El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les recusacions deixen sense jutges el judici de la Mesa de Torrent
  • CA

El judici als membres independentistes de la Mesa del Parlament presidida per Roger Torrent ha topat amb un nou entrebanc. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ara com ara, les recusacions han deixat sense jutges el tribunal que ha de jutjar, a més de Torrent, l’exvicepresident Josep Costa i els exsecretaris Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. Els jutges voluntaris que havien de cobrir les baixes del Jesús Maria Barrientos i Carlos Ramos tenen altres vistes previstes el 5 d’octubre, data prevista per a la celebració del judici oral.

Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT David Zorrakino / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 04/4/2019
Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT, el 2019 / David Zorrakino / Europa Press

En una diligència d’ordenació, el TSJC admet que “no hi ha possibilitat de completar tribunal” amb la llista de substitucions voluntàries perquè els seus integrants ja van comunicar en el seu moment que tenien assenyalaments previs pels dies assenyalats per la celebració del judici. “És a dir, el tribunal no podrà completar-se amb magistrats o magistrades de la llista de substituts voluntaris”, afegeix l’escrit. Ara el tribunal s’ha de completar amb “les previsions següents que en aquest casos té la legislació vigent”, és a dir, els relleus de repartiment, tot i que no es descarta la suspensió de la vista.

Dues recusacions completres i altres de demanades

Les recusacions han estat un veritable míssil al procediment del judici a la Mesa de Torrent. Per una banda, el mateix president de la Sala Penal i Civil del TSJC, Jesús Maria Barrientos, es va haver d’apartar obligat per una decisió dels seus companys de toga. Els magistrats van considerar, comprant la tesi defensada per Costa, que estava contaminat per haver criticat i abandonat la cerimònia de Sant Raimon de Penyafort de febrer de 2018, quan Torrent va pronunciar l’expressió presos polítics. Posteriorment, Carlos Ramos també va ser apartat a finals de juliol, també en el procediment encetat per Josep Costa.

Per altra banda, Costa també va interposar una recusació contra els membres de la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial. Costa va recórrer davant el Consell la decisió de Barrientos de proposar-se a ell mateix substituts. Però tanmateix, retreia que nou integrants del CGPJ no podien decidir sobre la qüestió perquè també estaven contaminats arran dels mateixos fets pels que va ser apartat Barrientos. El Consell va emetre un comunicat l’endemà mateix dels fets del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, on criticava amb desimboltura la decisió de Torrent.

Més notícies
Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT
David Zorrakino / Europa Press
(Foto de ARCHIVO)
04/4/2019
Costa aconsegueix la recusació d’un altre jutge en el judici contra la Mesa
Notícia: Costa aconsegueix la recusació d’un altre jutge en el judici contra la Mesa
Comparteix
L'exvicepresient del Parlament ja va aconseguir apartar al president del TSJC Jesús María Barrientos
Josep Costa, en un una entrevista amb El Món | Jordi Borràs
Costa fa ballar el cap al TC amb el seu recurs contra el judici de la Mesa
Notícia: Costa fa ballar el cap al TC amb el seu recurs contra el judici de la Mesa
Comparteix
Deliberació dels magistrats sobre la seva recusació i violació de drets per part del TSJC
El president del Parlament, Roger Torrent, parlant amb el secretari general del Parlament, Xavier Muro, i el secretari primer, Eusebi Campdepadr?s
Nou canvi de data al judici de la Mesa de Torrent, ara del 5 al 7 d’octubre
Notícia: Nou canvi de data al judici de la Mesa de Torrent, ara del 5 al 7 d’octubre
Comparteix
La defensa d'un dels processats demana buscar una altra data
jes?s Maria Barrientos, en un moment de la vista amb l'engaxada amb els lletrats
El president del TSJC s’indigna perquè el recusen els processats de la Mesa de Torrent
Notícia: El president del TSJC s’indigna perquè el recusen els processats de la Mesa de Torrent
Comparteix
La fiscalia titlla de frau de llei la iniciativa dels polítics encausats
Adriana Delgado vota el seu nomenament com a secretària quarta de la Mesa en substitució d'Alba Vergès, mentre li recull el vot l'aleshores president Roger Torrent/Job Vermeulen Parlament
Euskadi entra en el judici a la Mesa del Parlament que presidia Torrent
Notícia: Euskadi entra en el judici a la Mesa del Parlament que presidia Torrent
Comparteix
La defensa de l'ex secretària quarta de l'òrgan de direcció de la cambra, Adriana Delgado, aporta dues resolucions del Parlament basc que reconeixen el dret a l'autodeterminació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 01, 2022 | 16:06
    Ricard setembre 01, 2022 | 16:06
    Això demostra que els jutges castellans són plens de prejudicis amb els catalans. Aquests són els jutges amb prejudicis coneguts. Queda un munt de jutges sense prejudicis coneguts. Em recorda la senyora jutge in pectore que va fer una arenga en defensa de la presència del rei dels castellans en l'acte de finalització del curs de l'escola judicial a Barcelona el 2020. Deia el Heraldo: "La zaragozana ha lamentado que el acto haya quedado "un tanto empañado, hasta el punto de ausentarse algunos compañeros de promoción que por diferentes motivos se han visto desencantados", después de que, por primera vez, el Rey no haya asistido. En las "circunstancias actuales y ante el abrumador silencio de todas las instituciones públicas, no puedo dejar pasar esta jornada sin hacer un alegato en favor del Poder Judicial", ha afirmado durante su discurso, y ha defendido que está en juego el Estado de Derecho sustentado en la separación de poderes". Una noia jove a qui sembla que de la separació de poders només en gaudeixen els castellans. Ara crec que corre per un jutjat a Catalunya. Aquella jutge encarna la opinió generalitzada en la seva professio?
  2. Icona del comentari de: Delfí Artós a setembre 01, 2022 | 18:06
    Delfí Artós setembre 01, 2022 | 18:06
    La (in)justícia espanyola de part, no troba prou jutges espanyols contaminats i parcials "voluntaris"... i els jutges demòcrates i com cal es neguen a fer de comparses d'un altre judici farsa, amb l'excusa de la inviolable fal·làcia de la unitat i la indivisibilitat d'Espanya, ara aquesta volta sobre si al Parlament de Catalunya es pot parlar d'autodeterminació i de recusacions al rei espanyol. Ve-t'ho ací.
  3. Icona del comentari de: Cat a setembre 01, 2022 | 19:37
    Cat setembre 01, 2022 | 19:37
    Com tots els judicis contra l'independentisme, tard o d'hora acabaran en judici NUL. No cal demanar cap amnistia per ningú, que encara afavoririen als pols. Parlo de judicis POLÍTICS, no de corrupció.
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 01, 2022 | 22:39
    Pere Llimonera i Citronell setembre 01, 2022 | 22:39
    Podeu anar a buscar en Llarena que us farà un bon paperot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa