El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat estudia reduir les quarantenes dels positius per Covid
  • CA

Sanitat i les comunitats autònomes debatran aquest dimecres reduir les quarantenes dels casos positivos de Covid, segons ha avançat El País. Es debatrà al Consell Interterritorial, i finalment serà la Comissió de Salut Pública qui haurà de decidir quant temps durarà la nova mesura i si s’aplicarà a tothom o només a les persones vacunades. Actualment les quarantenes són de deu dies d’aïllament, però es podrien arribar a reduir fins a cinc, com ja ha passat a altres països.

De fet, aquest mateix dimarts els Estats Units han anunciat que les quarantenes al país s’acurten fins a la meitat i seran de cinc dies -en cas que la persona no tingui símptomes-. El Regne Unit també va decidir el passat dimecres que les quarantenes dels seus ciutadans passin a ser de set dies. En els dos països els ciutadans hauran de tornar a la seva vida normal intentant reduir les interaccions i dur mascareta durant almenys els cinc dies posteriors a acabar la quarantena.

Ara fa una setmana la Comissió de Salut Pública va prendre una decisió oposada a la del Govern en rebutjar les quarantenes obligatòries per als contactes estrets vacunats. Segons els acords de la Comissió, durant el període de 10 dies després de l’últim contacte amb un cas confirmat “s’han de limitar les seves activitats a les essencials, reduint tot el possible les seves interaccions socials, seguir escrupolosament les mesures de prevenció com l’ús de màscares i realitzar una vigilància estreta davant la possible aparició de símptomes compatibles”.

La decisió de la comissió de Salut Pública és contrària a l’obligatorietat de fer quarantena que va imposar el Govern. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, havia anunciat un parell de dies abans que les persones que siguin contacte estret de casos positius de Covid-19, estiguin o no vacunats, haurien de fer una quarantena obligatòria de 10 dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 28, 2021 | 21:20
    Anònim desembre 28, 2021 | 21:20
    Les reaccions a la victòria judicial de Valtònyc Les xarxes socials s'han omplert de missatges tan bon punt el Tribunal d'Apel·lació de Gant ha refusat l'extradició del raper, https://www.vilaweb.cat/noticies/les-reaccions-a-la-victoria-judicial-de-valtonyc/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa