El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La variant Òmicron va suposar el 99% dels casos per Cap d’Any
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que la darrera setmana de desembre la variant Òmicron ja suposava el 98,8% dels casos. A més, Cabezas ha explicat que aquest dilluns hi ha hagut una “repercussió enorme” a l’atenció primària, amb més de 75.000 consultes als CAPs. Per això Salut demana “extremar precaucions” i ha optat per la mesura temporal d’habilitar les farmàcies com a punts on els ciutadans poden reportar un positiu.

El percentatge d’hospitalització és “semblant al de la tercera onada”, però Cabezas ha ressaltat que “el decalatge és diferent” gràcies a la vacunació. “Les defuncions segueixen sent menors que en altres onades”, ha explicat. “Per cada mil casos que tenim ingressen en UCI un 1,5% de persones”, ha afegit abans de passar a parlar de les reinfeccions. El 8% dels casos en menors de 50 anys són reinfeccions.

Cabezas ha explicat que hi ha 330 persones que han patit el coronavirus tres vegades en diferents onades, i ha apuntat que un únic pacient s’ha infectat quatre cops.

Actualment la incidència més alta actualment és la de la franja dels 20 als 49, en especial entre els 40 i 49. Això demostra, segons Cabezas, el funcionament de les terceres dosis, perquè les franges que ja han rebut dosis de record registren incidències menors. A més, la franja de 0-9 anys ha disminuït molt la seva incidència perquè se’ls han començat a administrar les primeres dosis.

La variant Òmicron continua deixant un reguitzell de contagis. De fet, aquest dimecres s’ha registrat un nou rècord. El Departament de Salut ha declarat 32.764 nous casos de covid-19 a Catalunya confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores. A més, s’han notificat 66 noves morts i la xifra total de la pandèmia puja a 24.692. Als hospitals hi ha 60 ingressats més i la xifra ja escala a 1.856, tot i que baixen de 7 els crítics a l’UCI deixant els llits ocupats en 468.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa