Les xarxes porten diversos dies atrapades en un bucle discutint sobre el vel i l’islam, polèmica que parteix d’una discussió anterior sobre els insults que uns individus van dedicar a la diputada d’ERC Najat Driouech el dia que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va ser suspesa. Els republicans van denunciar que seguidors de Borràs havien insultat Dirouech en veure-la sortir de la cambra catalana, al crit de “mora de merda”.

Diverses persones van corroborar la denúncia aportant el seu testimoni. Tot i així, un grup va posar en dubte els fets i va reclamar a Driouech que aportés proves que havia estat insultada. Aquesta demanda que li van fer alguns seguidors de Borràs va generar malestar entre les files republicanes, en considerar que la víctima dels insults no havia de justificar-se.

Un activista musulmà a punt de ser expulsat entra en la polèmica

A banda d’aquest episodi parlamentari, en els darrers dies el president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (Adedcom) de Reus, Mohamed Said Badaoui, ha denunciat que la policia espanyola el vol expulsar de l’Estat per motius polítics. Les xarxes s’han agafat també a aquesta notícia per polemitzar sobre el propi Badaoui, que apareix en moltes fotografies amb membres d’ERC. Les autoritats espanyoles l’estarien considerant com un “radical”. Alguns usuaris han denunciat que s’ha divulgat informació falsa sobre l’activista.

Badaoui va rebre una notificació administrativa d’expulsió divendres passat i va qüestionar, en declaracions a l’ACN, que una mesura d’aquestes característiques i “sense proves” es pugui fer sense passar per la via judicial. Precisament Badaoui s’ha vist barrejat també en una polèmica sobre el vel islàmic, arran d’una piulada que el cantautor Lluís Llach va fer fa uns dies en el marc del debat a les xarxes. Llach qüestionava aquesta peça de roba i la desigualtat que representa entre homes i dones en l’univers musulmà. Badaoui va atacar-lo considerant el seu comentari d’extrema dreta.

El debat ha generat milers de missatges sobre el vel islàmic, però també un enfrontament àcid entre partidaris i detractors del vel, amb la derivada política catalana i els retrets a determinades esquerres i en particular a ERC. Alguns detractors del vel opinen que es tracta d’un signe d’opressió que pateixen les dones, mentre que hi ha qui el defensa en considerar que les dones musulmanes que viuen a Catalunya són lliures de portar-lo si volen. Aquest debat ha tornat a posar el focus sobre la diputada d’ERC, que ja va estar a l’ull de l’huracà per l’episodi dels insults a les portes del Parlament.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 11, 2022 | 16:38
  Doctor Strangelove agost 11, 2022 | 16:38
  Això que escriuré és molt fort. Totalment d'acord amb el que ha dit en Lluís Llach sobre aquest tema. Doc.
 2. Icona del comentari de: La Morita a agost 11, 2022 | 17:04
  La Morita agost 11, 2022 | 17:04
  El vel és signe de opresió cap a la dona musulmana. Tot el demès son floritures intel.lectuals per tal de no voler fer front al masclisme de l'islam. Us ha quedat clar??? Ho torno a repetir. El vel és signe de opresió cap a la dona musulmana.
 3. Icona del comentari de: El Morito a agost 11, 2022 | 17:07
  El Morito agost 11, 2022 | 17:07
  No entenc com ERC deixa portar vel a aquesta dona en el Parlament. Que el porti pel carrer, a casa seva o la mesquita. S'enten perque això dona vots a ERC entre els nou vinguts i algún tontolabo d'aqui. Això fa progre i d'esquerres.
  • Icona del comentari de: Margot a agost 11, 2022 | 22:38
   Margot agost 11, 2022 | 22:38
   Aquesta dona que dius té més pes a Erc que molts alts càrrecs. És quota imposada per qui els apadrina.
 4. Icona del comentari de: Ricard a agost 11, 2022 | 17:31
  Ricard agost 11, 2022 | 17:31
  Curiosament, la majoria de polemics eren homes. No trobeu que aquesta questió només depen de les dones?
  • Icona del comentari de: Pixes fora de test a agost 11, 2022 | 20:32
   Pixes fora de test agost 11, 2022 | 20:32
   Amb què surts tu ara? No parlem d'una qüestió de modes o gustos de vestir, és un tema d'imposició i domini sexista, religiós, social i cultural. No importa si la dona s'hi avé. Segueix sent opressió.
 5. Icona del comentari de: Sup Marcos a agost 11, 2022 | 19:50
  Sup Marcos agost 11, 2022 | 19:50
  Ahora resulta que criticar el fascismo islámico es de racistas, ER apoyando la represión contra, la mujer, los homosexuales, etc. ¿esta señora con su símbolo represor en la cabeza, representa a las mujeres catalanas? la pregunta os la hago a las que votáis a estos miserables de ER.
 6. Icona del comentari de: Miren a agost 11, 2022 | 20:20
  Miren agost 11, 2022 | 20:20
  Com que no tenim prou problemes, ens els busquem, per una gran alegria dels espanyols. Sisplau ja n'hi ha prou i deixem tranquil·la la Najat. I no seguim el joc de qui li interessi.
 7. Icona del comentari de: La intolerant és aquesta dona i la seva religió a agost 11, 2022 | 20:28
  La intolerant és aquesta dona i la seva religió agost 11, 2022 | 20:28
  Estem arribant a un extrem d'acomplexament que fa feredat. Que encara ens vulguin donar lliçons de democràcia i tolerància des de l'Islam és per fer-s'ho mirar. Aquesta dona i els "testimonis" d'ERC i CUP que curiosament són els que van sentir el crit són uns mentiders, però és que a més ni amb vel ni sense vel cap d'aquests integristes és ningú per venir a insultar-nos ni a alliçonar-nos. Calen legislacions migratòries més fermes i fer fora aquesta mena de personatges desagraïts que no estan disposats a integrar-se allí on se'ls acull.
 8. Icona del comentari de: Una dictadora integrista és aquesta a agost 11, 2022 | 20:39
  Una dictadora integrista és aquesta agost 11, 2022 | 20:39
  Qui coi és aquesta tipa per dir que el Lluís Llach és d'ultradreta? Agradi o no en Llach va cantar sempre en català i en contra de la dictadura, va ser censurat mil cops i se la va jugar amb la policia torturada de l'època, mentre que aquesta mequetrefa es permet portar al cap el símbol d'una altra dictadura. Ella sí que és una totalitària sense cap respecte pels catalans.
 9. Icona del comentari de: 1234 a agost 11, 2022 | 20:44
  1234 agost 11, 2022 | 20:44
  Alguns porten una empanada mental de campionat. Això passa quan s'és un dogmàtic ignorant. Les majoria de les dones musulmanes són tan lliures de portar el vel, com ho eren les espanyoles als anys cinquanta d'anar a viure amb una parella sense estar casats o de casar-se pel civil i moltes vegades, per accedir a feines considerades masculines. Per posar alguns exemples entre milers que podria citar. La CUP es passa el dia denunciant "micro-masclismes", però llavors defensa que un percentatge de dones hagin d'anar tapades per no "provocar" els homes. També s'amaga que moltes dones musulmanes tot sovint són promeses en matrimoni sense el seu consentiment, tant les marroquines com, encara més, les subsaharianes. Tota cultura té uns valors i uns coneixements que paga la pena preservar i d'altres que han de canviar i evolucionar. Les esquerres que tant es queixen de "racisme" actuen de manera racista i masclista quan defensen uns costums que no voldrien per a ells mateixos. Pel que fa a la polémica sobre Lluís Llach, s'ha de ser ruc i ignorant. En Llach se la va jugar mil vegades en època franquista. Jo havia estat a concerts que s'acabaven de sobte perquè la benemèrita entrava al recinte i ho suspenia tot. Banalitzar la paraula "feixista" és un acte profundament estúpid. Quant més infiltrada està la "correcció política" mal entesa, més estúpidamente pobre és el debat social.
 10. Icona del comentari de: fat boy a agost 11, 2022 | 23:01
  fat boy agost 11, 2022 | 23:01
  Si al Mohamed aquest li agrada tant el vel que se'l fiqui ell al cap. I sino que se'l fiqui pel cul. Si als islamofeixistes aquests els fessin portar per collons una mitja lluna groga al pit aixo els semblaria racista.Els nazis perseguien a jueus i gitanos que no podien fer res per canviar la seva condicio. Els islamistes, igual que els nazis, discriminen les dones que tampoc poden fer res per canviar la seva condicio. I em sembla que ja som molts que n'estem fins els pebrots d'aquests masclistes fills de puta de merda.
 11. Icona del comentari de: Vendetta a agost 11, 2022 | 23:47
  Vendetta agost 11, 2022 | 23:47
  No al islamofeixisme
 12. Icona del comentari de: Pregunta freqüent a agost 12, 2022 | 03:01
  Pregunta freqüent agost 12, 2022 | 03:01
  Això que discutiu ho decideix el carceller. Aixequem la DUI, o continuem perdent el temps?
  • Icona del comentari de: Primer ens cal fer net a agost 12, 2022 | 08:06
   Primer ens cal fer net agost 12, 2022 | 08:06
   Fitxar aquesta dona i el seu vel per entrar al Parlament a mentir i insultar els catalans no ho ha fet el carceller, sinó els seus aliats d'ERC.
 13. Icona del comentari de: adolf a agost 12, 2022 | 09:33
  adolf agost 12, 2022 | 09:33
  Ben segur que moltes musulmanes porten el vel per exterioritzar " JO SOC MUSULMANA ", i de Catalunya només me interessen els vostres calés.
 14. Icona del comentari de: adolf a agost 12, 2022 | 09:41
  adolf agost 12, 2022 | 09:41
  ERC, JUNTS i la CUP estan portant amb velocitat supersònica a una des-nacionalització i des-naturalització de Catalunya, es la substitució de un poble per altre, un exemple , Barcelona, es la fugida de catalans a altres pobles per la impossibilitat de continuar vivint al seu barri molt deteriorat per la immigració, això també es un genocidi potser baixa intensitat, gràcies ERC + JUNTS.
 15. Icona del comentari de: FAM a agost 12, 2022 | 09:55
  FAM agost 12, 2022 | 09:55
  Ple suport a la diputada catalana musulmana i d'esquerres que fou increpada amb insults de caire racista. Vergonya fa llegir la quantitat de missatges en aquest espai que defensen aquestes actituts tan dèspotes i analfabetes entre nosaltres. Cadascú es lliure de portar a sobre les peces de roba que li sembli i flac favor a la llibertat, fan aquells que posen en dubte aquesta elecció personal. salut
  • Icona del comentari de: Tornem al sistema d'acusació del tribunal de la inquisició? a agost 12, 2022 | 13:20
   Tornem al sistema d'acusació del tribunal de la inquisició? agost 12, 2022 | 13:20
   A Fam. Aquests insults que només ha sentit ella. Es demanen proves, com en qualsevol cas. O és que ara retrocedirem uns quants segles i es podrà acusar a algú i destrossar-li la vida, inventar-se qualsevol mentida? I si ara jo m'invento que he vist a aquesta senyora robant en una joieria, i ho esbombo, i se m'accepta l'acusació sense cap prova? També va amagar que representants del grup de suport a Borràs, que tampoc no havien sentit res de res, van dir que SI AIXÒ HAVIA PASSAT, ho lamentaven moltíssim i que ningú del grup tolerava el racisme. El que han aconseguit és que a partir d'ara no em creuré res del que digui aquesta dona, ni el seu entorn. Pel que fa a la llibertat de portar o no portar vel, si de veritat creus que existeix, coneixes ben poc la realitat. Hi ha famílies que donen aquesta llibertat, efectivament, però de moment, són minoria.
   • Icona del comentari de: FAM a agost 12, 2022 | 14:07
    FAM agost 12, 2022 | 14:07
    Les disculpes del Sr.Turull, que em mereix moltíssim respecte, son suficients per entendre que ningú s'inventa... ...i repeteixo, cadascú es lliure de portar a sobre les peces de roba que li sembli i flac favor a la llibertat, fan aquells que posen en dubte aquesta elecció personal. salut
    • Icona del comentari de: FUM a agost 12, 2022 | 16:30
     FUM agost 12, 2022 | 16:30
     El Turull, com a bon polític, simplement es cobreix les espatlles. En canvi tu menteixes deliberadament igual que l'oportunista aquesta i el seu partit catalanòfob.
    • Icona del comentari de: fat boy a agost 12, 2022 | 17:52
     fat boy agost 12, 2022 | 17:52
     Es clar que si, tenen dues opcions, portar el vel o be no portar-lo i atenir-se a les consequencies. Els jueus a l'Alemania nazi tambe podien portar l'estrella de David groga o be no portar-la i atenir-se a les consequencies.
  • Icona del comentari de: Tan ruc que ja ni veus el carro que et fan estirar a agost 12, 2022 | 16:11
   Tan ruc que ja ni veus el carro que et fan estirar agost 12, 2022 | 16:11
   Més tonto/a i no neixes. Dir que el vel és una elecció personal o individual quan ve imposat per la religió sobrepassa tota ignorància. Seria una opció personal si no hi hagués l'enorme pressió religiosa, familiar i social darrera de les persones que el fan servir. En el context d'aquesta gent té tant de decisió personal com per tu tenir un DNI espanyol. Fes-te un favor i para de fer el/la ximple.
 16. Icona del comentari de: Tal com raja a agost 12, 2022 | 10:04
  Tal com raja agost 12, 2022 | 10:04
  Som a Catalunya. Al carrer, la gent que faci el que vulgui. En els llocs públics, fora vels i vestimenta discriminatòria. I prou de fer-se els màrtirs. A nosaltres (els catalans) ens insulten molt sovint per parlar en català. I continuarem fent-ho.
 17. Icona del comentari de: 1234 a agost 12, 2022 | 10:31
  1234 agost 12, 2022 | 10:31
  Els musulmans han aconseguit privilegis, con ara que un imán revisi els menús escolars per assegurar-se que no hi ha porc(imagineu si un capellà anés a les escoles per veure que els divendres no es menja carn?); que es faci enrere amb la llei de benestar animal que exigia l'atordiment previ a la mort dels animals a l'escorxador (ara els maten de la manera més cruel que es pugui imaginar), per tal que sigui "halal". Amistats que treballen al món sanitari m'expliquen que quan tenen ingressats musulmans, sovint (i no dic tots!) es queixen per qualsevol retard en servir el menjar o qualsevol atenció i no volen escoltar si el personal va de bòlit, de seguida els surt la queixa "per racisme", i per no discutir i evitar problemes, la majoria de personal acaba cedint. També són l'únic col.lectiu que mai és qüestionat quan es fan campanyes denunciant costums masclistes: a un occidental se'l pot acusar per haver fet el més mínim comentari interpretat com a masclista, però es passa de puntetes sobre el control que els homes musulmans tenen sobre la dona i les filles, la pressió per dur el vel, que molts no donin la mà o no mirin directament a la cara a una dona. Evidentment hi ha graus, no tots són iguals, però si es vol que la gent no tingui por de tot el col.lectiu caldria: 1. Què tot musulmà en desacord amb tot això, expressi el seu rebuig de manera clara. 2. Què les nostres idiotitzades classes polítiques tallin d'arrel actituds que van en contra de drets humans i animals que ha costat sang, suor i llàgrimes aconseguir. 3. Què s'acabi donar ajuts econòmics (beques, menjar, habitatge) sistemàticament tenint com a prioritat si són d'altres ètnies. Hi ha ancians catalans que viuen en la més absoluta misèria i abandonament després d'haver treballat tota una vida i haver viscut una dura post guerra. Tenen pensions baixes que no arriben per menjar i ara, amb la inflació, ja no podran ni menjar, menys encara engegar la calefacció. Per què recoi no s'exigeix, per exemple, un mínim de resultats positius als estudiants marroquins que se'ls ha concedit una beca? Això és sentit comú. Els idiotes s'han acostumat a saltar al coll i dir "racista" o "feixista" a qualsevol que els qüestioni. Bàsicament com feia Stalin, entre d'altres.
 18. Icona del comentari de: T@M a agost 12, 2022 | 10:47
  T@M agost 12, 2022 | 10:47
  Això de dir que el vel és voluntari no m.ho crec. Pregunteu a les nenes petites de 10/11 anys d.edat si els agrada portar vel i anar tapades fins a dalt......per cert també s.aplica al grup del paquistanesos.
 19. Icona del comentari de: Damià a agost 12, 2022 | 14:22
  Damià agost 12, 2022 | 14:22
  Sense el vel no seria ningú, per aixó erc la fitxa i l'ensenya, com si fos ipuna barbie, pur exhicicionisme junqueril, vergonya del mestizo junqueras de españa
  • Icona del comentari de: JUNQUERAS ENS ROBA a agost 12, 2022 | 17:11
   JUNQUERAS ENS ROBA agost 12, 2022 | 17:11
   Junqueras importacio de menas, immigrants i okupes, tots subvencionats. Paguem impistos descomunals per satisfer la caritat catolica de Sant Junqueras dels menas subvencionats, i acabat0r defoinitivament amb el català. PAGAT EL CEL amb els teus diners Ferrovial,Junqueras
   • Icona del comentari de: Eixamplament de bases... catalanòfobes a agost 12, 2022 | 19:05
    Eixamplament de bases... catalanòfobes agost 12, 2022 | 19:05
    Més que caritat és la compra del vot de col·lectius. Pur caciquisme. I la llengua, com la nació, són simples monedes de canvi.
 20. Icona del comentari de: Quel! a agost 14, 2022 | 17:44
  Quel! agost 14, 2022 | 17:44
  Les opinions respectuoses sempre han de ser benvingudes. uw

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa