El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Palet: “Amb 11Onze banc estem creant una veritable estructura d’Estat”

L’empresari santcugatenc Xavier Palet, metge de professió, ha dedicat la seva carrera al món de la gestió i la direcció sanitària en el sector públic i privat. Als cinquanta anys va muntar una consultoria de gestió sanitària que presta servei a una vintena d’hospitals del país i internacionals.

Com coneix 11Onze i per què decideix comprometre’s amb aquest projecte essent un dels seus socis fundadors?

M’assabento del projecte per la Natàlia Cugueró –directora general-, me’n parla, i va trigar cinc segons a convèncer-me. És un projecte de banc totalment diferent, un banc català amb una estructura totalment diferent i amb uns principis fundacionals que no tenen res a veure amb els dels bancs convencionals amb els quals a hores d’ara hem d’operar.

Com defineix 11Onze?

Sense cap mena de dubte, és una estructura d’Estat. Hem de treballar per la plena llibertat d’aquest país, i per aconseguir-ho calen estructures d’Estat. Ara no les tenim totes, però les hem d’anar desenvolupant. Els bancs catalans, entre cometes, ens han traït, i crec honestament que el Banc Sabadell i CaixaBank no són bancs catalans, són bancs que s’han posat a les ordes del deep State espanyol, i aquí necessitem un banc que estigui fora de les urpes de l’Estat espanyol. I el plantejament estratègic d’11Onze banc va en aquesta línia.

Un banc públic català també seria una estructura d’Estat sòlida. Poden compartir espai?

És necessari que tinguem un banc públic 100% català, per descomptat, però a hores d’ara no el tenim, i mentrestant és necessari que n’hi hagi un de privat. Aquest és un punt fonamental per definir 11Onze, i és que estem creant una veritable estructura d’Estat.

Per què un banc privat és una estructura d’Estat?

Estructura d’Estat és qualsevol estructura que millora i consolida el camí cap a la independència. Les cambres de comerç són una estructura d’Estat, una agència tributària pròpia també ho és, el fet de tenir la CCMA també ho és, i per què no, la cultura, el teatre, etc. Tot plegat són estructures d’Estat que ajuden a la consolidació d’un país en tots els seus aspectes, i un banc que té per objectiu no guanyar diners sinó facilitar al teixit productiu i als ciutadans poder tenir una eina que els permeti créixer econòmicament, és una estructura d’Estat, sigui públic o privat. Perquè, per què l’Institut Català de Finances (ICF) pot ser una estructura d’Estat pel fet de ser pública i un banc com 11Onze no ho pot ser? Els dos ho són.

Palet considera que els bancs catalans que van marxar l’1-O “ens han traït” JORDI BORRÀS

Quan 11Onze comenci a operar, haurà de competir amb aquests grans bancs d’origen català i també espanyols i internacionals que ofereixen serveis al client català. És un mercat duríssim. Com atrauran clients a un banc nou i de dimensions menors?

Tinc clar que 11Onze serà un banc diferent a la resta: serà un banc comunitari, ètic, social i preocupat pel medi ambient, i no és un banc que tingui com a finalitat exclusiva guanyar diners. 11Onze és un banc que podrà oferir als seus clients uns avantatges i unes condicions millors, perquè l’objectiu és potenciar, millorar, fer créixer i donar suport al teixit empresarial de Catalunya. Evidentment, és un banc català, però això no vol dir que no puguem treballar en altres territoris.

Un empresari d’Extremadura, per exemple, en podrà ser client.

Per descomptat! La globalització, i les característiques tecnològiques del banc, ens permeten fer-ho, si bé el target fonamental és Catalunya. I tenint en compte que el 98% del teixit empresarial català són pimes i autònoms, aquest és el sector majoritari al qual ens adreçarem. Però òbviament, també volem clients particulars, assalariats i jubilats, perquè tenim també una vessant clarament dedicada a ells, perquè puguin tenir qualsevol dels serveis que els ofereix avui el seu banc. Per tant, hem de competir amb tot el mercat bancari actual, però podem oferir una eina tecnològica que no tindrà cap altre banc, que és la facilitat de poder treballar des del mòbil o des del web d’una manera molt més senzilla i actualitzada. I a nivell de condicions i d’interessos, 11Onze oferirà un seguit d’avantatges que la resta de bancs que jo sàpiga no ofereixen. Competirem, evidentment, per això sortim al mercat.

Per tant, 11Onze no vol portar l’etiqueta de banc per a independentistes.

No, de cap manera. Cadascú que formi el banc pot tenir la seva pròpia ideologia, si bé és veritat que hi ha una idea de país compartida. Evidentment, de la mateixa manera que quan l’Estat perjudica Catalunya invertint poc en infraestructures o amb el dèficit fiscal, perjudica tots les catalans sense distinció, al revés i en positiu, 11Onze ofereix els seus serveis i no preguntarà per la ideologia. Estem al servei dels ciutadans, no només de Catalunya sinó de qualsevol lloc.

Xavier Palet té una consultoria de gestió sanitària JORDI BORRÀS

A banda de competir en condicions, 11Onze també tindrà una particularitat, que tindrà fitxa bancària d’un país de la UE que no serà Espanya. Què aporta aquest fet als clients?

D’entrada, que l’Estat, a través del Banc d’Espanya, mai no podrà intervenir els comptes ni fer cap acció repressiva. Accedirem al finançament com qualsevol altre banc europeu i complirem els mateixos requisits que qualsevol altra entitat financera. Per crear un banc dins de la UE no necessàriament has d’estar subjecte al banc públic del teu país, sinó que necessites el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE). Aquesta institució i la normativa bancària de la UE són molt estrictes, i 11Onze, des del moment en què el BCE ens dona autorització per poder operar és perquè hem superat totes aquestes proves.

Més notícies
Mercè Comas és una de les fundadores del banc 11Onze JORDI BORRÀS

Mercè Comas: “11Onze pot fer que Catalunya surti del pou econòmic i nacional”

Notícia: Mercè Comas: “11Onze pot fer que Catalunya surti del pou econòmic i nacional”
Comparteix
ENTREVISTA a una empresària fundadora del banc 11Onze, que en té 148 | La propietària del concessionari-taller Moto Auto Juni de Castellbisbal assegura que l'entitat "escoltarà la gent amb independència de la seva ideologia"
Notícia: Mercè Comas: “11Onze pot fer que Catalunya surti del pou econòmic i nacional” - Mobile
Jordi Roset, un dels fundadors d'11Onze JORDI BORRÀS

Jordi Roset: “11Onze serà el banc de les pimes i de la gent del carrer”

Notícia: Jordi Roset: “11Onze serà el banc de les pimes i de la gent del carrer”
Comparteix
ENTREVISTA a un dels 148 socis fundadors de l'entitat financera | “Necessitem un banc que no treballi per a l’establishment i el Deep State espanyol”, remarca l'empresari terrassenc
Notícia: Jordi Roset: “11Onze serà el banc de les pimes i de la gent del carrer” - Mobile
El Canut, la nova app d'11Onze, que obrirà els primers 5.000 comptes l'1-O

El web financer britànic FintechFutures posa en valor que 11Onze quedi fora de l’abast espanyol

Notícia: El web financer britànic FintechFutures posa en valor que 11Onze quedi fora de l’abast espanyol
Comparteix
Recull informació del web d’11Onze i explica el procés de contractació d’empleats i que vol ser el banc central català
Notícia: El web financer britànic FintechFutures posa en valor que 11Onze quedi fora de l’abast espanyol - Mobile
Imatge promocional de l'aplicació test del banc 11Onze

Petrolis Independents empeny altres empreses sobiranistes a treballar amb el banc 11Onze

Notícia: Petrolis Independents empeny altres empreses sobiranistes a treballar amb el banc 11Onze
Comparteix
Diverses firmes de l'òrbita independentista són interpel·lades per la cadena de gasolineres de Canadell i el seu soci
Notícia: Petrolis Independents empeny altres empreses sobiranistes a treballar amb el banc 11Onze - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Que bé es coneixen els d'11Onze el país a febrer 20, 2021 | 17:10
  Que bé es coneixen els d'11Onze el país febrer 20, 2021 | 17:10
  Són banca on-line y de pais perquè quan hi ha petits problemes al carrer el primer que fa el personal catalanet és cremar caixers automàtics i destrossar les sucursals bancàries. Vostè si que sap Sr. Palet.
  254
  Icona de dislike al comentari de: Que bé es coneixen els d'11Onze el país a febrer 20, 2021 | 17:10 176
  Respon
 2. Icona del comentari de: Angelblau a febrer 20, 2021 | 17:12
  Angelblau febrer 20, 2021 | 17:12
  Aquesta entrevista vetada la la Teletres .. alla es prioritza al Aragones - Ferrovial - Ibex
 3. Icona del comentari de: Lluc a febrer 20, 2021 | 19:08
  Lluc febrer 20, 2021 | 19:08
  Quan aquesta estafa peti. Aneu a reclamar els calers a la verge Maria
  13
  Icona de dislike al comentari de: Lluc a febrer 20, 2021 | 19:08 128
  Respon
 4. Icona del comentari de: George Dann a febrer 20, 2021 | 19:14
  George Dann febrer 20, 2021 | 19:14
  Una estructura de estado creada por particulares... El chiringuito... El chiringuito....
  29
  Icona de dislike al comentari de: George Dann a febrer 20, 2021 | 19:14 141
  Respon
 5. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 20, 2021 | 19:50
  Luisnomeacuerdo febrer 20, 2021 | 19:50
  Estructura de estado dice el lazinazi. Tipico de un paleto per la indapandansia. Nada nuevo bajo el sol de la comunidad Autónoma de Cataluña.
 6. Icona del comentari de: Catalunya serà independent, per molt que molesti alguns a febrer 20, 2021 | 20:25
  Catalunya serà independent, per molt que molesti alguns febrer 20, 2021 | 20:25
  Uiiii, quanta rabieta veig per aquí contra el Banc 11Onze, això vol dir que tenen por, serà el nostre banc, a la merda la banca ñorda
 7. Icona del comentari de: Jm a febrer 20, 2021 | 20:47
  Jm febrer 20, 2021 | 20:47
  El que es bo per Espanya es dolent pels catalans El que es bo per Catalunya es dolent pels espanyols Es així...som molt diferents
 8. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 20, 2021 | 21:03
  Doctor Strangelove febrer 20, 2021 | 21:03
  ´És lleig, no entenc perquè no es queda a casa i no emprenya! Doc
  • Icona del comentari de: UN QUE ES UNA MICA REACI a febrer 21, 2021 | 07:46
   UN QUE ES UNA MICA REACI febrer 21, 2021 | 07:46
   Fora de les urpes espanyoles i dins la UE? Pel que es veu aquest senyor encara no sap que es la UE.
 9. Icona del comentari de: Pep a febrer 20, 2021 | 21:24
  Pep febrer 20, 2021 | 21:24
  Fabuloso. Aquí se advierte con claridad que toda medida represiva a la corta o a la larga se vuelve contra el represor. Con la acción de la salida de La Caixa de Cataluña para castigar al independismo, se produjo una reacción que nadie antes se había planteado. La idea de crear una Banca catalana propia y que ayudado también por el factor tecnológico permitirá quedar al margen de la intervención española. Es la mejor idea y la mejor iniciativa, con mucho, que ha tenido el independentismo en bastante tiempo. Esta pequeña grieta que se abre en este monolítico estado, lo acabará rajando y partiendo.
 10. Icona del comentari de: Anònim a febrer 20, 2021 | 21:26
  Anònim febrer 20, 2021 | 21:26
  Si no ho entenc malament és com una banca ética. Si és el cas, els pocs estalvis que tinc, allà aniran.
 11. Icona del comentari de: Eclestone a febrer 20, 2021 | 21:45
  Eclestone febrer 20, 2021 | 21:45
  Una estructura d'estat privada?? Clar que si, qualsevol cosa per fer publicitat tu, em comença a cansar això de volernos enganyar amb el cuento que son molt independentistes quan lo unic que busquen, com tots, es guanyar diners
  43
  Icona de dislike al comentari de: Eclestone a febrer 20, 2021 | 21:45 40
  Respon
 12. Icona del comentari de: Ja coneixem tres dels 148 fundadors del futur banc en dos mesos a febrer 20, 2021 | 22:08
  Ja coneixem tres dels 148 fundadors del futur banc en dos mesos febrer 20, 2021 | 22:08
  A aquest pas, Aguilera, no acabarem mai. De moment anem a 1,5 fundadors/mes. Per entrevistar-los a tots es trigaran 148 /1,5 = 98,67 mesos = uns 8 anys. A la meva edat no sé si arribaré.
  • Icona del comentari de: Global a febrer 21, 2021 | 13:45
   Global febrer 21, 2021 | 13:45
   Aquest banc serà una "FinTech" com d'altres que ja funcionen arreu del món. Per tant, si fan bé la feina funcionarà sense cap problema. Ara bé, serà un banc privat que, en la meva opinió, mai no hauria de ser una "estructura d'Estat" perquè per això hauria de ser PÚBLIC i controlat per un Estat que, malauradament, a hores d'ara no hi existeix. Una bona iniciativa, si finalment naix un Banc que no escuri les butxaques dels seus clients.
 13. Icona del comentari de: Joaquim a febrer 20, 2021 | 22:39
  Joaquim febrer 20, 2021 | 22:39
  El poble desconfia molt de tot, es necessiten garanties i les coses clares. La idea crec que és bona, si ho feu bé teniu un futur client. La Banca Ètica crec que no està al marge de un control de espagna.
 14. Icona del comentari de: Ya teníamos nuestra propia estructura de Estado a febrer 20, 2021 | 23:21
  Ya teníamos nuestra propia estructura de Estado febrer 20, 2021 | 23:21
  Se llamaba Banca Catalana. Y hacían milagros con el tráfico de divisas.
 15. Icona del comentari de: Cardem el camp a febrer 20, 2021 | 23:51
  Cardem el camp febrer 20, 2021 | 23:51
  Siguin pocs o molts diners, convé tenir-los fora de l'abast de les urpes espanyoles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa