El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quarantena obligada de 10 dies per als contactes estrets a partir de dijous

Les persones que siguin contacte estret de caos positius de Covid-19, estiguin o no vacunats, hauran de fer una quarantena obligatòria de 10 dies a partir de dijous, ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquest dilluns. Els contactes estrets són les persones que han compartit espai amb un positiu de Covid-19 a menys de dos metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l’inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tenen en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica. Com que el sistema està en la segona fase de mitigació al contacte estret que no presenta símptomes ha de fer quarantena, però no se li fa prova.

Per poder aconseguir la baixa i poder fer la quarantena correctament serà necessari que el cas positiu hagi reportat en el sistema quines persones són contacte estret seus. Si una persona ha estat identificada com a contacte estret d’un cas positiu de Covi-19 en el sistema, aquest fa la notificació, també mitjançant un SMS sense informar de qui ho ha identificat. El missatge facilita informació de fer la quarantena domiciliària, gestionar la baixa laboral si és necessària, o fer seguiment de possibles símptomes i com actuar en cas que se’n presentin.

Actualment, Salut ha incrementat la capacitat per fer el rastreig de contactes estrets. Segons Cabezas, el número de persones contractades per fer gestió de casos són 1.045 per part de l’Agència de Salut Pública i 1.136 per part de professionals de l’atenció primària. “Estem intentant augmentar el número”, ha subratllat la secretària de Salut Pública. D’altra banda, Salut ha recordat que les persones que donin positiu en una test ràpid d’autodiagnòstic feta a casa hauran de repetir el test en un centre d’atenció primària per confirmar que estava ben fet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a desembre 20, 2021 | 13:49
    Vicenç Ramoneda desembre 20, 2021 | 13:49
    Rafa Nadal dona positiu en covid després de reunir-se amb Joan Carles I. El rei emèrit és contacte estret de positiu després de compartir taula amb Rafa Nadal a Abu Dhabi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa