El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem haurà d’investigar l’espionatge a Torra i Costa amb Pegasus

Nova victòria processal de l’expresident de la Generalitat Quim Torra i l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, en el cas Pegasus. Finalment, en el seu teva i meva judicial amb el govern espanyol i la fiscalia, l’Audiència Nacional els hi ha donat la raó i els ha retornat la causa per l’espionatge amb Pegasus al Tribunal Suprem, que s’havia tret les puces de sobre.

En la mateixa interlocutòria, els magistrats desestimen les pretensions de l’advocat de la Moncloa de barrar el pas al recurs al·legant que no hi havia prou indicis per sospitar que tots dos havien estat espiats, tot i que no ho van negar. Així que remet de nou a la sala Tercera del Tribunal Suprem, la Contenciós Administrativa, per tal que valori les seves demandes.

Part dispositiva de la resolució que retorna l'espionatge de Pegasus a Torra i Costa al Suprem/Quico Sallés
Part dispositiva de la resolució que retorna l’espionatge de Pegasus a Torra i Costa al Suprem/Quico Sallés

Una causa contra Sánchez

La resolució, de 9 folis, a la qual ha tingut accés El Món, decideix retornar la causa al Suprem, que havia remès la demanda dels denunciants a l’Audiència Nacional espanyola. Un escrit dirigit contra el president Pedro Sánchez i el govern espanyol a la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem perquè entenien que els pertocava processalment per l’aforament de l’inquilí de la Moncloa.

La fonamentació dels magistrats es basa en les dades aportades finalment per l’executiu espanyol sobre els requeriments presentats des d’un primer moment per Torra i Costa i indica que la via contenciosa administrativa està justificada. En aquest sentit, conclouen que ha de ser el Tribunal Suprem, per l’aforament del president espanyol i els membres del seu govern, qui estudiï el cas.

Per la seva banda, la fiscalia i l’advocacia de l’estat volien enviar el cas als tribunals penals ordinaris. En el cas del govern espanyol, pretenia aconseguir la inadmissió del recurs al·legant que no s’havia espiat els dos demandants o que, en tot cas, no havia estat l’Estat ni cap organisme depenent.

La via de fet

En la interlocutòria, la sala recorda que cal recordar que el recurs contenciós administratiu s’ha d’entendre dirigit contra una actuació en via de fet del govern d’Espanya i l’Administració General de l’Estat, que el Tribunal Suprem ha reconduït el Secretari d’Estat Director del Centre Nacional d’Intel·ligència, consistent en la intervenció, escolta, sostracció, recopilació, tractament, ús, difusió i/o emmagatzematge de la informació i comunicacions dels recurrents”. En aquest sentit, el ministeri públic i el lletrat de l’Estat al·legaven que no hi havia cap expedient d’espionatge ni a Torra ni a Costa.

Uns arguments que els magistrats rebaten tot insistint que encara no s’ha aportat tot el material indiciari reclamat per part de Torra i Costa al consell de ministres. “La manca d’activitat susceptible d’impugnació ja que, si bé no existeix expedient, ni actuacions al Ministeri de Defensa, ni al Centre Nacional d’Intel·ligència respecte la via de fet impugnada, que hauria motivat la competència d’aquesta Sala de l’Audiència Nacional, i d’aquesta Secció a concret, si es troba allò actuat al Secretariat de Govern-Secretària General Tècnica, del Ministeri de la Presidència, relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, pendent de resoldre’s pel Consell de Ministres”, argumenten.

Més notícies
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu / ACN

L’ANC exigeix una comissió internacional independent pel cas Pegasus

Notícia: L’ANC exigeix una comissió internacional independent pel cas Pegasus
Comparteix
L'entitat independentista demana al partits que deixin de col·laborar amb el govern espanyol
Notícia: L’ANC exigeix una comissió internacional independent pel cas Pegasus - Mobile
Els eurodiputats republicans Diana Riba i Jordi Solé celebren l'informe de l'Eurocambra sobre Pegasus | ACN

ERC creu que l’informe Pegasus “corrobora” que cal ser a la taula de diàleg

Notícia: ERC creu que l’informe Pegasus “corrobora” que cal ser a la taula de diàleg
Comparteix
Els eurodiputats republicans Diana Riba i Jordi Solé celebren l'informe preliminar que confirma que van ser "víctimes d'espionatge polític"
Notícia: ERC creu que l’informe Pegasus “corrobora” que cal ser a la taula de diàleg - Mobile
Torra i Llach reflexionen sobre el passat, present i futur de l'independentisme a Vilafranca del Penedès / Marxa de Torxes

Quim Torra: “El nostre gran risc és que acabem com el Quebec”

Notícia: Quim Torra: “El nostre gran risc és que acabem com el Quebec”
Comparteix
L'expresident de la Generalitat i Lluís Llach reflexionen sobre el passat, present i futur de l'independentisme a Vilafranca del Penedès
Notícia: Quim Torra: “El nostre gran risc és que acabem com el Quebec” - Mobile
Josep Costa, en un moment de l'entrevista, defensant la via de la desobedi?ncia

Costa defensa la plantada al TSJC perquè calia “cridar l’atenció”

Notícia: Costa defensa la plantada al TSJC perquè calia “cridar l’atenció”
Comparteix
L'exvicepresident està a l'espera del posicionament del TSJC i avisa que el pròxim pas és Estrasburg
Notícia: Costa defensa la plantada al TSJC perquè calia “cridar l’atenció” - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 12:57
  Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 12:57
  Los fantasiosos psicodélicos enajenados siguen con sus mantras y runrún de vacuidades y peticiones onanistas... dale que dale... les han sacado del TRuLL0 antes de tiempo y se les ha perdonado casi todo, si no todo formalmente, sí de facto; y siguen con sus ch0rradas... cuando saben perfectamente que todos los servicios de seguridad de todos los países democráticos de nuestro entorno, al igual que los españoles, están obligados a investigar a "presuntos" delincuentes y delincuentes "convictos y confesos", por si preparan o comenten alguna fechoría, o continúan cometiéndola; sobre todo, cuando hay pruebas o indicios de que ese es el caso... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"... Apa, Siau!
  • Icona del comentari de: ton c. a novembre 14, 2022 | 15:55
   ton c. novembre 14, 2022 | 15:55
   Doncs segons la seva teoría el president Sánchez, també entra en el mateix sac, perque diu que a ell tambe el van espiar?
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 18:31
    Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 18:31
    Bueno, "My Man rapero ton c." , yo no tengo pruebas concretas, claro; ni he visto ni verificado los teléfonos, obviamente... pero, por lo que se sabe y es de conocimiento publico, los Marroquíes y los Israelís estaban metidos en el Ajo, y probablemente el asunto tiene algo que ver con USA también y UK y algún otro; y parece ser que si, que a Sánchez le espiaron... esto va mucho mas allá del asunto "Catalán"... Aquí hay asuntos de grandes empresas de energía y otras grandes compañías; y sus planes futuros y la intervención de los Países a las que pertenecen, sospecho...
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 17:48
   Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 17:48
   No fue comentar0 mi0 este Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 12:57 sinó de tr0lete separrata y suprema de apaño y sus ch0rradas combinando comentarios mi0s como Díos le dió a entender. ViVa España y sus vacuidades. España como nuestro mejor modelo en todo y de bondad sin trampas ni fechorias algunas. No hay nada más bonito en nuestras vidas que sentirse español desde nuestras derechas que les acojonan y ejercer de español siempre... que no salgamos de España.
   • Icona del comentari de: El cid campejador a novembre 14, 2022 | 19:57
    El cid campejador novembre 14, 2022 | 19:57
    Que bonito que es ser epañó! Yo soy epañó epañó epañó!
  • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 17:54
   Gonzalo novembre 14, 2022 | 17:54
   Buen intento, Limonero trolete. Apa...te has ganado una galletita. Luego como cada día, sacaré a mear a mi gata flora. Jajaja!
 2. Icona del comentari de: Independence Process a novembre 14, 2022 | 13:04
  Independence Process novembre 14, 2022 | 13:04
  La (in)justícia de l'estat espanyol, la fiscalia afinadora espanyola, el poder judicial lawfare espanyol, cada dia amb el cul més enlaire.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 13:54
   Gonzalo novembre 14, 2022 | 13:54
   También os quejáis cuando os dan la razón? Jajaja! Sois como la gata flora. Que cuando se la meten grita, y cuando se la sacan, llora. Jajaja!
   • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 14, 2022 | 15:58
    Luisnomeacuerdo novembre 14, 2022 | 15:58
    No pasa nada Gonzalo, Epaña e una potensia mundiá.
   • Icona del comentari de: Gavanenc a novembre 14, 2022 | 17:34
    Gavanenc novembre 14, 2022 | 17:34
    En Gonzalo ho aprofita tot, fins i tot quan la justícia lawfare espanyola intenta dissimular una mica per a no passar-se en excés segons els seus paràmetres espanyols de mala praxi i prevaricació o perquè els han descobert la trampa o directament perquè des de la Unió Europea els hi ha cantat les quaranta. És creu aquest xovinista espanyol que ell és molt llest i la resta s'ho empassen tot. La independència política del nostre país respecte a Espanya cada dia es fa més necessària i urgent.
   • Icona del comentari de: ; a novembre 15, 2022 | 10:34
    ; novembre 15, 2022 | 10:34
    Descriure que la (in)justícia de l'estat espanyol, la fiscalia afinadora espanyola, el poder judicial lawfare espanyol, cada dia tenen el cul més enlaire, no és pas cap "queixa" és senzillament contar allò que s'esdevé. A veure quan aprens a interpretar el què llegeixes i especialment a no fer-te trampes.
 3. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 13:12
  Gonzalo novembre 14, 2022 | 13:12
  Pero como es posible que un tribunal heredero del franquismo le de la razón a dos dirigentes separatistas?
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 15:55
   Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 15:55
   Es verdad Gonzalo, España se va a la mierda. Todo se pierde, ya no somos nadie en la UE ni en la OTAN .
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 18:36
    Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 18:36
    Pues N0 se, adonde se va, TRoLL nacionata supremta UsurpaNombres, pero allá donde vaya ,seguro que Catalunya va también... Todos juntitos: Catalunya y el resto de España... Apa, Siau!
 4. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 13:21
  Gonzalo novembre 14, 2022 | 13:21
  Fué Marruecos, todo el mundo sabe eso.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 13:52
   Gonzalo novembre 14, 2022 | 13:52
   Buen intento, trolete. Apa...te has ganado una galletita. Luego, te sacaré a mear. Jajaja!
   • Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 14, 2022 | 15:13
    Gonzalo novembre 14, 2022 | 15:13
    😂😂😂 Trolete Gonzalete más idiota y no naces, cucaracha española, vete a tu casa en Gibraltar.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 15:56
     Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 15:56
     Gibraltá epañó gibraltá epañó! coño!
     • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 18:34
      Pere Llimonera i Citronell novembre 14, 2022 | 18:34
      ... Hoy te debe de doler la mano de tanto darle al Teclado, eh?, TRoLL separata supremata UsurpaNombres...
      2
      Icona de dislike al comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 14, 2022 | 18:34 6
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 14, 2022 | 17:39
     Luisnomeacuerdo novembre 14, 2022 | 17:39
     CoÑo. También nos quejáis cuando no os dan la razón. Jajaja! Sois como la gata de Gonzalo gata Floral. Que cuando se pone florece, y cuando la sacan a pasear, finge.😂😂😂 Jajaja! El es tacito, no lo digiaís ni por lo bajín. Jajaja!
   • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a novembre 14, 2022 | 16:00
    Luisnomeacuerdo novembre 14, 2022 | 16:00
    Este comentario no és del Gonzalo autentico, salta a la vista, por su lenguaje barriobajero y poco elaborado. El autentico és un españolazo no nacionalista, un hombre de orden, un gallardo español.
 5. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 14, 2022 | 17:46
  Doctor Strangelove novembre 14, 2022 | 17:46
  Això només indica que Espanya és un estat de dret! Doc.
  • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a novembre 14, 2022 | 21:57
   Lionel Mandrake novembre 14, 2022 | 21:57
   Dins d'un estat amb una "democràcia" "orgànica", "plena" de forats, "homologable"... amb Turquia, "consolidada" i "madura". Ai las ! Quins pebrots que teniu doctor.Doc
  • Icona del comentari de: Remember Pegasus a novembre 14, 2022 | 22:19
   Remember Pegasus novembre 14, 2022 | 22:19
   Un estat de dretes, si de cas.
   • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 14, 2022 | 23:22
    Doctor Strangelove novembre 14, 2022 | 23:22
    I cristià! Doc.
  • Icona del comentari de: Anònim a novembre 15, 2022 | 16:41
   Anònim novembre 15, 2022 | 16:41
   Batxiller?
 6. Icona del comentari de: Ferran a novembre 15, 2022 | 09:54
  Ferran novembre 15, 2022 | 09:54
  Aprovecho para felicitar al Sr.Costa y enorgullecerme de que haya decidido ser un hombre libre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa