El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut és partidària de la reducció de quarantenes per als asimptomàtics
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que Salut “no està en contra” de la reducció de les quarantenes de persones asimptomàtiques. Durant aquest dimecres Sanitat i les comunitats autònomes debaten la idoneïtat de seguir les passes dels Estats Units i el Regne Unit i reduir les quarantenes de 10 a 7 o 5 dies. Cabezas ha explicat que a banda de l’àmbit de salut també s’ha d’entendre “l’impacte social” que tenen les quarantenes per a persones que no presenten símptomes. “Valorarem la situació, però en principi no estem en contra d’un escurçament”, ha afegit Cabezas.

Sanitat i les comunitats autònomes debaten aquest dimecres que les quarantenes dels casos positius de Covid siguin més breus. S’analitzarà en el si del Consell Interterritorial, tot i que finalment serà la Comissió de Salut Pública qui haurà de decidir quant temps durarà la nova mesura i si s’aplicarà a tothom o només a les persones vacunades. Actualment les quarantenes són de deu dies d’aïllament, però es podrien arribar a reduir fins a cinc, com ja ha passat a altres països.

Aquest mateix dimarts els Estats Units han anunciat que les quarantenes al país s’acurten fins a la meitat i seran de cinc dies -en cas que la persona no tingui símptomes-. El Regne Unit també va decidir el passat dimecres que les quarantenes dels seus ciutadans passin a ser de set dies. En els dos països els ciutadans hauran de tornar a la seva vida normal intentant reduir les interaccions i dur mascareta durant almenys els cinc dies posteriors a acabar la quarantena.

Ara fa una setmana la Comissió de Salut Pública va prendre una decisió oposada a la del Govern en rebutjar les quarantenes obligatòries per als contactes estrets vacunats, el que podria indicar que sí que estaria a favor de reduir les quarantenes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa