El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almenys 15 morts i 50 ferits en un atac rus a una estació de tren ucraïnesa
  • CA

Almenys 15 persones han mort i altres 50 han resultat ferides per l’impacte de diversos míssils en una estació de tren de la regió de Dnipropetrovsk, en l’est d’Ucraïna, segons ha denunciat el president del país, Volodimir Zelenski, que ha culpat a les forces russes. Zelenski ha denunciat aquest atac durant una compareixença telemàtica davant el Consell de Seguretat de l’ONU, advertint que encara hi havia diversos vagons en flames i els serveis d’emergència continuaven treballant en la zona.

“La xifra de morts pot augmentar”, ha assenyalat, segons un vídeo compartit en el seu compte de Telegram i recollit per l’agència de notícies UNIAN. Les autoritats ucraïneses, que temien que Rússia aprofités la commemoració aquest dimecres del Dia de la Independència per a redoblar els seus atacs, han alertat de diverses operacions en diferents parts del país.

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, visita les tropes ucraïneses durant unes maniobres militars abans de la guerra / Europa Pres

En l’oest, a la regió de Jmelnitsky, s’han registrat diverses explosions que, segons activistes opositors bielorusos, deriven de projectils llançats des de la veïna Bielorússia. En concret, parlen d’almenys quatre míssils, informa l’agència DPA. També s’han confirmat bombardejos en Yitomir, mentre que Dnipropetrovsk, un nen d’onze anys ha mort per l’impacte d’un míssil en un habitatge. Els sons d’alerta han estat una constant en diferents punts de Ucrnaia.

Aniversari de la independència i sis mesos de guerra

Per commemorar l’aniversari de la independència ucraïnesa, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assegurat que el país lluitarà “fins al final”. “Quin és el final de la guerra per a nosaltres? Abans dèiem pau, ara diem victòria”, ha subratllat en un missatge amb motiu del Dia de la Independència d’Ucraïna i coincidint amb els sis mesos de guerra amb Rússia. “Només ens importa la nostra terra”, ha continuat Zelenski, que ha reivindicat que el país s’ha mantingut fort aquests sis mesos. Segons ell, “cada dia nou és una raó per no rendir-se”. “Després d’un viatge tan llarg no tenim dret a no seguir fins al final”, ha dit. El president també ha garantit que no buscaran una entesa amb els “terroristes”.

Més notícies
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una roda de premsa / DPA
Zelenski intervé per sorpresa a la inauguració del festival de Cannes
Notícia: Zelenski intervé per sorpresa a la inauguració del festival de Cannes
Comparteix
El president ucraïnès s'ha referit a film com 'El gran dictador' i s'ha mostrat convençut que "el dictador perdrà"
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una roda de premsa / DPA
Zelenski ordena l’evacuació obligatòria de la regió del Donetsk
Notícia: Zelenski ordena l’evacuació obligatòria de la regió del Donetsk
Comparteix
L'obligació podria afectar entre 200.000 i 220.000 residents a la regió
La destrucció d'Ucraïna en mans de tropes russes / EP
Ucraïna celebra la seva festa nacional enmig d’una escalada de la guerra
Notícia: Ucraïna celebra la seva festa nacional enmig d’una escalada de la guerra
Comparteix
Els Estats Units avisen d'un atac rus contra infraestructures militars en les pròximes hores quan fa 6 mesos de l'inici de la guerra
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una roda de premsa / DPA
L’alerta per un possible atac nuclear a Ucraïna fa créixer la tensió
Notícia: L’alerta per un possible atac nuclear a Ucraïna fa créixer la tensió
Comparteix
Macron parla amb Zelenski, preocupat per la presència de forces russes a la central atòmica de Zaporíjia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a agost 25, 2022 | 08:47
    Pep agost 25, 2022 | 08:47
    En aquesta guerra sembla que només matin els russos...
  2. Icona del comentari de: Ricard a agost 25, 2022 | 09:47
    Ricard agost 25, 2022 | 09:47
    El típic atac criminal a civils.
  3. Icona del comentari de: Anònim a agost 25, 2022 | 13:59
    Anònim agost 25, 2022 | 13:59
    I aquest assassí disfressat de soldadet es negà a dialogar, entretant nosaltres som obligats a pagar-li a festa enviant armament, mentres l'estem fent multimilionari a costa de vides del seu propi país. La corrupció i la quantitat de fincas que ara posseeix a gran Bretanya ho demostren Quant la pau s'ha aconseguit amb armes? Ja ho ha dit amnistia internacional,
  4. Icona del comentari de: Cara cremada a agost 25, 2022 | 22:06
    Cara cremada agost 25, 2022 | 22:06
    Això no és una notícia, és posar-li un altaveu a Zelensky sense investigar ni saber. Quin interès tenien els russos de bombardejar aquesta estació de tren sense nom? Qui s'hi arrecerava allà? Què hi guanyen? Recordem que l'exèrcit ucraïnès té antecedents de desplegar tropes en centres comercials i altres instal·lacions civils, convertint en efecte la població civil en escuts humans. Però no, només "Zelensky diu", "Zelensky assegura". D'on ha sortit aquest article? Qui ha el•laborat la informació? I que a la Unió Europea ens haguem de veure així, amb censura de premsa i propaganda sense control! Això se'n va en Orris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa