El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CNP, a un advocat: “No estem obligats a conèixer el dialecte català”

“Això no pot continuar així”. Amb aquesta contundència s’expressa, Alfons Rodríguez, un advocat especialitzat en dret laboral i estrangeria per denunciar la discriminació que pateix el català en l’administració judicial i policial espanyola. L’última que s’ha trobat és una resposta per escrit del Cos Nacional de Policia a Catalunya assegurant que els agents no tenen cap obligació de saber el dialecto catalán“.

El cas es va produir en una comunicació a través del correu electrònic de l’Oficina d’Estrangeria del Prat del Llobregat. L’advocat va remetre-hi una documentació en català per tramitar un expedient d’una ciutadana i poder presentar-hi un recurs. La policia espanyola li va reclamar a l’advocat una resposta en castellà i, quan va demanar explicacions sobre el monolingüisme dels funcionaris policials a Catalunya, la reacció dels policials va ser la del menyspreu a la llengua catalana. “És el nostre dia a dia, quan intentem treballar en català amb normalitat”, retreu aquest advocat en conversa amb El Món.

Una “llei espanyola”

El cas va començar el passat 13 d’octubre. El Grup Operatiu d’Estrangers –GOE en l’acrònim policial– del lloc fronterer de l’aeroport de Barcelona-el Prat, remetia una resolució d’un expedient. Un document sobre la situació irregular d’una ciutadana llatinoamericana i que en suposava l’expulsió. La proposta de resolució permetia un nou recurs per continuar el tràmit de l’expedient. Així un correu electrònic del GOE remès amb la resolució a l’advocat l’informava que es demanava “acuse de recibo de la propuesta per este mismo medio [el correu electrònic] y en castellano. I s’acomiadava amb un cordial “gracias“.

Pocs minuts després, l’advocat responia al·legant els articles  32 i 33 de l’Estatut de Catalunya, del qual recordava que és també una llei espanyola. Així, transcrivia els continguts dels dos articles que reconeixen que els ciutadans tenen dret d’opció lingüística. En concret, en les “relacions amb les institucions, les organitzacions i les administracions públiques a Catalunya, totes les persones tenen dret a utilitzar la llengua oficial que escullin”. A més, el lletrat afegia que, com que ell firmava amb el seu número de col·legiat, volia que també s’identifiquessin els agents que li demanaven la resposta en castellà.

“Dialecto catalán”

La resposta no es va fer esperar. Al cap d’uns vint minuts, un nou correu electrònic apujava el to. “Bona tarda, li reitero, que NOMÉS s’ha sol·liictat l’acús de rebuda per continuar amb la tramitació de l’expedient, cosa que li torno a demanar de nou”. Informava el cap del GOE encarregat de la tramitació. Però, la contesta no es va quedar aquí i es va respondre amb un estil peculiar les demandes de l’advocat per fer valer els seus drets lingüístics i d’informació.

“Per altra banda, la identificació dels agents és al referit expedient”, aclaria el policia de fronteres. “Atès que no estem obligats a conèixer el dialecte català, per evitar traduccions que puguin no ser correctes d’aplicacions externes s’ha sol·licitat que el mail sigui contestat en castellà, per tal que no hi hagi cap mena de problema amb la tramitació de l’expedient, sense cap mena de discriminació i sense treure plena validesa als tràmits i documents presentats per vostè”, sentenciava el correu.

El mail amb què la policia reconeix que el català és un
El mail amb què la policia reconeix que el català és un “dialecte”/Quico Sallés

El cas no és el primer que ha aixecat les queixes de l’advocat, que insisteix que l’ús del català als jutjats i amb la policia és “sovint, una heroïcitat!”. “És el pa nostre de cada dia”, afegeix. D’aquí que Rodríguez hagi volgut denunciar públicament els fets perquè es difongui la costosa tasca d’exercir en català a les institucions de l’Estat a Catalunya.

Més notícies
El conseller d'Universitats i Recerca, Quim Nadal, en la lliçó inaugural del curs de la UdG | ACN

Nadal descarta derogar el pla d’enfortiment del català a les universitats

Notícia: Nadal descarta derogar el pla d’enfortiment del català a les universitats
Comparteix
Es tracta d'un pla aprovat en el Consell Interuniversitari de Catalunya
Notícia: Nadal descarta derogar el pla d’enfortiment del català a les universitats - Mobile
El President de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès al debat de política general 27/09/2022 / Mireia Comas

Aragonès reafirma l’aposta perquè els catalans puguin decidir votant el seu futur

Notícia: Aragonès reafirma l’aposta perquè els catalans puguin decidir votant el seu futur
Comparteix
Reivindica la Comissió Jurídica Assessora en el seu 90è aniversari
Notícia: Aragonès reafirma l’aposta perquè els catalans puguin decidir votant el seu futur - Mobile
El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Tovar saluda al cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Maria Estela/Mireia Comas

Lluna de mel policial a Catalunya

Fotogaleria: Lluna de mel policial a Catalunya
Comparteix
Les celebracions patronals dels cossos espanyols, que han coincidit aquesta setmana, mostren l'entesa de Mossos, Guàrdia Civil i CNP
Fotogaleria: Lluna de mel policial a Catalunya - Mobile
La pantalla d'arribades de l'aeroport del Prat, on s'hi llegeixen les dades d'un vol de Londres / ACN

Vagues als aeroports poden complicar l’inici de vacances aquest divendres

Notícia: Vagues als aeroports poden complicar l’inici de vacances aquest divendres
Comparteix
La situació és molt complicada per les vagues a les diferents companyies low cost, com Ryanair o EasyJet
Notícia: Vagues als aeroports poden complicar l’inici de vacances aquest divendres - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ton c. a octubre 22, 2022 | 17:25
  ton c. octubre 22, 2022 | 17:25
  i nosaltres a aguantar-vos, quedeu-vos on sou.
 2. Icona del comentari de: Independència a octubre 22, 2022 | 17:32
  Independència octubre 22, 2022 | 17:32
  Es la policia nacional castellana coi, sempre ha estat així, i ho serà mentres no ens autodeterminem.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 20:54
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 20:54
   Cosa que, viendo vuestra valentía, jamás sucederá. Cobardes.
   • Icona del comentari de: Gonzalo das mucha pena a octubre 23, 2022 | 01:25
    Gonzalo das mucha pena octubre 23, 2022 | 01:25
    Ya sucedió hace poco atontao, y volverá a suceder en breves, iremos con todo. Ni las migajas van a quedar de tu querida esñapa después.
    • Icona del comentari de: SinChan a octubre 24, 2022 | 11:23
     SinChan octubre 24, 2022 | 11:23
     😴💤😴💤
   • Icona del comentari de: Gonzi a octubre 23, 2022 | 01:40
    Gonzi octubre 23, 2022 | 01:40
    Un cervell no t'aniria malament, paleto.
   • Icona del comentari de: Pepa a octubre 23, 2022 | 06:55
    Pepa octubre 23, 2022 | 06:55
    Es fàcil ser valent quan tens la repressió i armes al teu costat .Bocamoll .
    • Icona del comentari de: Ramon C a octubre 23, 2022 | 10:43
     Ramon C octubre 23, 2022 | 10:43
     Els xovinistes espanyols mai tenen arguments, car solament saben fer de claca i aplaudir el trampós i antidemocràtic deep state espanyol, clavegueram, justícia lawfare espanyola, espionatge il·legal, Cnivillareco, forces d'ocupació etc. Tot ho fan per una gran fal·làcia, la seva pretesa unitat d'Espanya "indivisible" i "inseparable"... però que des l'any 1587 se li ha separat un fotimer de territoris...
   • Icona del comentari de: EspantaÑORDOS a octubre 23, 2022 | 10:38
    EspantaÑORDOS octubre 23, 2022 | 10:38
    Pallassin, ja has perdut desgraciat. El Casteplano prové de l'occità-Català, tots dos idiomes són Llemosí. El teu dialecte baratu era la Llengua dels Castells, a Castella. Per això encara es diu Castella-no i no castillano. També hi ha el cognom "CASTELLÀ" en català. En canvi en castellano no hi és, sino seria amb l'afegitó "-ano" que poseu a tot arreu, com el CULO. Seria Castill-ANO però sou tan borricos que ni això, sucaporres. Com que tu ets un pobre ÑORDO ignorant, paletorro i oxidat mental mononeural, no cal dir-te més q has perdut, poc a poc anireu fotent el camp i cardant la sogra a la messeta seca. Aviat un cop peti el govern actual a catalunya i a ñòrdia, el conflicte serà resolt per pura obvietat. El dialecto castellano és una protollengua provinent de l'occità-català, el bable i asturiano i el mozàrab. Això és el que teniu, perquè l'espaÑORDO no existe, idiota. No hi ha filològicament cap idioma ESPAÑORDO, borrego. Encara que sigui per obligació absolutista i militar, macarres que no sou res més que això : PUTUS LLADREGOTS/TES subvencionats des de fa 500 anys pels Catalans. Merdaseques, que no teniu ni una patria que us aguanti el SOPAR, palurdos. Perquè sense nosaltres se us en và la vostra ESÑAPA a prendre pel cul com ja està megaendeutada i podrida. Per tant, fes-te un favor i tancat al WC i lliga't a la tassa, ÑORDO.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 24, 2022 | 14:05
     Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 14:05
     Mare Meva, "EspantaÑORDOS", lo del "Per això encara es diu Castella-no i no castillano", lo de Colon y "Pals" y todas las B0badas por el estilo que sostienen algunos alucinados y extralimitados ignaros de la Secta, es que N0 tiene nombre, ni hay por donde cogerlo... simplemente ch0rradas... La cantidad de sandeces y aberraciones que has escrito en unas lineas y que desprenden y evidencian la ignorancia, palurdez, impostura, irracionalidad malsana, ombliguismo, racismo, xenofobia y supremacismo del Movimiento del Nacional Catalanismo de patrias inventadas... todo en ello, producto de pseudo-Historia, Pseudo-Semiótica, pseudo-conocimieto, pseudo-Verdad, y pseudo todo... Por favor, basta ya de irracionalidades; ya vale de sandeces, sinsentidos y radicalismo ciego; de huida hacia adelante fuera de toda lucidez... Meu Deu, Y la cantidad de "subvenciones", despilfarros y derroches, con el dinero publico, de politicastros demagogos a gurús, Profetas y pseudo-científicos de la nada -muchos incluso sin titulación alguna, y otros con titulación que en nada tiene que ver con lo que hablan luego- que ha llevado a buena parte de la Sociedad a esta confusión mental y a sostener las mas increíbles sandeces (ademas de arruinar moral y económicamente a Catalunya y contribuir a la "Deuda Basura" de esta)... cuanta ignorancia y haciendo gala de ella, ademas... A ver, ignaro radicalizado en mentiras y fantasías... Según tú y tu "lógica aplastante" (la escolástica de los necios y la hoguera de las vanidades), entonces, las tiendas que venden carne se llaman CARNECERIA, claro... de "Carne", pues "CarnEcería"; y N0 "Carnicería", como escribimos (aunque recuerdo haber visto en algún toldo y alguna marquesina que algún descentrado escribía 'Carnecería' en su tienda)... Y claro, Cristobal Colon salió, en su viaje a las Américas, del puerto de "Pals", en Catalunya, y no de Palos en Andalucia... Y Shakespeare, Cervantes, Leonardo da Vinci, Erasmo y Santa Teresa fueron Catalanes, pero los "malvados" Castellanoz -y el resto del Mundo Mundial- solo quieren confundir a los Catalanes, y lo ocultan... Solo, que N0, que salió de Andalucía, y que "Carne", viene del Latin, 'Carnis'; y lo correcto es "CARNICERIA"... y como estos ejemplos, igual en todo lo que atañe a todas las sandeces de radicales inventa patrias que N0 tienen ni idea de lo que hablan y basan sus preceptos y Dogma de Fe de 'muyaidín' radical nacional catalanista en bobadas, tergiversaciones, imposturas y mentiras planas... en desconocimiento de la Historia, desconocimiento en semiótica/Lingüística, desconocimiento del método científico y la epistemología, y en todo; en ombliguismo, o peor aun en MaLa Fe y en intereses egoístas económicos, ignorancia y sandeces para parar un tren... Apa, Siau!
   • Icona del comentari de: maquina a octubre 23, 2022 | 11:05
    maquina octubre 23, 2022 | 11:05
    cuidadin ñordo la que os espera adoquines
   • Icona del comentari de: Pera Llimonera i Citronell a octubre 23, 2022 | 21:26
    Pera Llimonera i Citronell octubre 23, 2022 | 21:26
    Bueno, tu España és el país del mundo que ha perdido más territorios. Vamos.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 24, 2022 | 08:38
     Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 08:38
     No, Trollete, España, que es tan tuya y de todos los Catalanes como de todos los demás en ella, N0 "és" el país del mundo que ha perdido más territorios, como se inventan sos separatas suprematas ignaros en su runrún y sus Mantras sin sentido... El Imperio Mongol, o el Ingles y otros varios, seguro que han perdido mas territorios... y en la España del Imperio, los Catalanes estaban incluidos y participaron "a fondo" desde el principio.... Ya en 1493 el Jefe militar de la 2à expedición de Colón a las Indias/Américas fue el Catalán 'Pere Magarit', que antes de eso, también participó, como otros muchos catalanes, en la toma de Granada a los Musulmanes por los Reyes Católicos... por N0 hablar de los pingues beneficios de los Comerciantes Catalanes en América; y sobre todo del Comercio de esclavos africanos, que era casi un monopolio de Catalanes, para vergüenza de los suprematas y su Historia-ficción... A ver si dejas de comentar sandeces y mentiras de Falsa Bandera usurpando el Nombre de otros, TROLL usurpaNombres separata supremata 'abduit'; que si ademas de estar completamente equivocado, andar por la mala senda y tergiversar todo, haces trampas hasta jugando al Solitario, como todo el Movimiento del Nacional Catalanismo independenciero, apañados estamos... Por la Moreneta y por Mosen Verdaguer, apiadaos del pueblo de Catalunya, separatas, y N0 la llevéis mas a la ruina moral y económica, porfa... "Estem aviats amb aquesta genteta, Marieta!"
 3. Icona del comentari de: Delfí Artós a octubre 22, 2022 | 17:36
  Delfí Artós octubre 22, 2022 | 17:36
  "Un lletrat denuncia la persistent discriminació lingüística en l'administració de l'Estat ESPANYOL a Catalunya". Encara no us ha restat ben clar que els catalans, i la nostra llengua, som una nosa per a l'estat espanyol ? L'estat espanyol no ens representa, per això fa anys, amb el suport de molts de catalans, vàrem iniciar el procés cap a la independència i l'estat propi en forma de república. Cal acabar-lo, si molts de catalans ho volem, entre tots farem efectiva la independència.
  • Icona del comentari de: Són el que són a octubre 23, 2022 | 01:41
   Són el que són octubre 23, 2022 | 01:41
   Estat invasor.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 23, 2022 | 10:51
   Pere Llimonera i Citronell octubre 23, 2022 | 10:51
   Amos a ver, Delfí, el Estado de la Nacion Española representa a todos los Catalanes, tanto como al resto de Regiones Autonómicas de Lais. eso esta mas que claro, puesto que todos los Catalanes son españoles obviamente.... luego, las fantasias, pajas mentales, ficciones supeditadas a Historia inventadas y supuestos que solo anidan en las cocorotas llenas de pájaros de alguno, pues es cosa de ellos... Gente que necesita informarse, cultivarse, madurar y crecer; y N0 dejarse comer el TaRR0 ni adoctrinar por falsos Gurus y Profetas vende-M0Tos... Por otra parte, el CNP N0 se equivoca, por varios motivos: primero que cuando califican al Catalan de dialecto, hacen sin duda referencia a que el “dialecte català” es como todos sabemos, ni mas ni menos, que el 'Lemosín Moderno'; o sea el “Dialecte Occità Llemosí”/Lemosín traído e impuesto a las gentes y pobladores que habitaban en el Noreste de la "Pell de Brau," por los Colonos franceses de Occitania hace unos cuantos siglos y que hoy gracias a la magnanimidad de toda España es también oficial en Catalunya; aunque la lengua de comunicación, la mas usada y Oficial de todo el país sea el Castellano/Español... POr otra parte, todos sabemos que que como dicen las leyes y Constitución aprobada masivamente por el pueblo Catalán, todo el mundo tiene en el país el deber de conocer la lengua Castellana/Española, y el Derecho de usarla... Una vez clarificado todo esto, N0 hay problema por ningún lado; y mucho mas teniendo en cuenta que los Catalanes hablan y escriben en Español mejor que en el resto de regiones del país; tal y como repiten incesantemente los separatas y tal como muestran los resultados académicos de los chicos que muestran a todos, presumiendo de ellos (o eso es lo que dicen ellos, al menos)... Siendo así, y 'desenvolupandose' tan bien en la lengua Oficial, mayoritaria y común, si un policía N0 conoce bien el Catalán, N0 hay ningún problema, se le habla o escribe en Español y todos contentos tras comunicarse perfectamente... Apa, Siau... "Algú ho havia de dir!"
   • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 23, 2022 | 18:10
    Gonzalo octubre 23, 2022 | 18:10
    Anda, lumbreras... Vaya parrafada....encima de cursi, pesadito....Vaya pedazo de indigente mental en pijama estoy hecho... jajaja!
   • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 23, 2022 | 18:32
    Gonzalo octubre 23, 2022 | 18:32
    Anda, limonero, aprende a escribir antes en dialecto catalán. Vaya pedazo de indigente mental estás hecho.
   • Icona del comentari de: El Cid de Campelles a octubre 23, 2022 | 19:53
    El Cid de Campelles octubre 23, 2022 | 19:53
    La nación española solo representa a los que pertenecen a la nación española. Yo pertenezco a la nación catalana, hoy en día dentro del estado español, la república francesa y Andorra.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 24, 2022 | 09:05
     Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 09:05
     Cada uno con su bola, "El Cid de Campelles"... Las opiniones y gustos de cada uno son libres... otros hablan, de Annunakkis y Reptilianos, y otros son Terraplanistas... hay gente pa Too... y N0 pasa naa; que "El Cid de Campelles" quiere defender con su Tizona estilística las obras de Fantasía, Historia-ficción y "Espada y Brujería" de autores del fachorrerio Pancatalanista, pues allá él con sus Arcoíris, Unicornios y Burbujas... estamos en un país Democrático, y mientras N0 se delinca, cada uno puede delirar y desvariar, por muy descarriado que esté, de pensamiento o de facto, todo lo que le den sus neuronas y enlaces sinápticos (que en el caso de los suprematas, N0 es de Récord mundial, precisamente); todo ello, siempre y cuando, N0 se sobrepasen ni la Ley, ni los Derechos de otros ciudadanos... Yo, personalmente, en el Campo de la Fantasía, Historia-ficción y "Espada y Brujería", me quedo con las obras de Robert E. Howard y sus aventuras de 'Conan el Bárbaro'; y si otros prefieren la literatura llena de barbaridades sobre Colonos Bárbaros 'nouvinguts' a la "Pell de Brau" hace algunos siglos, pues muy bien; están en su derecho, mientras No violen la Ley y los Derechos de otros, repito... Ala, a pasar buen día, Señor Cid, desfacedor de entuertos... "Apa, Adéu"...
 4. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a octubre 22, 2022 | 17:38
  L'OBSERVADOR ASTORAT octubre 22, 2022 | 17:38
  Àngel Guimerà: “La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble”.
 5. Icona del comentari de: Incapacitat lingüística és el que tenii a octubre 22, 2022 | 17:49
  Incapacitat lingüística és el que tenii octubre 22, 2022 | 17:49
  Recoirdeu que Gaidí va ser empresonat per no parlar en castellà amb la policia i qie els va dir que un policia servia al poble i habia de parlR la seva llengua. Ah i si fos el casyellà el que és in dialecte. PerNo amtiguitat el cayalà és una llengua com el cast. Que en sou de burros
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 20:57
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 20:57
   Anda, analfabeto, aprende a escribir antes en catalán. Vaya pedazo de indigente mental estás hecho.
   • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 22, 2022 | 23:52
    Luisnomeacuerdo octubre 22, 2022 | 23:52
    ? CoÑo, Gonzalo el catalan se puede escribir ? CoÑo.
   • Icona del comentari de: Gonzalín gonzalín a octubre 23, 2022 | 01:26
    Gonzalín gonzalín octubre 23, 2022 | 01:26
    para indigente mental ya está tu padre y tu madre capullo
   • Icona del comentari de: Bergistà a octubre 23, 2022 | 01:32
    Bergistà octubre 23, 2022 | 01:32
    I tu, en comptes d'insultar, per què no prediques amb l'exemple?
   • Icona del comentari de: Picus a octubre 23, 2022 | 08:25
    Picus octubre 23, 2022 | 08:25
    Ud solo esta aqui para insultar. Españolito
   • Icona del comentari de: DoblegaÑORDOS a octubre 23, 2022 | 10:40
    DoblegaÑORDOS octubre 23, 2022 | 10:40
    Ei CAPAT MENTAL, que ni el nom escrius bé, COSMOPALETO . És GONÇAL i prové d'occitània-Catalunya, no de la teva messeta seca i estèril mental.
 6. Icona del comentari de: Cal dir-ho a octubre 22, 2022 | 18:04
  Cal dir-ho octubre 22, 2022 | 18:04
  Siguem molt clars, hi ha catalanoparlants als quals tampoc els hi resta clar que és la nostra llengua, recordeu l'entrevista a una tennista... Si els propis catalans no som conscients que la nostra llengua ha de tenir els mateixos drets, presència, respecte, ús, difusió, oficialitat etc, que altres llengües europees com son el croat, el danès, l'eslovac, l'eslovè, l'estonià, el finès, el grec, l'hongarès, el letó, el lituà, el neerlandès, el suec, el txec o el búlgar aleshores els ocupants i els que se'ls hi en fot una llengua com la nostra o fins i tot odien (?!) una llengua que no defensen ni els propis parlants, no faran res per nosaltres. Som els propis catalanoparlants i usuaris del català que hem d'exigir la presencia de la nostra llengua i per exemple, no restar passius ni tant amples en situacions com quan comprem un electrodomèstic i el venedor no ens ofereix les instruccions d'ús i manteniment en catalana llengua i nosaltres ni ho demanem o trobem "normal" que els prospectes dels medicaments no estiguin disponibles en la nostra llengua o "conformar-nos" en demanar que la nostra llengua es pugui "parlar" al Parlament Europeu, mentre llengües com el maltès (500.000 parlants) o el gaèlic irlandès ( 260.000 persones diuen parlar-ho bé o molt bé) hi son oficials i no solament es poden utilitzar a la Cambra Europea, sinó, que totes les reglamentacions i lleis, el web oficial i tota la informació hi son disponibles, com a part de les actuals 24 llengües oficials de la Unió Europea.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 20:58
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 20:58
   Vaya parrafada....encima de cursis, pesaditos.... jajaja!
   • Icona del comentari de: Francesc Font a octubre 23, 2022 | 01:02
    Francesc Font octubre 23, 2022 | 01:02
    Supera la teva capacitat compensiva, oi Gonsalito?
   • Icona del comentari de: aureli a octubre 23, 2022 | 10:42
    aureli octubre 23, 2022 | 10:42
    Bé que llegeixes, PALETO, ñorder
   • Icona del comentari de: Eloi castigador a octubre 23, 2022 | 11:12
    Eloi castigador octubre 23, 2022 | 11:12
    la xusma ñorda com tu té la neurona cansada, però ho has llegit en català, macaco dels ous. No ets més que un residu ñordo arrapant-te a la farola plena de merda que aguanta el teu drap copiat, cara de bordillo
  • Icona del comentari de: vado a octubre 23, 2022 | 02:58
   vado octubre 23, 2022 | 02:58
   Aquí tenim un cas de lluita en defensa de la llengua catalana i de la legalitat vigent davant d'un cos policial de l'estat alineat amb l'extremadreta i amb valors anti democràtics.
 7. Icona del comentari de: Anna a octubre 22, 2022 | 18:30
  Anna octubre 22, 2022 | 18:30
  Els catalans som bastant mesells, potser més tocats, del que sembla, per 40 anys de dictadura i 40 de "transició", i doncs, majoritàriament no som encara prou conscients de quin és el lloc de la nostra llengua a Europa i al món. Per a començar la llengua catalana és la llengua oficial d'Andorra, un estat que està fent tràmits amb la Unió Europea per a què tingui un status i una relació més estreta de la que la hi té actualment és a dir, la unió duanera, l'ús de l'euro i altres acords de col·laboració. Gràcies a la pertinença d'Andorra al Consell d'Europa, el català hi és llengua oficial i és possible fer moltes gestions i sol·licituds i rebre'n resposta en la nostra llengua en aquest organisme, també gràcies a Andorra, com a membre, s'han fet discursos en català a l'ONU. A banda d'Andorra hi ha parlants de llengua catalana en tres estats membres de la Unió Europea, Espanya, França i Itàlia. A més evidentment de les universitats de territoris on es parla català, hi ha unes altres 150 universitats al món que imparteixen classes de català... Els catalans som capaços, ben entès amb les limitacions d'Espanya, de fer valer tots aquests i altres "valors" de la nostra llengua per a col·locar-la on li pertoca ?
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 21:00
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 21:00
   Anda, lumbreras...que en Andorra ya usan hace una pila de años el euro... jajaja! Menuda banda de analfabetos ... jajaja!
   • Icona del comentari de: GONZILLA a octubre 23, 2022 | 10:49
    GONZILLA octubre 23, 2022 | 10:49
    Trastocat mental. Ets un pobre retrassat, ignorant perdut esmaidiota, la xusma com tu només borda perquè no sap que fer més. Cagat estàs, en el fons ets un pallasso verdulero i verbenero, estripat i xusquero com els teus carcamals més allegats. Sou la púrria de Catalunya i ja no teniu ni veu ni vot perquè la gent, informada , cada dia més us mira amb fàstic de la quantitat d'animalades incultes, vulgars, estripades i verborrea barata, cutre, salchichera i podrida que porteu. SOU UNS PUTUS AMARGATS en TERRA ESTRANGERA, no arribeu ni a capullos perquè no sabeu ja on anar a VOMITAR tota la vostra amargura ñòrda, steu saturats de merda. Ni escriure SAPS. Almenys quan llegeixes en Català potser t'agafa un patatús lingüístic, que el CATALÀ pica .... merdaseca
   • Icona del comentari de: Andorrà a octubre 23, 2022 | 18:46
    Andorrà octubre 23, 2022 | 18:46
    Com diu el comentarista, la unió duanera, l'ús de l'euro com a moneda a Andorra i altres acords de col·laboració, tot això ja ho tenim des de fa anys, ara el nostre país està negociant tenir més integració dins de la UE. Jo també penso que es podria aprofitar l'avinentesa per a demanar la oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea, ja que els estats espanyol i francès no fan ni pensen fer res de seriós, en aquest sentit res.
 8. Icona del comentari de: JordiP a octubre 22, 2022 | 18:39
  JordiP octubre 22, 2022 | 18:39
  Aquesta lamentable educació política i legal dels membres dels CCFFSE és funció de la lamentable educació política i legal dels espanyols no catalanòfons. Tant se val que sigui un(@) funcionari(@) de l'Estat, un(@) venedor(@) de lÍnies mòbils o de purificadores doméstiques d'aigua. La ignorància, el prejudici i la mala educació guanyen a la cultura i al coneixement de les lleis. El català és llengua oficial a Catalunya, segons l'Estatut, disposició legal de primer nivel qe forma part del denominat "paquet constitucional". L'esforç dels espanyols per obviar aquest deure s'evidencia per la pressió per contrarrestar per la via dels fets tota obligació de conèixer la llengua. Mai ho conseguirem excepte si som independents. Estem sotmesos als capricis de la potencia colonial.
 9. Icona del comentari de: Vicenç Saiols a octubre 22, 2022 | 18:41
  Vicenç Saiols octubre 22, 2022 | 18:41
  És evident que la llengua catalana, com totes les llengües pròpies de territoris determinats tenen ben definits i estudiats variants i dialectes, a més de la llengua estàndard. Aleshores, si hi ha persones, pròpies i estranyes, que consideren que el català no és una "llengua", com a mínim haurien de tenir la decència de dir i / o aclarir o demostrar de quina "llengua" el català n'és dialecte. Del llatí ?
  • Icona del comentari de: JordiP a octubre 23, 2022 | 10:16
   JordiP octubre 23, 2022 | 10:16
   El estudio "Der Ursprung des Spanischen" del Romanistische Abteilung de la Universidad de Friburgo demuestra la lengua castellana nace del catalán. Un equipo de lingüistas e historiadores alemanes descubrieron en la Biblioteca Vaticana una serie de textos de mediados del siglo XII donde escribanos de la corte de Ramón Berenguer IV discutían la fuerte influencia que estaba ejerciendo el catalán sobre el castellano "las gents de la castella usen ja nosos vocablas" (la gente de castilla ya usa nuestras palabras), se puede leer en uno de estos textos. A mediados del siglo IX la influencia catalana sobre el resto de la península creció de forma muy notoria. La gran influencia económica y social que los catalanes ejercieron tuvo que dejar huella. "La preponderancia de la cultura catalana, y su mayor grado de desarrollo supuso en las zonas de contacto y superposición un fenómeno de asimilación de los rasgos culturales" declaraba Mark Vlamynck, historiador del Romanistische Abteilung. Este estudio se terminó en enero del 2003, está siendo muy poco publicitado por las grandes presiones políticas que genera. http://www..jura.uni-freiburg.de/institute/rgesch1/
   • Icona del comentari de: Al pallús del Vaticà a octubre 23, 2022 | 18:16
    Al pallús del Vaticà octubre 23, 2022 | 18:16
    Demà m'afaitaràs que avui no duc el ral. És clar, és clar, per això la llengua castellanopanyola també té els pronoms típics del català que curiosament també fan servir el francès, l'italià i l'occità. Aquest xovinistes espanyols son el què no hi ha, per què ens tenen tant d'odi ?
   • Icona del comentari de: Vicenç Gaiols a octubre 23, 2022 | 18:31
    Vicenç Gaiols octubre 23, 2022 | 18:31
    Jordi, jo amb que la nostra llengua sigui i tingui el mateix status, respecte i presencia en llurs àmbits que el danès, lituà, lletó, suec, grec, neerlandès, hongarès, búlgar, txec, eslovè, finès, estonià, eslovac, croat... ja mi conformo i signo. No calen especulacions que no aporten res a la situació en la qual ens trobem els catalans i la nostra cultura i llengua, al segle XXI, és a dir amagats, ocultats, restringits i odiats pels nostres amos espanyols. Més enllà d'Espanya hi ha vida.
 10. Icona del comentari de: Gavanenc a octubre 22, 2022 | 18:48
  Gavanenc octubre 22, 2022 | 18:48
  Amb la malaurada "l'experiència" de l'1 d'octubre del 2017 encara recent en la memòria; amb el "respecte" que tenen a la nostra llengua pròpia molts de funcionaris policials (o no) espanyols instal·lats al nostre país; amb algunes "experiències" en comissaries espanyoles situades en territori català, a l'hora de fer-hi gestions per al document d'identitat espanyol o per al passaport espanyol; o amb altres "experiències" en llocs de control fronterer... Encara hi ha catalans que dubten que CNP i GC, son autèntiques forces d'ocupació ?
 11. Icona del comentari de: TipDelsEspanyols a octubre 22, 2022 | 18:51
  TipDelsEspanyols octubre 22, 2022 | 18:51
  Som els Catalans que no som obligats a conèixer la repugnant llengua dels Espanyols ! SPANIARDS GO HOME i endueu-vos la vostra llengua !
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 21:02
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 21:02
   Todo español tiene el derecho y la obligación de conocer y usar el castellano. Y si no te gusta, te jodes y te largas de España. Vete a waterloo. Esa casa es muy grande. Aún caben más payasos.
   • Icona del comentari de: Gonçal a octubre 22, 2022 | 22:07
    Gonçal octubre 22, 2022 | 22:07
    Obligació d’utilitzar el castellà? Què t’has fumat, Franco?
   • Icona del comentari de: Ha, ha, ha a octubre 23, 2022 | 00:13
    Ha, ha, ha octubre 23, 2022 | 00:13
    Retip de xovinistes espanyols com tu, cagalló.
   • Icona del comentari de: Gonsalu que tonto eres a octubre 23, 2022 | 01:27
    Gonsalu que tonto eres octubre 23, 2022 | 01:27
    largate tu borrego
   • Icona del comentari de: Bye Bye Españistán a octubre 23, 2022 | 01:33
    Bye Bye Españistán octubre 23, 2022 | 01:33
    Esta claro que en españa ya dentro de poco ni cabréis, irle diciendo adiós a catalunya, baleares, valencia, aragon, galicia, país vasco y ojo que andalucia y las canarias andan por ahí. Esto va a ser como una caida de naipes. Se viene gonzalo, se viene.
   • Icona del comentari de: antiñordos a octubre 23, 2022 | 10:52
    antiñordos octubre 23, 2022 | 10:52
    CAGAT que estas CAGAT, amargat de merda. Boques , no la tens més llarga perquè la neurona et fa pixar per l'aixella, tros de cagarro.
   • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a octubre 23, 2022 | 19:40
    uno que vive en Tabarnia octubre 23, 2022 | 19:40
    cada dia posses mes amunt el pabellò dels vinguts de territoris que es fotien de gana i encara avui en dia no heu evolucionat i esteu a la edad mitjana, es comprensible que hem aquesta mentalitat que tens reflexes que estas encorat al passat, sensa cap tipus de evolucio mental, ja no ho dic per tu, que ets cas imposible, si no per la educacio que els hi dones els teus fills, cosa que dubto que en tinguis, aixi deu anar la teva terra de origen, que encara els trien a les plaçes per anar a traballar, el teu gran amic Felipito, no el borbo, no, el teu compatriota es va inventar el PER, perque puguesiu viure del cuento i callesiu, i ha resultes aixi has quedat. P.D. nosaltres podem anar a Waterloo, tu no pots anar enlloc i menys amb les ulleres de batre possades
   • Icona del comentari de: Fat boy a octubre 24, 2022 | 05:46
    Fat boy octubre 24, 2022 | 05:46
    L'obligació és de conèixer-lo però no d,usar- només faltaria
 12. Icona del comentari de: Independència o mort a octubre 22, 2022 | 18:52
  Independència o mort octubre 22, 2022 | 18:52
  L'estatut de Catalunya, és per el estado terrorista,paper mullat que només serveix per que els traïdors de la Generalitat facin veure que manen en res, quan hi son i cobren per gestionar la colònia del amo. Independència o mort.
 13. Icona del comentari de: Cat.sempre a octubre 22, 2022 | 19:10
  Cat.sempre octubre 22, 2022 | 19:10
  Recordeu catala i castella pertanyen a branques gramaticals diferents, ni tan sols la mateixa. Putos ignorants. No deixeu d'apretar amb el català amics.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 21:03
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 21:03
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 es verdad. ...vosotros descendeis de los seres de luz.... jajaja!
   • Icona del comentari de: Gonçal a octubre 22, 2022 | 22:08
    Gonçal octubre 22, 2022 | 22:08
    I vosaltres de toros que no sufren
  • Icona del comentari de: Roger a octubre 22, 2022 | 21:52
   Roger octubre 22, 2022 | 21:52
   El CNP des de la supremacia espanyola no ha dit pas de quina llengua "considera" el català "dialecte". Més aviat els nostres enemics fan servir el terme "dialecte" com a patois o llengua de "3a classe" que no serveix per a res, una nosa i completament prescindible. Per al xovinisme ultra espanyol, la llengua catalana sempre els ha estat això, una nosa, no és pas cap novetat, més aviat el que fatiga és que molts de catalans encara actuïn i es sorprenguin com si fos una "novetat"... i a sobre no facin res per a intentar canviar la lamentable situació de la nostra llengua.
 14. Icona del comentari de: Sisco a octubre 22, 2022 | 19:21
  Sisco octubre 22, 2022 | 19:21
  Aquests encara no sabe que el catala es un llengua, igual que ho es l'anglesa o la espanyola.
  • Icona del comentari de: la mare del talp a octubre 22, 2022 | 21:38
   la mare del talp octubre 22, 2022 | 21:38
   No existeix "la llengua espanyola". A Hispània es parla més d'una llengua, de manera que vostè deu voler diu "una llengua espanyola".
  • Icona del comentari de: artur a octubre 23, 2022 | 11:10
   artur octubre 23, 2022 | 11:10
   l'española NO EXISTEIX, no és cap llengua, la llengua es el castellano que no castillano, perquè era l'occità que parlabven als castells i es va transformar en castillano al tenir influencies del bable-astur i el mozàrab, son occitans, mig moros i asturs lleonesos el seu origen era occitania i català, castella no era RES, ni un regne minúscul de merda
 15. Icona del comentari de: El cit campejador a octubre 22, 2022 | 19:57
  El cit campejador octubre 22, 2022 | 19:57
  Esto le supone al Tribulete que redacta 200 euritos. Nivel de noticia
  • Icona del comentari de: Al Sit ximplet a octubre 23, 2022 | 00:11
   Al Sit ximplet octubre 23, 2022 | 00:11
   El què és ridícul és que encara al segle XXI s'hagin de publicar notícies d'espanyols, com aquesta. Aspirar a ésser un babau xovinista espanyol com tu és molt ridícul. El vostre xovinisme és i serà la vostra perdició, tros de quòniam.
 16. Icona del comentari de: joandoménec a octubre 22, 2022 | 19:57
  joandoménec octubre 22, 2022 | 19:57
  Un miserable analfabet que no sap què és una llengua i què un dialecte. No és estrany, en l'escola i instituts espanyols continuen explicant aquests conceptes lluny de la lingüista. Idees falses. D'altra banda, els policies no tenen obligació de saber els "dialectes" de les colònies.
 17. Icona del comentari de: almogàver a octubre 22, 2022 | 20:07
  almogàver octubre 22, 2022 | 20:07
  i nosaltres no estem obligats a aguantar la vostra ignorancia, la vostra malaeducació ni la vostra mala llet
  • Icona del comentari de: soni a octubre 23, 2022 | 10:43
   soni octubre 23, 2022 | 10:43
   Estem OBLIGATS a fotre'ls fora. Pero ja. ÑOL, escampa
 18. Icona del comentari de: Cat a octubre 22, 2022 | 20:49
  Cat octubre 22, 2022 | 20:49
  I que esperem dels més ignorants del país? Si fins i tot han tingut que rebaixar a un 3,5 la nota de tall perquè no eren ni capaços d'escriure en la seva llengua. En fi, no cal perdre el temps amb ignorants, nosaltres a la nostra i a veure si d'una vegada parleu en català a tot arreu i deixeu de canviar d'idioma.
 19. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 20:53
  Gonzalo octubre 22, 2022 | 20:53
  Técnicamente, el catalán es un dialecto occitano. No sé porque os enfadais. Os creéis el ombligo del mundo, y no sois más que una molesta almorrana.
  • Icona del comentari de: Pere a octubre 22, 2022 | 23:42
   Pere octubre 22, 2022 | 23:42
   Tècnicament vós sou un vulgar i ridícul xovinista espanyol bufat i ple de supremacia.
  • Icona del comentari de: Tonto al cuadrado a octubre 23, 2022 | 01:29
   Tonto al cuadrado octubre 23, 2022 | 01:29
   Entonces el castellanu es un dialecto del romance, sería eso no lumbreras?
  • Icona del comentari de: RUC a octubre 23, 2022 | 02:38
   RUC octubre 23, 2022 | 02:38
   Espanyol havies de ser.
  • Icona del comentari de: JordiP a octubre 23, 2022 | 10:12
   JordiP octubre 23, 2022 | 10:12
   El estudio "Der Ursprung des Spanischen" del Romanistische Abteilung de la Universidad de Friburgo demuestra que la lengua castellana nace del catalán. Un equipo de lingüistas e historiadores alemanes descubrieron en la Biblioteca Vaticana una serie de textos de mediados del siglo XII donde escribanos de la corte de Ramón Berenguer IV discutían la fuerte influencia que estaba ejerciendo el catalán sobre el castellano "las gents de la castella usen ja nosos vocablas" (la gente de castilla ya usa nuestras palabras), se puede leer en uno de estos textos. A mediados del siglo IX la influencia catalana sobre el resto de la península creció de forma muy notoria. La gran influencia económica y social que los catalanes ejercieron tuvo que dejar huella. "La preponderancia de la cultura catalana, y su mayor grado de desarrollo supuso en las zonas de contacto y superposición un fenómeno de asimilación de los rasgos culturales" declaraba Mark Vlamynck, historiador del Romanistische Abteilung. Este estudio se terminó en enero del 2003, está siendo muy poco publicitado por las grandes presiones políticas que genera. http://www..jura.uni-freiburg.de/institute/rgesch1/
  • Icona del comentari de: Izarn a octubre 23, 2022 | 10:56
   Izarn octubre 23, 2022 | 10:56
   Gonzalo, ni format ni formal. Aquest bufat espanyol sap que la parla que és una variant de la llengua occitana, és l'aranès, però, els xovinistes espanyols van servir qualsevol cosa per a intentar escometre contra els que, no son ni se senten espanyols com ells. Que el xovinisme espanyol hagi de fer servir la ignorància com a eina d'espanyolisme, diu molt d'ells. Més enllà d'Espanya, hi ha vida.
 20. Icona del comentari de: Josep a octubre 22, 2022 | 21:30
  Josep octubre 22, 2022 | 21:30
  Amb una mica de xarop de plom es curarà.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 23:42
   Gonzalo octubre 22, 2022 | 23:42
   Vigila tu nuca, capullo.
   • Icona del comentari de: Josep a octubre 23, 2022 | 09:54
    Josep octubre 23, 2022 | 09:54
    I tu la teva, porc español.
   • Icona del comentari de: 1714 agafa un cagarro i esmorza, tros de ñord a octubre 23, 2022 | 18:39
    1714 agafa un cagarro i esmorza, tros de ñord octubre 23, 2022 | 18:39
    Por la boca muer el pez, por la nuca el piñordo.
 21. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 21:34
  Gonzalo octubre 22, 2022 | 21:34
  La lengua catalana es como un pijama. Para estar por esta, pues está bien. Pero a la que sales a la calle, no sirve para nada.
  • Icona del comentari de: Pere a octubre 22, 2022 | 23:40
   Pere octubre 22, 2022 | 23:40
   D'on ha eixit aquest supremacista espanyol ?
  • Icona del comentari de: Agnès a octubre 23, 2022 | 00:00
   Agnès octubre 23, 2022 | 00:00
   Gran arguments des del xovinisme ultra espanyol per a intentar mantenir els catalans dins de la seva ridícula i casposa Espanya. Solament saben fotre el mec. Si tenen tant odi als catalans perquè ens volen des de fa segles espanyols com ells ?
  • Icona del comentari de: Gavanenc a octubre 23, 2022 | 00:07
   Gavanenc octubre 23, 2022 | 00:07
   Cou, eh! la realitat per a algú que viu del ridícul "cuentu" espanyol ? Ha !, ha !, ha !
  • Icona del comentari de: Genteta de fora a octubre 23, 2022 | 01:43
   Genteta de fora octubre 23, 2022 | 01:43
   Mai decepciones. Ets el que sembles: un paleto dels que fan època. Un bon exemple de colono frustrat.
  • Icona del comentari de: Ernest a octubre 23, 2022 | 11:03
   Ernest octubre 23, 2022 | 11:03
   solo un imbecil comom tu saldria en pijama la calle. cuidado no te mees que los españolitos de mierda como tu van meados cada dia y con pañales arrimados en el ano por si las moscas y asi vives, acojonao, gilipollas. En fin, ja no val la pena dir-te res més trepanat mental
  • Icona del comentari de: Ricardo B. a octubre 23, 2022 | 12:47
   Ricardo B. octubre 23, 2022 | 12:47
   como tu madre, que era una puta tan cutre que acababa comiendo pollas gratis.
  • Icona del comentari de: LA FARSA DEL ESPANOL a octubre 23, 2022 | 23:24
   LA FARSA DEL ESPANOL octubre 23, 2022 | 23:24
   Y de que crees que sirve el español zoquete? Solo sirve en latinoamerica que es donde la impusisteis. Lo que cada dia està más claro es que el español ha sido una gran farsa y no sirve para nada.
 22. Icona del comentari de: Zso a octubre 22, 2022 | 22:04
  Zso octubre 22, 2022 | 22:04
  Tampoc esteu obligats a respirar
 23. Icona del comentari de: Gonçal a octubre 22, 2022 | 22:10
  Gonçal octubre 22, 2022 | 22:10
  El Gonzalo és com una mosca collonera. Va donant tombs, sense rumb clar, però sempre acabant menjant merda
 24. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 22, 2022 | 23:39
  Gonzalo octubre 22, 2022 | 23:39
  Transformaremos Madrid en un majo vergel sin impuestos Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar.
  • Icona del comentari de: federico a octubre 23, 2022 | 10:57
   federico octubre 23, 2022 | 10:57
   vergel dice el mendrugo este, pero si sois la mierda en europa, mataviejos, que dais asquito amargaos. iros pa la sierra a cagar españoles, si sois una cangrena para toda iberia, desgraciaos que no vengais ni a andalucia puteros que soys lo que soys unos delincuentes que robais a toda la costa productiva, mentecatos del agujero central, un INMENSO CULO , castell-ANO en el centro un desague de la mierda que os llega. la pasta se acaba gorrinos. visca catalunya i andalucia, fuera españa y su mierda brubónica
  • Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a octubre 23, 2022 | 12:23
   Guaita-que-fan-ara octubre 23, 2022 | 12:23
   gonzalin ets més suat que els fascistones que van inventar la citada frase que no podien complir
 25. Icona del comentari de: Ecs a octubre 22, 2022 | 23:50
  Ecs octubre 22, 2022 | 23:50
  Bo, avui en "tacito" Gonzalooh s'ha picat, la nostra llengua li fa al·lèrgia. Com poden aquesta mena d'individus arribar a aquest grau de ridiculesa i d'odi ? Picar-se d’espavilat, l'esport favorit del xovinisme espanyol. Al capdavall qui vol ésser com aquest arreplegat malaltís, amargat i tocat de l'ala Gonza ?
 26. Icona del comentari de: Ricard a octubre 23, 2022 | 00:16
  Ricard octubre 23, 2022 | 00:16
  Fora les forces d'ocupació.
 27. Icona del comentari de: Manel a octubre 23, 2022 | 00:25
  Manel octubre 23, 2022 | 00:25
  Més aviat no es que no l'hagin d'aprendre sinó que parla d'incapacitat d'aprenentatge
 28. Icona del comentari de: Ramon a octubre 23, 2022 | 00:36
  Ramon octubre 23, 2022 | 00:36
  Al CNP hi ha inútils que no coneixen, o ho fan veure, les lleis espanyoles i els hi agrada retrocedir a les ximpleries del franquisme més primitiu. Son el què no hi ha. Déu n'hi-do també anar a treballar a un territori que hom odia... Amb la independència sens cap mena de dubte, els catalans hi guanyarem i molt, no haurem de suportar aquestes poca-soltades del xovinisme ultraespanyol.
 29. Icona del comentari de: JAJAJA a octubre 23, 2022 | 01:23
  JAJAJA octubre 23, 2022 | 01:23
  Goanzalito te veo nervioso. Ya ves el final eh? Tu querida espana se rstampa y no van a quedar ni las raspas.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 23, 2022 | 11:27
   Gonzalo octubre 23, 2022 | 11:27
   Ya veo el final... jajaja! 8 segunditos... jajaja!
   • Icona del comentari de: Tiembla piolin a octubre 23, 2022 | 19:52
    Tiembla piolin octubre 23, 2022 | 19:52
    Mejor 8 que nada o es que no lo sabias?
 30. Icona del comentari de: Català si o si a octubre 23, 2022 | 01:31
  Català si o si octubre 23, 2022 | 01:31
  Hem de ser molt conscients que a Catalunya es parla el català, i sobretot no canviar de llengua. Que et parlen castellà? Continues en català. Que et diuen de canviar al castellà? Li dius que canvii ell o ella al català. Es senzill, un cop ho comences a fer la teva realitat comença a canviar i tot comença a funcionar. També recordar que si us donen documentació en castellà, del tipus que sigui, exigiu-la en català i si fa falta demaneu el full de reclamacions.
 31. Icona del comentari de: Forces estrangeres d'ocupació a octubre 23, 2022 | 01:40
  Forces estrangeres d'ocupació octubre 23, 2022 | 01:40
  Ep, però no els digueu colonos perquè s'enfaden... Però és que ho són.
 32. Icona del comentari de: fideli a octubre 23, 2022 | 08:23
  fideli octubre 23, 2022 | 08:23
  no estem obligats a tractar amb invasors... i menys, estúpids
 33. Icona del comentari de: AntiCòlons a octubre 23, 2022 | 10:59
  AntiCòlons octubre 23, 2022 | 10:59
  marxa COLONO MERDA, amb el colon ple de merda, te'l connectes a la boca.
 34. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 23, 2022 | 11:31
  Gonzalo octubre 23, 2022 | 11:31
  Me encanta ver como os picais. Según últimas encuestas, el catalán solo lo utiliza habitualmente un 36% de la población catalana. Y bajando. Dentro de poco será una lengua testimonial y folklórica. Como mucho sera de uso principal fuera de las ciudades y sus áreas de influencia. Vamos, en la Cataluña rural y subvencionada.
  • Icona del comentari de: Gonçal a octubre 23, 2022 | 15:34
   Gonçal octubre 23, 2022 | 15:34
   Gonzalo, cada dia em sorprén més el teu complexe d’inferioritat espanyol. El que no pugueu aturar amb la paraula, ho fareu amb la força, que és al que esteu acostumats els feixistes. El que no va aconseguir Franco, tampoc ho farà l’actual estat cacanyol. I ara a plorar a la ploreria, sub-nor-mal
  • Icona del comentari de: ratots a octubre 23, 2022 | 16:24
   ratots octubre 23, 2022 | 16:24
   Després els veuràs plorant a un jutjant com mimosins... "Es que nos miraban con odio"... El que us guanyeu a pols, rates!
   • Icona del comentari de: I apa a octubre 23, 2022 | 17:02
    I apa octubre 23, 2022 | 17:02
    Contestant-me a mi mateix, ni li desitjo mal a ningú, ni odio ningú, però si realment senten que els odien aquí, en tindrien prou amb tractar la gent amb una mica més de respecte. La nostra llengua val tant com la seva.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 23, 2022 | 19:49
   Pere Llimonera i Citronell octubre 23, 2022 | 19:49
   Coño Gonzalo tío, hasta yo que soy un españolazo siento vergüenza ajena.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 24, 2022 | 09:16
    Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 09:16
    Ciertamente... Yo siento vergüenza ajena de que haya TRoLLs separatas suprematas que continuamente Usurpen mi nombre y el de otros para comentar sandeces de falsa Bandera, eso si... Apa, Siau, TRoLLeTe...
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 24, 2022 | 11:17
     Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 11:17
     Ciertamente... Yo siento mi vergüenza ajena de que haya TRoLs separratas suprematras que de forma casi continua Usurpen mi nombre Pere Llimonera i Citronell, como el comentario Pere Llimonera i Citronell octubre 24, 2022 | 09:16 y el de otros muchos más mi0s para comentarme sendeces de falsa Bandera mia, eso si... Campamentos, TRoLeTe...
  • Icona del comentari de: Salva a octubre 23, 2022 | 23:29
   Salva octubre 23, 2022 | 23:29
   Dudo que el catalán desaparezca, porque se trata de una lengua más avanzada que la espanola, por ej. gracias al uso de contracciones. Lo que quizás tendrías que preguntarte es que será del espanol cuando el inglés lo barra en America.
 35. Icona del comentari de: Jj a octubre 23, 2022 | 11:59
  Jj octubre 23, 2022 | 11:59
  És evident que com diuen la majoria dels comentaris de nacionalistes espanyols mentre Catalunya segueixi dins d'Espanya cada cop anirà a pitjor i amb això arrossegarà tots els espanyols. Cal respectar que es vulguin independitzar per poder centrar-nos en la nació espanyola sense el llast de Catalunya.
 36. Icona del comentari de: Dialectes a octubre 23, 2022 | 12:08
  Dialectes octubre 23, 2022 | 12:08
  Segons la Constitució, respecte del dialecte castellà, nosaltres només tenim dret a emprar-lo (quan ens convingui). Això si tenim la obligació de conèixer-lo (riquesa lingüística).
 37. Icona del comentari de: Anònim a octubre 23, 2022 | 12:51
  Anònim octubre 23, 2022 | 12:51
  Aquest puto policia pòtser no està obligat a conèixer el català, si no hagués posat "dialecto" ho hi hauria polèmica, però és que ni tan sols escriu bé en castellano, del que, tot i rebaixant el nivell de la nota a 3, van suspendre. INÚTILS, només serveixen per a fer pinso pels porcs.
 38. Icona del comentari de: fat boy a octubre 23, 2022 | 14:02
  fat boy octubre 23, 2022 | 14:02
  Ni nosaltres a contestar en xarnego.
 39. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 23, 2022 | 19:58
  Gonzalo octubre 23, 2022 | 19:58
  La lengua catalán está en las últimas. Vosotros lo sabéis. Está dando los últimos coletazos. Sólo faltaba la llegada de árabes y de sudamericanos para acabar de reducirla a la mínima expresión. Rabiad, fascistas. Rabiad. Vuestro odio es nuestra victoria. Seguid vomitando bilis. Jajaja!
  • Icona del comentari de: Piolín gonzalo a octubre 23, 2022 | 23:33
   Piolín gonzalo octubre 23, 2022 | 23:33
   Ya te gustaria gonzalito piolín. Si fuera como dices ¿porque no ha desaparecido ni con todas las artimañas realizadas a lo largo de los siglos? Yo te lo diré, el castellano es más retardado que el catalán por eso no lo van a sustituir, no van a cambiar a algo peor. Lo que si va a desaparecer de aquí es el castellanu, en un par de generaciones fuera. Y lo sabes.
  • Icona del comentari de: Gavanenc a octubre 24, 2022 | 00:21
   Gavanenc octubre 24, 2022 | 00:21
   El xovinisme espanyol personificat en forma de Gonzalooh és caspós, carca, xenòfob, poca-solta, curt de gambals, bufat, vanitós, inflat, tibat... la seva especialitat és intentar projectar sobre els altres les seves pròpies misèries, ell mateix ens ho comunica de forma quotidiana. El sonat Gonza ja ens explicarà com es vomita bilis en defensar o voler defensar una llengua, si a més és la teva, més aviat fa vomitar voler carregar-se o fer tot el possible per a intentar ofegar, amagar i silenciar la nostra llengua com fan ells - fins i tot utilitzant la justícia espanyola lawfare- de fa segles i encara no han aconseguit del tot. Si els catalans som llestos i actuem, no ho aconseguiran mai. Algú li hauria d'explicar-li que feixisme i alhora mala fe, i propi de males persones, és que hi hagi polítics espanyols que menteixin de forma molt grollera i diguin que hi ha nens espanyols que se'ls ensinistra per a que no aprenguin castellanospanyol, que hi hagi infants que no els deixen anar al lavabo a l'escola o que a les illes Balears no s'hi parla català, sinó "mallorquín", "menorquin", "eivissenco" i " formenterin" i altres bajanades (?!) i restin tant amples... i a sobre ho diguin des d'un partit espanyol fundat el 1976 per 7 ex-ministres de franco i des del qual al segle XXI han parit una escissió anomenada VoX. Gonzalooh, no t'hi escarrassis, d'on no n'hi ha no te'n pot rajar.
  • Icona del comentari de: Luisnomeacueldo a octubre 24, 2022 | 00:37
   Luisnomeacueldo octubre 24, 2022 | 00:37
   CoÑo, Gonzalo, andate, analfabeto, aprende a escribir y a coordinar antes en nuestro espaÑol. Vaya pedazos de indigentes mentales estamos hechos ¿Lengua catalán? En que dialecto tu escribes, CoÑo. Como españoles de pro hemos de evolucionar pero pa lante, para no ser un hazmerreir.
  • Icona del comentari de: Gavanenc a octubre 24, 2022 | 10:05
   Gavanenc octubre 24, 2022 | 10:05
   "En las últimas"? Quan la llengua catalana sigui llengua oficial a la Unió Europea, serà entre les mitjanes, de les 25 en supera moltes de les ara ja oficials, en nombre de parlants. No sabem on s'informa el xovinista espanyol Gonzalo.
 40. Icona del comentari de: Si és així a octubre 24, 2022 | 07:18
  Si és així octubre 24, 2022 | 07:18
  Ja tenim un motiu més per fugir de la monarquia bananera de ejpaÑistán. On s'és vist que a casa nostra no podem parlar la nostra llengua? Només a les dictadures i monarquies dels Golfos...
  • Icona del comentari de: És clar a octubre 24, 2022 | 09:22
   És clar octubre 24, 2022 | 09:22
   Aquest motiu fa dècades, segles que hi és present, si solament fos per aquest "motiu" faria dècades que seriem independents. Saps o et sonen que foren les dictadures espanyoles del 1923 o 1939... ? Aquest "motiu" és molt antic i malauradament ve de molt lluny. El què cal fer és despertar-nos.
 41. Icona del comentari de: Delfí Artós a octubre 24, 2022 | 09:35
  Delfí Artós octubre 24, 2022 | 09:35
  Bon dia. Actituds com aquestes de la policia espanyola s'aprofiten de la situació precària de la nostra llengua. La gent, en general al nostre país, no té consciència lingüística. Cada cop la gent li dóna menys valor al català, cada vegada hi ha menys gent que s’ho cregui. Si el català fos més present, com altres moltes llengües, en manuals d'instruccions i ús d'aparells d'ús diari, en els prospectes farmacèutics, als cinemes en versió original en català o V.O.S.C. o al jocs electrònics, llengua oficial de la unió Europea, als jutjats etc, etc hi hauria menys gent com en Gonzalo o les forces d'ocupació espanyoles que s'atrevirien a dir tantes poca-soltades sobre una llengua que ells odien, fins i tot ajudaria a persones com la tenista que va dir que la seva llengua no era una llengua (?!) Algú s'imagina una persona dient en un mitjà de comunicació, i que es difongués, que la seva llengua, una de les 25 (comptant-hi el català) llengües oficials de la Unió Europea, no és una pas "llengua" ? És això.
 42. Icona del comentari de: GAVANENC a octubre 24, 2022 | 09:39
  GAVANENC octubre 24, 2022 | 09:39
  Aquesta penya del CNP son tan tan burros que encara no saben que el català es un idioma....No fa falta dir res més... A cagar a la via
 43. Icona del comentari de: Un no independentista a octubre 24, 2022 | 11:33
  Un no independentista octubre 24, 2022 | 11:33
  Pero por que le seguís el juego al Gonzalo? él habla por sí solo y esta claro que solo quiere caldear y que os piqueis. Él lo disfruta. Con ignorarlo es suficiente
  • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 24, 2022 | 12:25
   Gonzalo octubre 24, 2022 | 12:25
   Es que es tan fácil pícarlos.... jajaja!
   • Icona del comentari de: Ehem ! a octubre 24, 2022 | 15:43
    Ehem ! octubre 24, 2022 | 15:43
    Però al capdavall qui vol ésser com vosaltres ? No sou res més que la claca i un amplificador sense cap succés del clavegueram de l'estat espanyol.
  • Icona del comentari de: Un ni espanyol ni no espanyol a octubre 24, 2022 | 15:39
   Un ni espanyol ni no espanyol octubre 24, 2022 | 15:39
   Que uns xovinistes espanyols hagin de parlar tot sols, de competir i jugar a veure qui "pica" més, i en gaudeixin, ja ho diu tot del xovinisme i la supremacia ultraespanyola.
 44. Icona del comentari de: almogaver.cat a octubre 24, 2022 | 17:06
  almogaver.cat octubre 24, 2022 | 17:06
  Caram Sr. Salles, aquí surt tota la púrria quartellera. amb un perjur coronel inclos. Però vostè impedeix (perdo el Sr. Morales) que surti el meu comentari. No té per preocupar-se Sr. Salles, el risc és meu, no seu. I el que dic és clar i cert, com que després de la nit bé l'albada. Sigui valent I publiqui el meu anterior escrit Sr. Salles, "Meteloeee"... encara és a temps Brother! No es pot viure permanentment de por, sinó ans al contrari. No diu el Senyor que: "La veritat ens farà lliures?" Doncs vinga som hi!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa