La comissió estatal de Salut Pública contradiu la Generalitat

La Comissió de Salut Pública ha decidit aquest dimarts per majoria que les persones que han rebut una pauta de vacunació completa i siguin contactes estrets d’un cas positiu no necessitaran realitzar una quarantena domiciliària de 10 dies, encara que hauran de limitar les seves activitats fora de casa. És una decisió que s’oposa a la que va prendre el Govern aquest dilluns.

Segons els acords de la Comissió, durant aquest període de 10 dies després de l’últim contacte amb un cas confirmat “han de limitar les seves activitats a les essencials, reduint tot el possible les seves interaccions socials, seguir escrupolosament les mesures de prevenció com l’ús de màscares i realitzar una vigilància estreta davant la possible aparició de símptomes compatibles”.

La decisió de la comissió de Salut Pública és contrària a l’obligatorietat de fer quarantena que ha imposat el Govern. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va anunciar que les persones que siguin contacte estret de casos positius de Covid-19, estiguin o no vacunats, hauran de fer una quarantena obligatòria de 10 dies a partir de dijous.

Els contactes estrets són les persones que han compartit espai amb un positiu de Covid-19 a menys de dos metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tenen en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica. Com que el sistema està en la segona fase de mitigació al contacte estret que no presenta símptomes ha de fer quarantena, però no se li fa prova.

Actualment, Salut ha incrementat la capacitat per fer el rastreig de contactes estrets. Segons Cabezas, el número de persones contractades per fer gestió de casos són 1.045 per part de l’Agència de Salut Pública i 1.136 per part de professionals de l’atenció primària.

Comentaris

    Eleccions avançades Desembre 22, 2021 | 07:47
    El govern d'inepted irresponsables de Catalunya està arruinant-ho tot.
    ton c. Desembre 22, 2021 | 11:00
    jo penso que tant uns com altres us pagan un bon sou per fer be la feina que ens afecta a tots, i la veritat, esteu creant un desgavell important, quina pena tot plegat.

Nou comentari