La comissió estatal de Salut acorda reduir les quarantenes a set dies

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha acordat “per unanimitat” reduir la quarantena de tots els positius per Covid-19 a set dies, enfront dels deu actualment fixats.

Segons han informat fonts sanitàries presents en la reunió a l’agència de notícies Europa Press, igualment els no vacunats que han estat contactes estrets d’un positiu també veuran reduït el seu període d’aïllament fins als set dies, en comparació amb deu fins ara. La norma ja establia que els vacunats que eren contacte estret no havien de fer quarantena.

Aquest dimecres en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja havia avançat que Salut “no està en contra” de la reducció de les quarantenes de persones asimptomàtiques. Sanitat i les comunitats autònomes han decidit seguir les passes dels Estats Units i el Regne Unit i reduir les quarantenes de 10 a 7 o 5 dies perquè a banda de l’aspecte sanitari s’ha d’entendre “l’impacte social” que tenen les quarantenes per a persones que no presenten símptomes.

Aquest mateix dimarts els Estats Units han anunciat que les quarantenes al país s’acurten fins a la meitat i seran de cinc dies -en cas que la persona no tingui símptomes-. El Regne Unit també va decidir el passat dimecres que les quarantenes dels seus ciutadans passin a ser de set dies. En els dos països els ciutadans hauran de tornar a la seva vida normal intentant reduir les interaccions i dur mascareta durant almenys els cinc dies posteriors a acabar la quarantena.

Ara fa una setmana la Comissió de Salut Pública va prendre una decisió oposada a la del Govern en rebutjar les quarantenes obligatòries per als contactes estrets vacunats, el que ja semblava indicar que sí que estaria a favor de reduir les quarantenes.

Comentaris

    Català Desembre 30, 2021 | 07:45
    Els polítics son la gent més inepta, els que no podrien guanyar-se la vida enlloc més. I és clar, quan tot funciona bé, res. Peró quan no, aleshores es veu la seva incapacitat.
    Observador Desembre 30, 2021 | 08:05
    Ara resulta que amb dies n'hi ha prou?. O ens foten ara o ens estàven fotent abans. I potser les dues coses alhora.

Nou comentari