emporteu als andalusos residents a Catalunya a la seva Andalucia? Serien mes feliços ells, i els catalans també.
  5. Icona del comentari de: Tomppa a maig 30, 2022 | 09:17
    Tomppa maig 30, 2022 | 09:17
    A veure, el català s’ha mort mercès dels la gent que van venir amb ajuda de Franco, qui no sabia que són feixistes són la gent que creu que el feixisme es només admirar els nazis I no pas viure tota la vida a colonia sense fer cap esforç d’aprendre la llengua del país a on els feixistes volen anular la llengua I cultura per dominar els ments ... el castellà = feixisme a Espanya iguaanille que el francès ha estat a Franca ... esclaus
  6. Icona del comentari de: ç a maig 30, 2022 | 09:54
    ç maig 30, 2022 | 09:54
    Tal com diu, la falsa esquerra espanyola (abans espanyola que esquerra) plantejarà, com ja fa, al sobiranisme català que és millor amb ells que amb VOX i el PP. I l'error és no girar la truita. Com bé diu, tant VOX com el PP tenen projectes incompatibles amb una democràcia europea, i la càrrega de frenar-los no ha de caure en el catalanisme sinó en aquesta falsa esquerra espanyola. Si no volen acabar en un país tercermundista, els toca a ells posar-se les piles i acceptar la democràcia en tots els seus aspectes. Tots, no només els que els plau. O s'és demòcrata o no se n'és, i en aquest cas, toca incloure el respecte a altres cultures i altres pobles, la protecció del català a Catalunya, el País Valencià i les Illes, i la fi de l'espoli econòmic a aquests territoris. Si els catalans no tenim això assegurat amb l'esquerra espanyola, quina diferència hi ha si venen els altres, que sels mengin amb patates tota aquesta esquerra abans espanyola que no esquerra.
  7. Icona del comentari de: miquel puigpelat a maig 30, 2022 | 09:56
    miquel puigpelat maig 30, 2022 | 09:56
    Doncs que guanyin i juntament amb el PP reventin espanya. Potser serà l'única manera que Catalunya s'adoni d'una vegada per totes que hem de marxar.
  8. Icona del comentari de: Ricard a maig 30, 2022 | 10:16
    Ricard maig 30, 2022 | 10:16
    Desgraciadament per una vegada haig de dissentir de l'articulista. Anar contra els catalans és suposadament electoralment rendible. Ara mateix en Lamban, però tenim centenars d'antecedents des de la mort de Franco, començant per la orquestrada agressió racista reeixida al Pais Valencià contra Catalunya. Un altre exemple de fa decennis ha estat per als que s'han aliat amb catalans (recordin que els catalans no negocien mai, sinó que "fan xantatge", a diferència dels bascos i els castellans, que aquests sí són "nobles"), que han estat atacats per aliar-se amb "indesitjables" i "xantatgistes". Que li diguin al President Pujol. El racisme anticatalà dels castellans no és precisament d'ara, i la seva explotació electoral no para. D'això internacionalment s'en diu Apartheid.
  9. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a maig 30, 2022 | 12:52
    uno que vive en Tabarnia maig 30, 2022 | 12:52
    aquestos adjemplars com els de VOX, necesiten un caldo de cultiu molt adecuat, i en la ignorancia de la gent es ha on mes s,exten, i la frase de un tarat com el Millan Astray es el prototipus ben clar
  10. Icona del comentari de: Aliats contra els catalanots a maig 30, 2022 | 12:53
    Aliats contra els catalanots maig 30, 2022 | 12:53
    Saben que som dèbils I que ens poden anar fent mal. Saben que ens barallem entre nosaltres ,ja ho deia l'Aznar. Saben que l'efecte de portar primer la immigració espanyola, ara la sud--americana els fa de catifa, són gent que en el fons pensen com ells I que calllaran, que també volen ensorrar aquest coi de catalanots. El que no veuen és que VOX també els classifica de catalanots...
  11. Icona del comentari de: Anònim a maig 30, 2022 | 13:43
    Anònim maig 30, 2022 | 13:43
    Home, i que esperaven d'un partit ultra, feixista i sobretot franquista? A part de fer cops d'estat, no saben fer res ( n'han fet 63), ja ho vàrem veure amb aquest partit, d'acusació contra els líders del procés, un dels seus màxim representant i se suposa que dels més intel·ligents quin nivell tenia, nivell universidaz juanca..... L'estat putañol és franquista d'arrel, fins i tot emérito primero es fotografia amb aquests orangutans del seu partit. En fi, fotem-los fora i anem per feina!
  12. Icona del comentari de: Sup Marcos a maig 30, 2022 | 17:29
    Sup Marcos maig 30, 2022 | 17:29
    Los votos de vox dependen de los analfabetos. Por eso venden lo que saben que compran los incultos. Esto en Inglaterra con los escoceses, no les funcionaría, los ingleses son mas cultos, civilizados y buena cultura democrática en general, que los españoles. No olvidemos que el sur de españa está mas pegada a marruecos, que a suiza. Y al que le pique es que ajos come.
  13. Icona del comentari de: JordiP a maig 30, 2022 | 19:42
    JordiP maig 30, 2022 | 19:42
    La onada voxsist a Andalucia plou sobre mullat. Els fatxoïdes no fan més que aprofitar el caldo de cultiu que les campanyes anticatalanes de la esquerra durant 40 anys: el titànic i exitós esforç per a espatllar la imatge dels catalans a la resta d'Espanya (calia trobar un "enemigo exterior" acceptable), combinat amb les bones pensions dels abans migrants que van tornar al poble, ha aconseguit crear l'estat d'opinó òptim per a bastir la línia de campanya de les eleccions. Algú creu que l'antisemitisme de l'Alemanya nazi no havia sigut acuradament cultivat des de 1919? A Espanya va ser el PSOE qui se'n va encarregar de segir empenyent el carro de l'anticatalanisme tan explotat en el passat per certs diaris, certs polítics, certs militars, certs eclesiàstics i certs millonetis. N'hi ha prou amb consultar les hemeroteques (ABC, El Imparcial, La Correspondencia Militar, etc. per adonar-se'n de la persistent demonització practicada contra el catalanisme i els catalans des dels primers Jocs Florals.Vox s'ho ha trobat fet i aa l'esquerra té les mans lligades: no pot convèncer els votants de que el que diu Vox és mentida. Ho pagaran car, i nosaltres també. Ja ho estem pagant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa