Vuit escoles públiques renoven el conveni per impartir religió islàmica

Un total de vuit escoles públiques de Catalunya han renovat el conveni per impartir religió islàmica. De fet, es tracta d’un pla pilot engegat el curs passat i que ara inclou un total de 337 alumnes de tot Catalunya en escoles de Barcelona, Salt, Olesa de Montserrat, Calafell, Anglès i Sant Vicenç dels Horts. Així ho assegura un informe presentat al Parlament pel conseller d’Educació, Josep González-Cambray, a petició de dades de la formació de extrema dreta Vox.

En el mateix informe, el conseller assegura que al sistema educatiu públic de Catalunya “no hi ha cap escola que imparteixi únicament religió islàmica”. De fet, indica i remarca que aquests vuit centres docents imparteixen tant la confessió catòlica com la islàmica. Fins i tot, la mateixa resposta recorda que també hi ha centres que imparteixen classe de religió catòlica i evangèlica.

Segons els números presentats a la cambra catalana, el pressupost que el departament d’Educació destina a les classes de religió islàmica és de 169.925 euros per a un curs escolar. Aquí s’hi compten el cost de les retribucions i de les quotes de la seguretat social del professorat. De moment, el departament valora com a “positiu” el resultat de l’avaluació del primer curs del pla pilot, portat a terme l’any passat. Una valoració realitzada des del Departament, amb la inspecció i la direcció dels centres.

Segons Educació, el pla ha tingut una “bona acollida en els centres educatius participants” i la “completa normalitat i naturalitat en què la matèria de religió islàmica s’ha introduït en els centres educatius” així com la implicació del personal docent de religió islàmica contractat”. També destaca la “demanda de les famílies” per incorporar-se a aquestes classes. En aquest marc, Educació subratlla que “l’opcionalitat de confessió religiosa enriqueix la formació que rep l’alumnat i dona normalitat al fet religiós a les aules”.

El professorat es tria mitjançant la proposta que fa la Comissió Islàmica d’Espanya. Els docents s’integren “un cop el Departament d’Educació comprova que es compleixen els requisits de titulació i s’estableixen els corresponents contractes laborals amb aquest professorat”. En aquest marc, el departament que dirigeix González Cambray remarca que el temari de les classes de religió islàmica està regulat legalment.


Comentaris

  ERC és el pitjor enemic de Catalunya Desembre 29, 2021 | 00:39
  Estem en mans d'uns irresponsables que estan destrossant el país. Només faltava que l'escola pública adoctrini en fonamentalisme islàmic amb "professorat", sense passar oposicions com la resta, proporcionat per aquest consell islàmic. En lloc d'integrar, integrisme.
   Pepet Desembre 29, 2021 | 13:24
   Oposicions tampoc en fan els de la religió catòlica, que per a molts també ha sigut una font de maldat. Les religions quan extremen posicions són totes un perill per la llibertat.
    També, però amb matisos Desembre 29, 2021 | 17:32
    Sí, d'acord. És que tampoc és de rebut malgrat que amb la religió catòlica ara ja no es crida a acabar amb els infidels. El nivell de fonamentalisme ara mateix ja no és comparable, si més no a casa nostra.
  ciutadà Desembre 29, 2021 | 08:32
  Mal fet. A les escoles no s'ha d'ensenyar l' Islam ni cap altra religió. Ah!. Quedi clar que he llegit a fons l'Alcorà. Absolutament demencial i condemnable.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 29, 2021 | 18:19
   Así es, en la Escuela deben ensenarse los fundamentos para que los chicos aprendan a aprender y a razonar y estudiar mas tarde lo que les sera útil en su vida laboral y social... ... En un país Laico no deberían ensenarse ningún tipo de Religion en las Escuelas... Eso pertenece al ámbito privado y personal... Que se ocupen de eso en sus familias, iglesias o lugares de culto, etc. Debe vigilarse especialmente el caso de Religiones que pretenden imponerse en toda la sociedad y en todo el Estado, subvirtiendo la Democracia... Religiones que pretendan abarcar y ocupar absolutamente los campos Judicial, político, administrativo y social-Cultural y no dejar espacio ni libertad a la sociedad, a otros cultos y a las diversas administraciones... Y este es un peligro real en toda Europa y en el Mundo hoy día, aunque algunos quieran negarlo y otros girar la cabeza para no verlo. Recordemos que los totalitarismos de todo tipo son un yugo social enorme; recordemos los años 30 del siglo pasado...
  Observador Desembre 29, 2021 | 11:54
  Karl Marx va dir que "La religió és l'opi del poble". És va quedar curt: és el cianur. Mortal.
   Doctor Strangelove Desembre 29, 2021 | 13:31
   Perdona nano, però el càncer de la humanitat és el que predicava aquest sonat! Ay, comunistes i gentola sense ofici ni benefici, per què el Creador us permet conviure entre la bona gent? Doc.
  adolf Desembre 29, 2021 | 12:11
  S'està prodüint una desnacionaltzació i desnaturalització de Catalunya, perdeu tot esperança de salvar el català, sou uns sectaris, no teniu residències per fills discapacitats però si per MENAS..
  I ja l'explicaran bé?, que Mahoma era un desvagat Desembre 29, 2021 | 14:20
  que per no pencar es va casar amb una vídua rica i d'aquí va passar a divagar i empescar-se un religió copiant les precedents? Bé, el cristianisme també el seu passat d'invencions però almenys ja ningú mata per ella (ja vam pasar per la reforma i la Contrareforma, mentrre els altres encara segueixen a l'Edat Mitjana, però amb pòlvora)
  Tal com raja Desembre 29, 2021 | 15:17
  M'agradaria pensar que és una innocentada. Però em sembla que és una desgràcia.
  Mahoma el Que Da Desembre 29, 2021 | 16:55
  Gonzalez Cambrany, si us plau, guarda't aquest 169975 € i gasta'ls amb coses profitoses per tothom.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 29, 2021 | 17:58
  En un país Laico no deberían ensenarse ningún tipo de Religion en las Escuelas... Eso pertenece al ámbito privado y personal... Que se ocupen de eso en sus familias, iglesias o lugares de culto, etc. Debe vigilarse especialmente el caso de Religiones que pretenden imponerse en toda la sociedad y en todo el Estado, subvirtiendo la Democracia... Religiones que pretendan abarcar y ocupar absolutamente los campos Judicial, político, administrativo y social-Cultural y no dejar espacio ni libertad a la sociedad, a otros cultos y a las diversas administraciones... Y este es un peligro real en toda Europa y en el Mundo hoy día...
  fat boy Desembre 29, 2021 | 18:15
  Tot el que sigui ensenyar imbecilitats ens apuntem els primers. A veure quan ensenyen que hi pot haver pels de bruixa dins algunes pedres de les pedregades o que hi ha serps que xuclen la llet dels pits de les dones. Posats a explicar burrades que al menys siguin nostres.

Nou comentari