El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ofensiva de Costa contra Lesmes 
  • CA

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, no s’atura. Després d’haver assolit apartar dos magistrats de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que havien de jutjar la Mesa del president Roger Torrent, s’ha quedat amb gana. Ara, l’exdiputat de Junts per Catalunya ha presentat un recurs davant el Consell General de Poder Judicial amb què demana la recusació de nou dels seus membres, entre ells, el seu president Carlos Lesmes, a qui colla amb especial èmfasi. Tot amb la vista posada en la més que probable suspensió del judici previst pel 5 d’Octubre.

Aquest procés s’emmarca en la recusació del president del TSJC, Jesús Maria Barrientos. Un cop apartat el magistrat va presentar un acord de Sala que ell mateix presideix on proposava una terna de “jutges voluntaris” per a la seva substitució. El fet que un magistrat apartat proposi els seus mateixos substituts va esperonar Costa a personar-se en el procediment. Com a solució va presentar un recurs d’alçada contra l’acord de sala que proposava els substituts. El text, al que ha tingut accés El Món, carrega especialment els neulers contra el president del Consell General de Poder Judicial i president del Tribunal Suprem.  

Josep Costa, en un moment de l'entrevista, defensant la via de la deso
Josep Costa, en un moment de l’entrevista, defensant la via de la desobedi?ncia

Els membres del CGPJ, com Barrientos 

L’argument de Costa és que els membres del CGPJ que han de decidir sobre els substituts també estan contaminats en la causa contra la Mesa. Nou dels seus membres van signar un comunicat amb què criticaven les paraules de Torrent a la diada de Sant Raimon de Penyafort al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el 23 de febrer de 2018. És a dir, el mateix motiu pel que Barrientos va ser apartat pels seus mateixos companys. 

L’escrit de Costa és concloent: “l’endemà d’aquest acte, el 24 de febrer de 2018, tot i ser inhàbil, es va reunir d’urgència la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial censurant durament les paraules del molt honorable President Roger Torrent”. En concret, aquell comunicat sentenciava: “Reiterem que afirmar l’existència de presos polítics, i en especial per un representant institucional, és una desqualificació molt greu de la funció judicial, que transcendeix al propi Poder Judicial, atacant frontalment al nostre model de convivència basat en el respecte a la llei”. 

“Posat en relació”, continua Costa en el seu escrit, “el pronunciament de la Comissió Permanent del CGPJ amb l’objecte del recurs d’alçada i els seus antecendents, és obvi que els membres de la Comissió es van posicionar en uns termes solemnes que suposen la defensa del magistrat recusat i l’assumpció dels seus mateixos postulats públics, i de retruc, de censura pels mantinguts pel president Roger Torrent i pel recorrent, aleshores vicepresident del Parlament de Catalunya”. 

Petició perquè s’apartin i, en especial, Lesmes

Amb aquests fets, per a Costa, “resulta evident que els vocals que van participar a l’acord de la comissió permanent” que renyava Torrent, no tenen “l’aparença d’imparcialitat necessària per decidir sobre el recurs d’alçada”. Així s’haurien d’apartar de la decisió Carlos Lesmes, Mar Cabrejas Guijarro, Juan Martínez Moya,  Rafael Mazo Muelas, Álvaro Cuesta Martínez, Nuria Abad Díaz i Pilar Sepúlveda García de la Torre

Però Costa fa una passa més enllà i detalla com Lesmes ha fet números constantment per ser recusat de qualsevol procediment on com a part hi hagi un independentista. “Lesmes s’ha prodigat en manifestacions de clar signe polític en els darrers anys, tant en mitjans de comunicació com en discursos institucionals”, assegura Costa. “En aquests discursos, Lesmes ha atacat durament els postulats ideològics i l’estratègia de defensa del recurrent o els seus companys i aliats al Parlament de Catalunya”, afegeix.

Per acreditar-ho, Costa recorda que Lesmes quan va començar el judici de l’altra mesa del Parlament va acusar l’independentisme de fer “campanyes d’autèntica difamació i de desqualificació contra la justícia espanyola”. Lesmes va parlar de “desafiament independentista” i va assegurar que el poder judicial no està cridat a resoldre un problema polític com el de Catalunya, però sí a garantir el Estat de dret “i ho ha de fer amb prou energia”. 

Tambe aporta el seu discurs a l’Escola Judicial de Barcelona quan es vantava que els jutges responien amb necessària fermesa als desafiaments que es presenten en moments especialment convulsos i complicats”. En aquest sentit, així com retrets per carta president del Senat francès, Gérard Larcher, en què titllava “d’inadmissible” que 41 membres de l’assemblea francesa qüestionessin el judici del Procés i demanaven cessar la “repressió contra l’independentisme català. Afegeix que Clara Martínez de Careaga és la muller de Cándido Conde Pumpido que com a magistrat del Tribunal Constitucional va iniciar el procediment contra els membres independentistes de la Mesa de Torrent. També abona l’abstenció de Vicente Guilarte per la seva amistat personal amb Encarnación Roca, també magistrada que va signar el mateix procediment.

Més notícies
El president del CGPJ i el Tribunal Suprem, Carlos Lesmes | ACN
Junts demana la compareixença de Lesmes i Delgado pels àudios del jutge Andreu
Notícia: Junts demana la compareixença de Lesmes i Delgado pels àudios del jutge Andreu
Comparteix
La formació de Jordi Turull i Laura Borràs reclama explicacions per la seva inacció després que El Món hagi destapat aquesta conxorxa contra Trias
Carles Lesmes a Barcelona / ACN
Lesmes elogia els jutges de Catalunya per haver “superat pressions”
Notícia: Lesmes elogia els jutges de Catalunya per haver “superat pressions”
Comparteix
El president del CGPJ demana al Ministeri de Justícia un complement salarial pels jutges destinats a territori català
Josep Costa, en una imatge de quan era diputat de JxCAT
David Zorrakino / Europa Press
(Foto de ARCHIVO)
04/4/2019
Costa recorre contra la proposició de magistrats suplents en el seu judici
Notícia: Costa recorre contra la proposició de magistrats suplents en el seu judici
Comparteix
El TSJC ja ha apartat dos dels jutges de la causa arran de recursos de l'exvicepresident primer del Parlament
Josep Costa
La recusació de Costa al TSJC, en mans de la seva pitjor enemiga
Notícia: La recusació de Costa al TSJC, en mans de la seva pitjor enemiga
Comparteix
Maria Eugènia Alegret, la magistrada a qui l'exvicepresident del Parlament va interposar una querella, ha prendre una decisió que l'afecta
El Palau de Justícia seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) / Jordi Borràs
El TSJC tomba dos recursos de la Generalitat contra la sentència del 25%
Notícia: El TSJC tomba dos recursos de la Generalitat contra la sentència del 25%
Comparteix
Aquest matí Cambray havia dit que amb la nova normativa no es podrà aplicar la sentència a cap centre de Catalunya

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 30, 2022 | 23:30
    Luisnomeacuerdo agost 30, 2022 | 23:30
    El primo fascista independentista de Santiago segura se va a come un mojón. Al tiempo. Mortadelo egque no aprendeis.
    • Icona del comentari de: Una pregunta a agost 31, 2022 | 07:56
      Una pregunta agost 31, 2022 | 07:56
      Què cony vols apendre d'una justicieta hereva del feixisme que és la riota de les Justicies Europees que li tomban les resolucions?
      • Icona del comentari de: Endavant a agost 31, 2022 | 11:39
        Endavant agost 31, 2022 | 11:39
        Millor que els xovinistes espanyols no comprenguin res, o facin veure que no comprenen res, així nosaltres podrem seguir endavant fins a desemmascarar la justícia espanyola hereva directa del franquisme i enemiga de la llibertat, de la democràcia i dels que no ens sentim espanyols.
  2. Icona del comentari de: Aixi sí a agost 31, 2022 | 02:25
    Aixi sí agost 31, 2022 | 02:25
    Josep costa for president.
  3. Icona del comentari de: Doctor Gonsalu Llimunera a agost 31, 2022 | 02:25
    Doctor Gonsalu Llimunera agost 31, 2022 | 02:25
    Bien hecho, ya es hora de ir poniendo en su sitio a toda esta chusmilla.
  4. Icona del comentari de: ton c. a agost 31, 2022 | 07:29
    ton c. agost 31, 2022 | 07:29
    com diuen ells, A POR ELLOS.
  5. Icona del comentari de: 'En aquest sentit, així com retrets per carta president del Senat francès...' a agost 31, 2022 | 07:47
    "En aquest sentit, així com retrets per carta president del Senat francès..." agost 31, 2022 | 07:47
    Quico, segueixes publicant sense rellegir el que escrius, cosa que difuculta la comprensió ("què cony ens vol dir en Quico") i és inadmisible en un periodista català. Les preposicions i els articles son importants, sembles un xeroqui parlant una llengua aliena.
    • Icona del comentari de: Llenguado a agost 31, 2022 | 12:01
      Llenguado agost 31, 2022 | 12:01
      Tant de bo només fos un problema d'un periodista, llegir articles en català fa feredat. Parlo dels mitjans de comunicació en general. Així quan no és una traducció automàtica directa de l'espanyol sense "control" de cap mena, hi ha una manca de pronoms i / o un abús de calcs de l'espanyol com quan alguns periodistes parlen de l'edat d'alguna persona concreta i diuen allò de "a la seva" edat, com si no s'entengués que la edat és de la persona de la qual parlen, etc. Des de fa uns anys, suposo que per economia, els mitjans no disposen de correctors o no en tenen els suficients. Per una altra banda el nivell de llengua catalana dels periodistes no és cap excepció dins del conjunt de la població. Això sí, un català comú, sigui o no periodista, s'esforça molt, (els periodistes fins i tot fan classes de dicció espanyola si es passen a una ràdio o TV espanyoles), si han d'escriure o parlar una llengua que no sigui la catalana, feu-ne la comprovació. Els catalans hauríem de reflexionar una mica, en general potser caldria esmerçar els mateixos esforços que fem quan fem servir l'espanyol, l'anglès o qualsevulla altra llengua, en intentar no fer cap incorrecció lingüística ni falta... ni el ridícul, quan fem servir la llengua pròpia del país. Aconseguir això ja seria un gran què. Voldria dir que els catalans ens creiem la nostra llengua, com un suec o un hongarès la seva. També s'ha de dir que els mitjans digitals o on-line, suposo per la seva "immediatesa" i "rapidesa" solen tenir articles escrits menys seriosament i més "informals" que no pas quan els fan per a publicar en premsa escrita tradicional en paper.
  6. Icona del comentari de: Tornem-hi... a agost 31, 2022 | 07:53
    Tornem-hi... agost 31, 2022 | 07:53
    Llegenda de la foto: "Carlos Lesmes, al costat de Flip VI | ACN". Qui cony és Flip? Estalvies tinta Quico? En un digital no cal estalviar tinta. A ón vas estudiar periodisme? A Afganistan?
  7. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 31, 2022 | 08:41
    Doctor Strangelove agost 31, 2022 | 08:41
    Costa a pagar les Costes!?????Doc.
    • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a agost 31, 2022 | 12:09
      Lionel Mandrake agost 31, 2022 | 12:09
      A vós / ˈdɒktə /us costa molt d'entendre la realitat... sempre i quan no sigui la dels "joves" i "batxillers" Trump, Bolsonaro, Salvini, Berlusconi, Orbán o Steve Bannon...prou que us delateu, feu molt de fàstic. Doc
    • Icona del comentari de: Li donen la raó i ha de pagar les costes? a agost 31, 2022 | 12:18
      Li donen la raó i ha de pagar les costes? agost 31, 2022 | 12:18
      Això només passa a una monarquia bananera...
  8. Icona del comentari de: Opus.omella. franquisme sotanero a agost 31, 2022 | 10:02
    Opus.omella. franquisme sotanero agost 31, 2022 | 10:02
    Lesmes i Omella, mafia opus.dei
    • Icona del comentari de: Traca a agost 31, 2022 | 11:41
      Traca agost 31, 2022 | 11:41
      155.ferrovial Car. He vueltooooo
      • Icona del comentari de: Cat a agost 31, 2022 | 13:21
        Cat agost 31, 2022 | 13:21
        Doncs ja pots tornar els 11.000.000 que ferrovial us va donar de sotamà als corrupgents. LLADRES!
        • Icona del comentari de: Erc.ferrovial.155 a agost 31, 2022 | 15:37
          Erc.ferrovial.155 agost 31, 2022 | 15:37
          Calla famiglia unqueteretes de lladres españols
  9. Icona del comentari de: Independence Process a agost 31, 2022 | 12:13
    Independence Process agost 31, 2022 | 12:13
    Ànims a en Josep Costa i a la seva ferma, vehement i constant lluita per la democràcia, la llibertat i per a posar amb el cul enlaire els aparells de l'estat espanyol. Un homenatge a tots els Costa que hi ha, i què hi ha hagut, en la lluita dels catalans vers la llibertat i el desempallegament del jou espanyol.
  10. Icona del comentari de: Josep a agost 31, 2022 | 12:41
    Josep agost 31, 2022 | 12:41
    jo els fotaria a tots aquests ñordos dins una càmara hermètica i els deixaria fins a tres dies despres de que s'exaurís l'oxigen
  11. Icona del comentari de: flip uve palito!??? a agost 31, 2022 | 16:59
    flip uve palito!??? agost 31, 2022 | 16:59
    No em representa! ⛔️??
    • Icona del comentari de: · a agost 31, 2022 | 19:37
      · agost 31, 2022 | 19:37
      Una obvietat. És clar, Espanya no ens representa, per això volem la independència política.
  12. Icona del comentari de: COPE.OPUS.DEI, JUSTICIA SATANICA a agost 31, 2022 | 19:17
    COPE.OPUS.DEI, JUSTICIA SATANICA agost 31, 2022 | 19:17
    Justicia de la secta OPUS.DEI.OMELLA.COPE, terrorisme franquista. Mossens catalans, sempre amb el franquisme dels rics? Omella, forrat d'or? Tancament de la COPE.VOX.HERRERA de Franco. OMELLA amb satanas
  13. Icona del comentari de: COPE.OPUS.DEI, JUSTICIA SATANICA de Lucifer Omella el Carca.mal a agost 31, 2022 | 19:18
    COPE.OPUS.DEI, JUSTICIA SATANICA de Lucifer Omella el Carca.mal agost 31, 2022 | 19:18
    Justicia de la secta OPUS.DEI.OMELLA.COPE, terrorisme franquista. Mossens catalans, sempre amb el franquisme dels rics? Omella, forrat d'or? Tancament de la COPE.VOX.HERRERA de Franco. OMELLA amb satanas

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa