El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Judici a dos regidors del PSC per coaccionar els hotels de la policia l’1-O
  • CA

La indignació en forma de protesta davant dels hotels on s’hostatjaven les Unitats d’Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia desplaçats a Catalunya contra el referèndum de l’1-O podrien acabar en penes de presó. De fet, aquest dimarts comença el judici impulsat pel servei d’Odi i Discriminació de la Fiscalia provincial de Barcelona. Segons un escrit del ministeri públic lliurat al Jutjat d’Instrucció d’Arenys de Mar, la protesta davant d’un hotel de Pineda de Mar, al Maresme, on pernoctaven els agents serien constitutius d’un delicte de coaccions de l’article 172.1 del Codi Penal. Així, el fiscal demana tres anys de presó i inhabilitació pels tres encausats.

En concret, en el judici que se celebrarà a la secció sisena de l’Audiència de Barcelona, seuran tres persones que es van presentar en un dels hotels i van comminar a la direcció de l’establiment per tal que expulsessin els policies. En aquest sentit, el ministeri públic considera que es van aprofitar de l’autoritat dels acusats en tant que eren la primera tinent d’alcalde, el segon tinent d’alcalde i el cap de la policia local de Pineda de Mar. Tots dos regidors són del PSC.

Una carta i una entrevista

Els ara acusats eren la primera tinenta d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Aragonés; el segon tinent d’alcalde i regidor responsable d’urbanisme, Jordi Masnou; iel cap de la policia local, C.S.M. Hi havia dos investigats més, però que la fiscalia va expurgar-los de la qualificació provisional. Atès el relat del ministeri públic tots tres “van amenaçar els amos dels hotels amb tancar els establiments durant cinc anys si no feien fora els agents, cosa que va passar el 3 d’octubre”.

De fet, el director de l’hotel va enviar una carta explicant la situació als seus superiors de la cadena hotelera que finalment van acordar amb els agents hostatjats que abandonessin l’establiment. En aquest sentit, el fiscal considera que els acusats “van acontentar la multitud exacerbada d’unes 800 persones que exigia la marxa dels policies” que s’estava fora de l’hotel. Una entrevista en una televisió de la regidora a la sortida de l’hotel ha estat clau per l’acusació, unes declaracions amb què afirmava haver arribat a un acord amb la direcció de l’hotel per foragitar els agents antiavalots.

Més notícies
El fiscal Pedro Javier Ariche en la seva compareixença al Parlament
La fiscalia demana més temps al TSJC per acusar Jové i Salvadó per l’1-O
Notícia: La fiscalia demana més temps al TSJC per acusar Jové i Salvadó per l’1-O
Comparteix
Escrit del ministeri públic a l'espera de la nova interpretació de la malversació
Boye arriba a la seu del Tribunal de Comptes / Europa Press
El Tribunal de Comptes descarta arxivar la causa de l’1-O
Notícia: El Tribunal de Comptes descarta arxivar la causa de l’1-O
Comparteix
Les defenses dels 35 exalts càrrecs de la Generalitat havien demanat l'arxivament per prescripció del delicte o duplicitat de procediments
Fernando Grande Marlaska, ministre de l'Interior, saluda un dels oficials de policia a la festa del CNP a Catalunya, acompanyat de Francisco Pardo, director general de la policia/Mireia Comas
El CNP, a un advocat: “No estem obligats a conèixer el dialecte català”
Notícia: El CNP, a un advocat: “No estem obligats a conèixer el dialecte català”
Comparteix
Un lletrat denuncia la persistent discriminació lingüística en l'administració de l'Estat a Catalunya
El comissari Narcís Ortega, Chicho, en una imatge d'arxiu/Delegació del govern espanyol a Catalunya
Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Notícia: Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Comparteix
Narcís Ortega es considera víctima de l'Operació Catalunya i els acusa d'organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Estos tres ghps a la prisión e inhabilitados para toda su puta vida. a gener 17, 2023 | 09:37
    Estos tres ghps a la prisión e inhabilitados para toda su puta vida. gener 17, 2023 | 09:37
    Suerte tienen que la democracia española según dicen los supremacistas golpistas es "deficiente"; estos tres ghps en una democracia "eficiente" ya se estarían pudriendo en prisión, y por descontado para esta gentuza, ni olvido ni perdón.
  2. Icona del comentari de: Tela a gener 17, 2023 | 10:24
    Tela gener 17, 2023 | 10:24
    Odiar a qui t'apallissa és delicte a españistán. A españistán has d'estimar a qui et tortura, et roba i et mata. Aixequem la DUI, o que? Només s'ha de votar al parlament i sortir tots al carrer.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 17, 2023 | 12:17
      Doctor Strangelove gener 17, 2023 | 12:17
      Millor sortiu de Catalunya i aneu a Ítaca, gamarús! Doc.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 17, 2023 | 13:58
      Gonzalo gener 17, 2023 | 13:58
      Solo eso? Pues no pides tú nada...????????????????????? que ingenuos e infantiles sois. Jajaja!
  3. Icona del comentari de: Ricard a gener 17, 2023 | 13:38
    Ricard gener 17, 2023 | 13:38
    Cal votar aquests regidors.
  4. Icona del comentari de: 1313 a gener 18, 2023 | 00:29
    1313 gener 18, 2023 | 00:29
    ni oblit ni perdo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa