La tercera dosi redueix quinze vegades la possibilitat d’ingressar a l’UCI

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha reiterat la necessitat de vacunar-se per evitar ingressos hospitalaris. Segons dades de Salut les persones majors de 50 anys no vacunades tenen una probabilitat tres vegades més gran de ser hospitalitzades per Covid, i 7,2 vegades més d’entrar a les UCI. A més, segons les dades que ha explicat Cabezas la dosi de reforç redueix fins a 15 vegades la possibilitat d’ingressar a les UCI.

Aquesta setmana Salut ha administrat 347.456 dosis de la vacuna, de les quals 244.209 són terceres dosis. Salut també està avançant en la vacunació de primeres dosis a nens d’entre 5 i 11 anys, però Cabezas ha demanat una intensificació del ritme de vacunació que “depèn dels pares”. “Demanem que sol·licitin cita pels fills, n’hi ha de disponibles”, ha dit Cabezas.

Salut ha iniciat una acció comunicativa a Tinder per tal de captar el milió de persones que encara no han rebut cap dosi. “Intentem captar persones joves que fins ara no hagin trobat un motiu per vacunar-se”, ha explicat Cabezas.

A banda, Cabezas ha assegurat que fins al 98,8% de les mostres són de la variant Òmicron, pel que ja és pràcticament la única variant que circula a Catalunya.

Sobre el retorn a l’escola, Cabezas ha assegurat que l’educació és “un dret fonamental”, pel que s’ha de garantir la tornada a les aules. “No són espais permeables, però sí entorns segurs”, ha explicat Cabezas. Els alumnes no vacunats hauran de fer quarantena si són contactes estrets, sense necessitat de realitzar una prova diagnòstica.

Cabezas ha explicat que el percentatge d’hospitalització és “semblant al de la tercera onada”, però ha ressaltat que “el decalatge és diferent” gràcies a la vacunació. “Les defuncions segueixen sent menors que en altres onades”, ha dit. “Per cada mil casos que tenim ingressen en UCI un 1,5% de persones”, ha afegit abans de passar a parlar de les reinfeccions. El 8% dels casos en menors de 50 anys són reinfeccions.

Comentaris

    Porteu l'engany a l'ADN Gener 05, 2022 | 12:16
    Curiós, perquè a finals de novembre els hospitals deien que el 70% dels ingressos eren de vacunats. Pel que fa a les UCI el percentatge era aproximadament d'un 60% de no vacunats, la qual cosa dista molt d'aquest 7,2%. Finalment el titular és trampós com de costum, perquè dona a entendre que la tercera dosi redueix en quinze vegades (fins a un 6%) el risc d'ingressar a la UCI respecte de qui no tingui aquesta tercera dosi, quan del que diu la Cabezas el que s'infereix és que es continua parlant dels no vacunats. És a dir, no s'estaria comparant dues dosis amb la tercera, sinó la triple dosi respecte de qui no està vacunat.
    Joan Gener 05, 2022 | 23:00
    La senyora Cabezas apart de fer monolegs monotemàtics fara també debats? o ella sap la veritat de tot?

Nou comentari