Vacunar-se al matí contra la Covid-19 ajuda el cos a generar més anticossos contra el virus. Així ho determina un estudi realitzat a 447 professionals de l’ICS Catalunya Central a qui s’han extret mostres serològiques de forma regular per saber la prevalença d’anticossos onze mesos després de rebre la primera o la segona dosi de la vacuna (previ a l’onada de la variant Òmicron). D’aquesta manera, aquest estudi posa de manifest que si et vacunes al matí els anticossos duren més temps dins l’organisme. Entre els factors associats a tenir un nivell d’anticossos més elevat, a més de la vacunació en horari matinal, també hi ha ser home i haver tingut una reacció adversa a la vacuna.

En un comunicat, Salut ha explicat que els resultats obtinguts demostren que els anticossos es mantenen durant els onze mesos posteriors a la vacunació, tot i que van disminuint gradualment. L’estudi també determina que els professionals prèviament infectats pel virus presentaven nivells d’anticossos més elevats respecte als no infectats. Contràriament, les persones fumadores, les de més edat, el personal sanitari de l’àmbit assistencial, les persones amb covid persistent o les qui han necessitat oxigen durant la infecció tenen un nivell d’anticossos més baix.

Una persona rep la vacuna de la verola del mico a Barcelona / ACN

Les persones darrere de l’estudi

La investigadora de l’ICS Catalunya Central i autora de l’estudi, Anna Ruiz, ha explicat que davant la contínua aparició de noves variants “és important conèixer l’eficiència i la persistència de les respostes immunes induïdes per la infecció, la vacunació o la combinació de les dues”. Segons Ruiz, aquest coneixement pot ajudar a entendre l’evolució actual i futura de la pandèmia.

El treball ha estat codirigit per l’Institut Català de la Salut, a través de l’IDIAP Jordi Gol i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISClobal). A més, també hi ha col·laborat la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu i forma part del projecte europeu ‘ENDing covid-19 Variants Of concern through Cohort studies’. Els resultats es van publicar a finals de juliol a la revista internacional ‘Immunology’.

Més notícies
L'investigador del BIOCOMSC, Daniel López Codina / Mireia Comas

Daniel López Codina: “La de la Covid no serà l’última epidèmia que tinguem”

Notícia: Daniel López Codina: “La de la Covid no serà l’última epidèmia que tinguem”
Comparteix
ENTREVISTA al biofísic i membre del BIOCOMSC, que pronostica un escenari amb dues onades de Covid a l’any que seran cada vegada més febles
Notícia: Daniel López Codina: “La de la Covid no serà l’última epidèmia que tinguem” - Mobile
Un passadís de l'UCI de Vall d'Hebron que atén pacients Covid / ACN

L’onada de Covid remet i comencen a buidar-se les plantes dels hospitals

Notícia: L’onada de Covid remet i comencen a buidar-se les plantes dels hospitals
Comparteix
Les estades a les UCI són més llargues que a planta, el que pot suposar que la baixada de crítics arribi uns dies més tard
Notícia: L’onada de Covid remet i comencen a buidar-se les plantes dels hospitals - Mobile
Una infermera prepara una dosi d'una vacuna contra la Covid / ACN

Desmaiar-se en posar-se dret, el nou símptoma de la Covid

Notícia: Desmaiar-se en posar-se dret, el nou símptoma de la Covid
Comparteix
L'Hipotensió Ortostàtica ja es pot considerar un nou efecte del virus
Notícia: Desmaiar-se en posar-se dret, el nou símptoma de la Covid - Mobile
Box amb un pacient crític ingressat a l'UCI de Vall d'Hebron / Blanca Blay

Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid

Notícia: Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid
Comparteix
Incorporar un nou antiviral al tractament actual de la Covid-19 disminuiria la mortalitat en pacients a punt d'entrar a la UCI
Notícia: Can Ruti participa en un estudi mundial per reduir un 30% la mortalitat per Covid - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: L'Odi a agost 19, 2022 | 00:55
  L'Odi agost 19, 2022 | 00:55
  Que es vacuni Pujol!
 2. Icona del comentari de: Octogenari. a agost 19, 2022 | 08:33
  Octogenari. agost 19, 2022 | 08:33
  Doncs jo vaig rebre les tres dosi al matí. I la reacció fou desagradabilíssima; ja poden anar diguent, que jo no em torno a vacunar; val més passar el temps que em quedi pel davant sense atzagaiades com les que em va tocar de patir..
 3. Icona del comentari de: Octogenari. a agost 19, 2022 | 08:33
  Octogenari. agost 19, 2022 | 08:33
  Doncs jo vaig rebre les tres dosi al matí. I la reacció fou desagradabilíssima; ja poden anar diguent, que jo no em torno a vacunar; val més passar el temps que em quedi pel davant sense atzagaiades com les que em va tocar de patir..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa