El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia bombardeja un centre comercial ple de civils
  • CA

Rússia continua la seva ofensiva contra Ucraïna quan ja s’han sobrepassat els 150 dies des que va començar la invasió. Aquest dilluns les tropes russes han bombardejat amb míssils un centre comercial de la localitat ucraïnesa de Kremenchuk causant, segons el primer balanç, dues morts. També hi ha 20 persones ferides, 9 d’elles de forma greu.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha explicat que a l’interior d’aquest centre comercial hi havia més de mil persones, pel que les autoritats ucraïneses esperen que hi hagi moltes víctimes. Zelenski ho ha explicat per Telegram, on també ha difós imatges de les instal·lacions en flames i amb molt de fum.

Zelenski ha denunciat que Rússia ha bombardejat un enclavament sense cap mena d’interès militar. Centenars de persones intentaven “portar una vida normal” al marge del conflicte armat quan han patit l’atac amb míssils. Per ara, ha lamentat, “la quantitat de víctimes és impossible d’imaginar”.

Dues morts confirmades, però se n’esperen moltes més

Un dels membres de l’equip de govern de Zelenski, el portaveu de l’oficina presidencial, Kirilo Timoshenko, ha confirmat per ara dues morts i 20 ferits, però ha assenyalat que és un balanç provisional de víctimes, perquè hi havia moltes persones dins d’aquest centre comercial. El ministeri de l’Interior d’Ucraïna ha compartit imatges de moltes persones intentant fugir d’entre les flames en aquest centre comercial de Kremenchuk.

Rússia celebra la mort de “mercenaris estrangers”

En paral·lel, Rússia celebra que durant el cap de setmana ha “neutralitzat” dos grups de l’exèrcit ucraïnès formats per “mercenaris estrangers” a la zona de Lugansk. Catorze persones d’aquests grups han mort, el que Rússia considera una victòria. El portaveu del ministeri de Defensa de Rússia, Igor Konashenkov, ha assegurat que “les unitats russes van destruir dos grups de sabotatge i reconeixement formats per mercenaris” a prop de la refineria de petroli de Lisichansk.

Més notícies
El president de Rússia, Vladímir Putin / EP
Rússia entra en suspensió de pagaments per primer cop des de 1918
Notícia: Rússia entra en suspensió de pagaments per primer cop des de 1918
Comparteix
El país havia d'abonar 100 milions de dòlars en concepte d'interessos de deute sobirà abans d'ahir
Planta de processament de gas natural rus a Lubmin, Alemanya / DPA
Rússia ingressa 93.000 milions per exportacions de combustible durant la guerra
Notícia: Rússia ingressa 93.000 milions per exportacions de combustible durant la guerra
Comparteix
El 61% de les compres corresponen a països de la Unió Europea
Els líders europeus a la cimera extraordinària a Versalles / EP
La UE aprova més sancions contra Rússia amb l’embargament parcial del petroli
Notícia: La UE aprova més sancions contra Rússia amb l’embargament parcial del petroli
Comparteix
Hongria dona llum verda al paquet de sancions a canvi que no s'inclogui el patriarca Ciril I a la llista negra
Alexander Dmitrenko surt de declarar del jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona arran de la causa Volhov on ha negat ser espia i treballar en favor del Procés/David Zorrakino(EP)
El suposat espia rus del Procés assegura que Rússia “anava amb Espanya”
Notícia: El suposat espia rus del Procés assegura que Rússia “anava amb Espanya”
Comparteix
Elsa Artadi, com a exconsellera de la Presidència, testifica sobre la seva reunió amb els russos per petició de Puigdemont

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nil a juny 28, 2022 | 07:44
    Nil juny 28, 2022 | 07:44
    Enlloc de repetir mantres de l'actor esdevingut polític, potser informar-vos i donar credibilitat a les notes de premsa: aquest "centre comercial" du tancat més de 4 mesos. És veí d'una fàbrica d'armes, i suposadament s'hi emmagatzemaven armes també (d'aquí que només hi hagi homes i les meitat militars a les fotos de l'incendi, que no explosió -es veu en el parking on no hi ha absolutament res de débris ni restes d'explosió-)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa