El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El llarg camí d’un BRIMO per ser absolt de frau a la Seguretat social
  • CA

Sis anys i 20.000 euros. Aquest és el cost que ha hagut de patir un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos després de ser condemnat per frau a la seguretat social, ara l’Audiència de Barcelona l’ha absolt. Una sentència dura i contundent contra la poderosa Divisió d’Afers Interns dels Mossos. Tant és així que el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), que ha portat la defensa del policia a través de l’advocat José Maria Fuster Fabra, ha titllat de “clatellada épica a la DAI”.  

Segons la sentència, a la que ha tingut accés El Món, el dragó -com es defineixen els brimos en l’argot policial- el març de 2015 va patir una lesió en tenir un accident de bicicleta. Un cop operat, i mentre estava en fase de recuperació i notava una millora va tornar a practicar ciclisme. Una activitat que va publicitar a les xarxes socials com una bona nova. Un superior en veure les fotografies, va denunciar en David a la DAI que va iniciar un procés de denúncia. “No va agradar a un companya amb galons, metge a estones lliures, que un Dragó comencès a recuperar-se”, comenten des del sindicat.  Després d’un judici penal, el policia va ser condemnat a més de 12.000 euros de multa i tres mesos d’inhabilitació per un delicte de frau a la seguretat social. 

En David va haver de fer un recapte de diners entre companys i comandaments per afrontar la fiança del recurs. La secció sisena de l’Audiència de Barcelpna cinc anys després va celebrar la vista del recurs d’apel·lació. Segons es descriu a la resolució, difosa aquest dijous, tots els facultatius van declarar que no era incompatible la lesió que patia amb la pràctica de l’esport que es veia a les imatges. De fet, els metges entenien com a normal que comencès a practicar un esport que no afectava directament a la ferida de l’operació tot i que no era recomanable per les caigudes. 

Els magistrats, a més, ressalten que els missatges a les xarxes socials no mostraven com si el policia ja estigués recuperat. Ans al contrari, expressaven sentiments de recuperació i expectativa com “Tornant a nèixer”. És més, els togats indiquen que no té res a veure estar plenament recuperat per fer de policia amb poder practicar algun esport. De fet, els magistrats subratllen les “condicions físiques que reclamen als membres de la BRIMO” i que evidencien que no els complia fins a la seva total recuperació que els metges no li van donar, i perquè la va demanar de manera voluntària, el setembre de 2015, després de 41 sessions de fisio i 4 controls mèdics.

Actualment, el dragó és un Arro. Els magistrats reblen el clau assegurant que no existeix cap conducta delictiva perquè, senzillament, hi ha manca de tipicitat penal, perquè en cap cas s’ha acreditat, ni de bon tros, que quan va penjar les fotos ja estava “materialment” en situació d’alta. “Sis anys de calvari ha passat, sis anys”, comenten des del sindicat a El Món. “I ara s’ho hauran de menjar amb patates!”, reblen des del sindicat.

La part resolutiva de la sentència del BRIMO /QS

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a abril 24, 2021 | 16:03
    uno que vive en Tabarnia abril 24, 2021 | 16:03
    les rates, rates son, i aixi tota la vida, s,inventan historias i el jutge s,he les empassa, perque es llei de rata i les rates no menteixen
  2. Icona del comentari de: Manel a abril 25, 2021 | 17:11
    Manel abril 25, 2021 | 17:11
    Un altre curt de gambals que és fica en embolics per utilitzar les xarxes socials amb el seu nom i cognoms. Sembla mentida que fos Mosso.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa