Salut és partidària de la reducció de quarantenes per als asimptomàtics

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assegurat que Salut “no està en contra” de la reducció de les quarantenes de persones asimptomàtiques. Durant aquest dimecres Sanitat i les comunitats autònomes debaten la idoneïtat de seguir les passes dels Estats Units i el Regne Unit i reduir les quarantenes de 10 a 7 o 5 dies. Cabezas ha explicat que a banda de l’àmbit de salut també s’ha d’entendre “l’impacte social” que tenen les quarantenes per a persones que no presenten símptomes. “Valorarem la situació, però en principi no estem en contra d’un escurçament”, ha afegit Cabezas.

Sanitat i les comunitats autònomes debaten aquest dimecres que les quarantenes dels casos positius de Covid siguin més breus. S’analitzarà en el si del Consell Interterritorial, tot i que finalment serà la Comissió de Salut Pública qui haurà de decidir quant temps durarà la nova mesura i si s’aplicarà a tothom o només a les persones vacunades. Actualment les quarantenes són de deu dies d’aïllament, però es podrien arribar a reduir fins a cinc, com ja ha passat a altres països.

Aquest mateix dimarts els Estats Units han anunciat que les quarantenes al país s’acurten fins a la meitat i seran de cinc dies -en cas que la persona no tingui símptomes-. El Regne Unit també va decidir el passat dimecres que les quarantenes dels seus ciutadans passin a ser de set dies. En els dos països els ciutadans hauran de tornar a la seva vida normal intentant reduir les interaccions i dur mascareta durant almenys els cinc dies posteriors a acabar la quarantena.

Ara fa una setmana la Comissió de Salut Pública va prendre una decisió oposada a la del Govern en rebutjar les quarantenes obligatòries per als contactes estrets vacunats, el que podria indicar que sí que estaria a favor de reduir les quarantenes.

Nou comentari