El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una àvia amb caminador i 6 persones més, processades per l'”angoixa” d’un guàrdia civil
  • CA

Finalment, comença a entreveure’s el final del cas Mariona. La titular del jutjat d’instrucció 3 de Tortosa, Chantal Prieto, ha decidit processar la Mariona –una dona de 70 anys que es desplaça amb caminador–, i sis persones més, per un delicte d’odi contra un brigada de la Guàrdia Civil arran de la seva actuació durant el referèndum de l’1-O. La interlocutòria judicial, del passat cinc de gener i a la qual ha tingut accés El Món, considera que després d’una instrucció de cinc anys s’han recollit prou indicis que relacionen “l’angoixa” que va patir el brigada amb els missatges que va rebre a través de Facebook i altres xarxes socials.

Uns missatges que criticaven l’actuació del cos durant la jornada del referèndum del primer d’octubre del 2017, que va ser especialment dura a les Terres de l’Ebre. La instructora opina que els missatges “incitaven l’odi i la discriminació [del brigada] per la seva condició de guàrdia civil i per haver participat en el dispositiu per tal d’impedir la celebració del referèndum”. En tot cas, fonts de la defensa dels processats recorden que la doctrina és clara respecte als delictes d’odi, en el benentès que la víctima ha de ser membre d’un col·lectiu vulnerable.

Portada de l'atestat de la Guàrdia Civil sobre el cas Tortisa /QS
Portada de l’atestat de la Guàrdia Civil sobre el cas Tortisa /QS

El Whatsapp, saturat

La resolució judicial assegura que l’endemà del referèndum, el dos d’octubre del 2017, el brigada R. amb quinze anys de servei a l’institut armat a Tortosa, se li va omplir el Whatsapp de missatges. L’avisaven que la seva imatge estava corrent per xarxes com ara Facebook, Twitter i Instagram, amb dades com la seva adreça, destí, feina i el seu estat civil. La imatge que corria havia estat manllevada del seu perfil de Facebook. A més, la instructora –que recull l’argument dels investigadors, també guàrdies civils– indica que la seva imatge s’acompanyava amb comentaris construïts a partir d’insults, calúmnies i difamacions que menyscaben el seu honor, dignitat i reputació”.

Però la descripció no acaba aquí. Ni de bon tros. La jutgessa considera que en “aquests missatges s’incitava a l’odi i a la discriminació per la seva condició de guàrdia civil i haver participat en el dispositiu contra el referèndum”. De fet, el brigada estava integrat, de paisà, en el Grup G5 de la Guàrdia Civil que va actuar a Roquetes i la Ràpita, on l’operatiu policial va ser dels més contundents i agressius per part de l’institut armat. El brigada va ser retratat al lloc dels fets, un comportament que va ser recriminat pels veïns de la zona.

Intervenció dels agents de la Guàrdia Civil a Roquetes el 1-O
Intervenció dels agents de la Guàrdia Civil a Roquetes el 1-O

Els missatges que van provocar un atac d’angoixa i una baixa

La versió del brigada, que transcriu la instructora, és que arran dels missatges va patir un atac d’angoixa pel qual va rebre una baixa mèdica de prestar el servei policial. A més, segons el mateix relat, es va haver de sotmetre a un tractament psiquiàtric a l’institut Pere Mata d’Amposta. Una situació que li hauria provocat una incapacitat del 50%. Però les perquisicions van començar abans. Concretament el 3 d’octubre, quan arran de la denúncia es va donar la investigació al grup de Delinqüència Especialitzada i Tecnològica. La seva tasca es va centrar a recopilar comentaris i posts a les xarxes socials. Mentrestant, l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia ja es van personar en el cas.

Els missatges recollits eren crítics i li retreien la seva conducta durant el referèndum. Així, els investigadors destaquen textos com ara “¡Tiene más cara que espalda, se pasa todo el dia por los bares de al lado!“, o bé “Mireu bé els vídeos, com es recolza amb els polis, els parla… i sempre al costat fent veure que ajuda a portar ferits”. També inclouen comentaris com ara “Fora, l’hauríem de cridar pel carrer que no pugui sortir! Ara què faràs valent? Ara que estàs sol, covard!”, o missatges que combinen la crítica al brigada amb les llançades a l’antiavalot del CNP que hauria lesionar els dits a Marta Torrecillas en una escola de Barcelona durant la mateixa jornada. Així mateix inclouen comentaris com que és un “fill de puta” o bé que és “gent de la pitjor calanya i espero que el dany que hagi fet ho pagui molt car”. També remarquen el comentari que va posar la Mariona al seu Facebook, “Viu a Tortosa, fem-li una visita i li tornem el favor”. Tots aquests comentaris eren, per als investigadors, constitutius d’un delicte d’injúries, calúmnies i incitació pública a l’odi per mitjans informàtics contra el brigada i el cos al qual pertany.

Part de la interlocutòria de processament del cas Mariona/QS
Part de la interlocutòria de processament del cas Mariona/QS

Dels Estats Units a Tortosa

La policia va remetre les perquisicions i requeriments a Facebook, Instagram i Twitter per verificar les entitats dels perfils que haurien realitzat els comentaris. Un cop certificats van continuar la investigació i es va intentar prendre declaració a les set persones que ara la jutgessa processa a través d’un procediment abreujat. Els investigadors també van realitzar fitxes individuals dels sospitosos on incloïen fotografies de la seva vida personal, per exemple de fills nadons, o comentaris de l’any 2009 o anteriors a l’octubre del 2017 sobre opinions polítiques o socials. També hi inclouen informació reservada personal i coses tan curioses com les emoticones que utilitzen habitualment.

Ara les parts tenen deu dies per registrar els seus escrits de qualificació. La jutgessa ha conclòs que tant de les perquisicions com de la declaració del denunciant i els atestats policials es desprenen prou indicis per obrir el judici per un delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal, que preveu penes de fins a 4 anys de presó.

Una de les fitxes d'un dels processats per odi amb fotografies dels seus fills
Una de les fitxes d’un dels processats per odi amb fotografies dels seus fills
Més notícies
La Mariona Reig, a la sortida del Jutjat, acompanyada per la seva advocada, Montserrat Vinyets / QS
Mariona Reig, perseguida per la Guàrdia Civil: “No penso callar, diré el que em sembli”
Notícia: Mariona Reig, perseguida per la Guàrdia Civil: “No penso callar, diré el que em sembli”
Comparteix
La investigada per un delicte d'odi, injúries i amenaces s'acull al dret de no declarar
La concentració de Catalunya Suma a Sant Jaume / ACN
L’espanyolisme punxa a Barcelona contra la reforma del Codi Penal
Notícia: L’espanyolisme punxa a Barcelona contra la reforma del Codi Penal
Comparteix
La concentració convocada per Catalunya Suma es queda en uns 500 assistents, segons la Guàrdia urbana
Una imatge de la Comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona on hi ha una oficina perifèrica del Servei d'Informació de l'institut armat/Jordi Borràs
ÀUDIO | Un guàrdia civil pretén multar un motorista per parlar-li en català
Notícia: ÀUDIO | Un guàrdia civil pretén multar un motorista per parlar-li en català
Comparteix
L'agent li va exigir que canviés de llengua per "educació" i "deferència"
El coronel Pedro Antonio Pizarro de Medina durant la celebració de la Pasqua Militar a Barcelona / Europa Press
Un conductor borratxo envia el cap de la Guàrdia Civil a Barcelona a l’UCI
Notícia: Un conductor borratxo envia el cap de la Guàrdia Civil a Barcelona a l’UCI
Comparteix
El coronel viatjava en un cotxe oficial de la policia espanyol quan va ser envestit per un vehicle que va envair el seu carril

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marina estem amb vosaltres a gener 28, 2023 | 21:26
    Marina estem amb vosaltres gener 28, 2023 | 21:26
    UN 50 % D'INCAPACITAT? UN TRACTAMENT PSIQUIÀTRIC? Bufa per 4 escrits criticant-lo, quan el seu comportament no havia estat gaire digne. Quants independentistes hauríeu pogut acabar així, mira que d'insults i de delatar les vostres adreces se'n vau fer un fart. Marina estem al vostre costat
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 28, 2023 | 21:33
    Doctor Strangelove gener 28, 2023 | 21:33
    Típica vella hiperventilada i incapacitat. Tot odi contra aquell que viu millor que ella! Doc.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 29, 2023 | 09:55
      Pere Llimonera i Citronell gener 29, 2023 | 09:55
      Típic unionista que defensa una actuació policial que es indefensable a cap país de la UE. Potser a Turquía o a Rússia.. .
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 29, 2023 | 16:28
        Pere Llimonera i Citronell gener 29, 2023 | 16:28
        TRoLL_ete separata supremata usurpanombres, a ver si te entra un poco de Ética en el cuerpo, que parece que en las seseras N0 hay manera; y por eso no paras de suplantar a otros comentaristas... Veo que al Régimen secesionista nacionata supremata se les escapan los feligreses, e intentan recuperar, no a las masas minoritarias que alguna vez abdujeron, sino a cualquier pardillo cándido y crédulo que les escuche; y por eso vuelven con las sartas de topicazos falaces, sofismas, populismo barato, mantras maniqueos, runrún, infantiladas sin profundidad, victimismo, ficciones, inventos históricos y culturales, imposturas y fantasías de las que usan y abusan los Vivales del ex-Procès, y del Movimiento y Régimen del Nacional Catalanismo inventa patrias... Nada nuevo: la misma chamusquina rancia, sectaria, casposa, totalitaria, superficial, obsoleta, manida y poco profunda racional e intelectualmente... En todo caso, TRoLL, hay que aclarar que, al que en el día de autos del infausto e infame 1-O le dieron 2 p0rrazos en la C0corota o en el L0mo, N0 se los dieron por votar; se los dieron por, obstaculizar a las fuerzas del orden en su cometido, que era cumplir una orden judicial de requisar las urnas ilegales; ni mas ni menos... O sea, que nadie diga que le dieron un par de p0rrazos (bien dados y muy merecidamente, por supuesto) por votar, sino por obstaculizar continua e insistentemente a los policías en su labor; por formar barreras obstinadamente; por empujar a los policías, por ofenderlos e insultarlos e incluso por agredirlos (todo esto se puede ver en los muchos vídeos que hay en la Web; donde incluso muchos policías que venían de otras regiones intentan parlamentar y razonar de manera pacifica y hasta utilizando algunas palabras en Catalán -aun no sabiendo hablarlo al residir en otras comunidades-; y nada mas que para recibir oprobios, golpes, empujones, o ser objeto del lanzamiento de sillas, palos, mesas y diverso mobiliario urbano o de los colegios (repito que todo esto se puede verificar revisando los vídeos)... Así que, el que recibió algún porrazo, que reflexione porque se lo dieron y porque estaba cometiendo actos ilegales; que "N0 fue por Votar", como pretenden los suprematas de forma insidiosa, artera, populista, sofística y demagoga barata, sino por saltarse la Ley a sus anchas y por agredir a los policías e impedirles realizar sus cometidos... Si, luego, hubo o N0, algún caso de excesivo uso de la fuerza, es algo que debió y debe denunciarse y tratarse en Justicia; aportando pruebas. Y si es el caso que la justicia actué; y si se trata de falsas acusaciones, que actué también... "Clar i català"... Las cosas claras, que hay mucha Demagogia BaRaTa y populismo en el asunto... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!" Tienen que intentar mover a una parte de la gente de nuevo (que no a las masas minoritarias que alguna vez abdujeron), y por eso, otra sarta de topicazos falaces, sofismas, populismo barato, mantras maniqueos, runrún, infantiladas sin profundidad, victimismo, ficciones, inventos históricos y culturales, imposturas y fantasías de los que usan y abusan los Vividores del ex-Procès, y del Movimiento y Régimen del Nacional Catalanismo separata supremata inventa patrias... Nada nuevo: la misma chamusquina rancia, sectaria, casposa, totalitaria, superficial, obsoleta, manida y poco profunda racional e intelectualmente... Pero, baste indicar la falacia a que se refiere "Fachín" : "abans de l’1-O, no havia vist mai la Guàrdia Civil colpejant la gent que volia votar“... Hay que aclarar que, al que en el día de autos del infausto e infame 1-O le dieron 2 p0rrazos en la C0corota o en el L0mo, N0 se los dieron por votar; se los dieron por, obstaculizar a las fuerzas del orden en su cometido, que era realizar una orden judicial de requisar las urnas ilegales; ni mas ni menos... O sea, que nadie diga que le dieron un par de porrazos (bien dados y muy merecidamente, por supuesto) por votar, sino por obstaculizar continua e insistentemente a los policías en su labor; por formar barreras obstinadamente; por empujar a los policías, por ofenderlos e insultarlos e incluso por agredirlos (todo esto se puede ver en los muchos vídeos que hay en la Web; donde incluso muchos policías que venían de otras regiones intentan parlamentar y razonar de manera pacifica y hasta utilizando algunas palabras en Catalán -aun no sabiendo hablarlo al residir en otras comunidades-; y nada mas que para recibir oprobios, golpes, empujones, o ser objeto del lanzamiento de sillas, palos, mesas y diverso mobiliario urbano o de los colegios (repito que todo esto se puede verificar revisando los vídeos)... Así que, el que recibió algún porrazo, que reflexione porque se lo dieron y porque estaba cometiendo actos ilegales; que "N0 fue por Votar", como pretenden los supematas de forma insidiosa, artera, populista, sofistica y demagoga barata, sino por saltarse la Ley a sus anchas y por agredir a los policías e impedirles realizar sus cometidos... Si, luego, hubo o N0, algún caso de excesivo uso de la fuerza, es algo que debió y debe denunciarse y tratarse en Justicia; aportando pruebas. Y si es el caso que la justicia actué; y si se trata de falsas acusaciones, que actué también... "Clar i català"... Las cosas claras, que hay mucha Demagogia BaRaTa y populismo en el asunto... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 01:34
          Pere Llimonera i Citronell gener 30, 2023 | 01:34
          Se me han "colado" 2 comentarios pegados; "Sorry"... El comentario real es este: TRoLL_ete separata supremata usurpanombres, a ver si te entra un poco de Ética en el cuerpo, que parece que en las seseras N0 hay manera; y por eso no paras de suplantar a otros comentaristas... Veo que al Régimen secesionista nacionata supremata se les escapan los feligreses, e intentan recuperar, no a las masas minoritarias que alguna vez abdujeron, sino a cualquier pardillo cándido y crédulo que les escuche; y por eso vuelven con las sartas de topicazos falaces, sofismas, populismo barato, mantras maniqueos, runrún, infantiladas sin profundidad, victimismo, ficciones, inventos históricos y culturales, imposturas y fantasías de las que usan y abusan los Vivales del ex-Procès, y del Movimiento y Régimen del Nacional Catalanismo inventa patrias... Nada nuevo: la misma chamusquina rancia, sectaria, casposa, totalitaria, superficial, obsoleta, manida y poco profunda racional e intelectualmente... En todo caso, TRoLL, hay que aclarar que, al que en el día de autos del infausto e infame 1-O le dieron 2 p0rrazos en la C0corota o en el L0mo, N0 se los dieron por votar; se los dieron por, obstaculizar a las fuerzas del orden en su cometido, que era cumplir una orden judicial de requisar las urnas ilegales; ni mas ni menos... O sea, que nadie diga que le dieron un par de p0rrazos (bien dados y muy merecidamente, por supuesto) por votar, sino por obstaculizar continua e insistentemente a los policías en su labor; por formar barreras obstinadamente; por empujar a los policías, por ofenderlos e insultarlos e incluso por agredirlos (todo esto se puede ver en los muchos vídeos que hay en la Web; donde incluso muchos policías que venían de otras regiones intentan parlamentar y razonar de manera pacifica y hasta utilizando algunas palabras en Catalán -aun no sabiendo hablarlo al residir en otras comunidades-; y nada mas que para recibir oprobios, golpes, empujones, o ser objeto del lanzamiento de sillas, palos, mesas y diverso mobiliario urbano o de los colegios (repito que todo esto se puede verificar revisando los vídeos)... Así que, el que recibió algún porrazo, que reflexione porque se lo dieron y porque estaba cometiendo actos ilegales; que "N0 fue por Votar", como pretenden los suprematas de forma insidiosa, artera, populista, sofística y demagoga barata, sino por saltarse la Ley a sus anchas y por agredir a los policías e impedirles realizar sus cometidos... Si, luego, hubo o N0, algún caso de excesivo uso de la fuerza, es algo que debió y debe denunciarse y tratarse en Justicia; aportando pruebas. Y si es el caso que la justicia actué; y si se trata de falsas acusaciones, que actué también... "Clar i català"... Las cosas claras, que hay mucha Demagogia BaRaTa y populismo en el asunto... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
    • Icona del comentari de: Nona a gener 29, 2023 | 10:23
      Nona gener 29, 2023 | 10:23
      Segurament tú ja hi vares néixer de hiperventilat, perquè els teus comentaris sempre són de psiquiàtric..
  3. Icona del comentari de: Piolin a gener 28, 2023 | 21:39
    Piolin gener 28, 2023 | 21:39
    Jajaja putos piolines a la puta horca
  4. Icona del comentari de: 1714 a gener 28, 2023 | 21:45
    1714 gener 28, 2023 | 21:45
    Els haurien d'haver pelat a tots
  5. Icona del comentari de: hola erc? a gener 28, 2023 | 21:52
    hola erc? gener 28, 2023 | 21:52
    La guardiaciví és un colectiu vulnerable? Quina merda és aquesta? Son forces d'ocupació. Venen a casa a apallissar-nos i volen que no els odiem? Aquestes coses demostren que som un país ocupat. Hola "Govern", hola ERC? On sou colla porcs traïdors? Només preocupats per cobrar les nòmines que us paga el borbó. Només preocupats per eleccións autonòmiques de merda, per els vostres partits autonòmics de merda. Sou col•laboradors del règim.
  6. Icona del comentari de: Esteve a gener 28, 2023 | 21:55
    Esteve gener 28, 2023 | 21:55
    Fora de Catalunya guarra inzivil i polimerda nazional.Marxeu a hostiar el ciutadans ñordos.Als catalans/és ens importen una merda les forces d'ocupació.Teniy merda en comptes de cervell.Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats. Som República//*//
  7. Icona del comentari de: Lerele a gener 28, 2023 | 22:11
    Lerele gener 28, 2023 | 22:11
    Molt bona feina de la justicia, aquests indepes es pensen que poden assetjar gratis. Ara que assumeixin i la iaia que es foti...
    • Icona del comentari de: Josep a gener 29, 2023 | 10:07
      Josep gener 29, 2023 | 10:07
      Pam
    • Icona del comentari de: Lisa a gener 29, 2023 | 10:13
      Lisa gener 29, 2023 | 10:13
      Fotut tú, que no tens res al cervell, deus ser de la brigada d'aquests mercenaris...diu molt poc d'aquesta gentussa apallissar gent gran, nens i fons i tot gossos...i ja no diguem dels que hi estan a favor...i no volen ser odiats? doncs que es comportin com a persones, o que fotin el camp, segurament a on cridaven "a por ellos" no els odiaran...
      • Icona del comentari de: Un de B9 a gener 29, 2023 | 12:53
        Un de B9 gener 29, 2023 | 12:53
        Doncs em sembla una bona feina del jutge, de la Fiscalía i de la Policia. Aquesta padrina el que ha de fer és anar a veure obres i deixar d'emprenyar. Per cert, no serà la dona del Torra? Aquella és guapa com un quadre de Picasso, mare meva quin adefesio.
  8. Icona del comentari de: Teix a gener 29, 2023 | 08:12
    Teix gener 29, 2023 | 08:12
    No seré jo qui es fiqui amb la feina de la jutgessa instructora però espero que hagi mirat la qüestió a través de vidres clars i nets, gens tenyits de colors que puguin distorsionar una imatge objectiva del cas. Veurem què diu el jutge jutjador. Pel que jo vaig veure, el delicte d’odi era a l’altra banda
  9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 29, 2023 | 08:42
    Pere Llimonera i Citronell gener 29, 2023 | 08:42
    Hay que procesar a todos los separatas suprematatas inventa patrias sectarios, totalitarios, "feixistes", anti-demócratas, impostadores y falsificadores de todo "per l'angoixa” de toda una sociedad a la que han arruinado económicamente, llevado a la "Deuda Basura" y fracturado socialmente; y "per l'angoixa” de todo un país, al que tienen hasta las peL0Tas de tanta sandez, mitología supremacista, tanta historia inventada, tanta fantasía, impostura y ficción y tanta B0Bada que N0 lleva a ningún sitio, mas que al conflicto y desastre económico y de todo tipo... Cal processar als independendieros per delicte d'odi i per l'”angoixa” d’un poble... "Clar i català"... "Perdoneu, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"
    • Icona del comentari de: G.Mx a gener 29, 2023 | 11:38
      G.Mx gener 29, 2023 | 11:38
      ....y un par de huevos fritos...(con zumo de limon)....
    • Icona del comentari de: El cit Campejador a gener 29, 2023 | 14:31
      El cit Campejador gener 29, 2023 | 14:31
      Si noi, però els unionistes sou minoria els separatistes som majoria.
    • Icona del comentari de: Ñordoland a gener 30, 2023 | 03:57
      Ñordoland gener 30, 2023 | 03:57
      Cállate Ñordo
  10. Icona del comentari de: Arxi a gener 29, 2023 | 10:17
    Arxi gener 29, 2023 | 10:17
    I els ciutadans apallissats, aquests no compte la seva angoixa? La titular del jutjat que pensi una mica..si és que no es parenta de algún mercenaris...i si aquest no vol rebre missatges que no estigui a les xarxes...
  11. Icona del comentari de: Duna a gener 29, 2023 | 10:18
    Duna gener 29, 2023 | 10:18
    Vaja, els fa por una iaia amb caminador? No són tant valents en manada i amb la porra a la mà? Volen donar cops de porra? doncs que vagin a Ucraïna, allà es poden sentir realitzats...
  12. Icona del comentari de: Pola a gener 29, 2023 | 10:22
    Pola gener 29, 2023 | 10:22
    Sra instructora, no cal que ningú ens inciti al odi, ells sols es fan odiar, els que vàrem viure l'u d'octubre els tenim sempre presents en els nostres pensaments..i a la seva família..
  13. Icona del comentari de: Ricard a gener 29, 2023 | 11:03
    Ricard gener 29, 2023 | 11:03
    Sembla que els castellans estan convençuts que si no posem l'altra galta hem d'anar a la seva presó. A ells evidentment no els pots ni mirar, ja ens els mirem amb odi. Segons els castellans els catalans també mereixem presó per mirar? I pregunto: qui són aquí els hiperventilats, els que apallissen o els apallissats? Ah no, vaig malament. Això depèn del país que siguis. Tot depèn de si ets castellà, que ho pots fer tot impunement, o si ets català, que qualsevol cosa que facis et porta a la presó, prèvia propaganda per terra, mar i aire de la teva "maldat".
  14. Icona del comentari de: jg a gener 29, 2023 | 11:42
    jg gener 29, 2023 | 11:42
    ni olvido ni perdon....
  15. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 29, 2023 | 13:53
    Gonzalo gener 29, 2023 | 13:53
    Típico comportamiento de una tractoriana. Insultar y vejar a todo aquel que opina diferente. Poco os dieron aquel domingo, banda de hijos de puta.
    • Icona del comentari de: Ñordoland a gener 30, 2023 | 04:03
      Ñordoland gener 30, 2023 | 04:03
      Típico comentario de ñordo colono
    • Icona del comentari de: Per Gonzalo a gener 30, 2023 | 21:10
      Per Gonzalo gener 30, 2023 | 21:10
      Aquest Gonzalo, no s'hauria de deixar opinar, no sap parlar sense insultar com tots els de Caspanya, només sap bramar com els ases...
  16. Icona del comentari de: almogaver,cat a gener 29, 2023 | 23:49
    almogaver,cat gener 29, 2023 | 23:49
    "Quo Vadis Misterrr... Quico" ? No crec que es faci un gran favor al digital El Món, Deixar la policia i en preferència el perjur, Col . Baena, dir el que vol, interferint a des-tems, entre els comentaris borran i/o ampliant els seus comentaris ( per mi) i sempre recargoladament ridículs)) com està fent avui (Per ahir) i un altre habitua'l galifardeu policia insultant-nos com: "~ Gonzalo gener 29, 2023 | 13:53 Típico comportamiento de una tractoriana. Insultar y vejar a todo aquel que opina diferente. Poco os dieron aquel domingo, banda de hijos de puta.~" Bé, creiueu que això és de professionals i ajuda a la Guàrdia incivil i els ganduls del SUP? o més be, de bèstioles indisciplinades, sense honor ni disciplina?
    • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 30, 2023 | 12:20
      Gonzalo gener 30, 2023 | 12:20
      Vete a tomar por culo, fascista asqueroso de mierda.
      • Icona del comentari de: Per Gonzalo a gener 30, 2023 | 21:14
        Per Gonzalo gener 30, 2023 | 21:14
        Ets una despulla humana, pitjor que una rata de clavaguera! Torna a la cova d'on vas sortir i no emprenyis més, desgraciats!
      • Icona del comentari de: @ Gonzalo a gener 30, 2023 | 21:17
        @ Gonzalo gener 30, 2023 | 21:17
        Això tú, que segurament ho necessites, per això sempre estàs tant de mala llet, imbècil integral!
  17. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 08:39
    Pere Llimonera i Citronell gener 30, 2023 | 08:39
    No entec que han fet malament aquestes processades… no n’hi ha per tant…
  18. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 09:24
    Pere Llimonera i Citronell gener 30, 2023 | 09:24
    ... Claro que lo entiendes, TRoLL_ete separata supremata usurpa nombres, pero te haces el sueco y comentas de Falsa Bandera suplantándome para, como siempre, hacernos participes de ch0RRaDas y falacias independencieras... Apa, Siau
  19. Icona del comentari de: MHP a gener 30, 2023 | 10:49
    MHP gener 30, 2023 | 10:49
    El cervell, l'odi, també va amb caminador? La iaia tenia les mans lliures per vomitar odi i insults a les xarxes, doncs que ara pringue... i per molts anys.
    • Icona del comentari de: Ricard a gener 30, 2023 | 12:20
      Ricard gener 30, 2023 | 12:20
      No és per cap odi. És per catalana que la processen.
      • Icona del comentari de: MHP a gener 30, 2023 | 12:56
        MHP gener 30, 2023 | 12:56
        Ahhhhh, ara ensens processaran als 7,5 mil.lions d'habitants de Catalunya?
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 30, 2023 | 14:46
          Pere Llimonera i Citronell gener 30, 2023 | 14:46
          ... Ha, ha, ha, molt bona... Que buena respuesta... Si es que están idos... tienen dispersión mental cuántica, o lo que es lo mismo: que el natural entrelazamiento cuántico que se produce de forma instantánea entre átomos y sus sub-partículas: electrones, nucleones (neutrones, protones) y mesones (piones) que constituyen el núcleo atómico formados por constituyentes fermiónicos más elementales denominados quarks, en el caso de los separatas suprematas N0 se produce... No se da... A saber porque... ??? ... Pero, el caso, es que así, los átomos, mesones y/o quarks de cada neurona van a su bola; y uno tira pa Monserrat, mientras otro está mirando a Cuenca; y otro puede estar medio ahogado en la caleta de Aigua Blava... Y así todos y cada uno de ellos... Total: que se les produce un desbarajuste sináptico neuronal de coj0nes; y en tal estado parece que las células nerviosas de cerebro y espina dorsal dejan de ser solidas y pasan al estado de "Plasma"; y los enlaces sinápticos neuronales se dan y no se dan, ellos están y no están; y tienen un fermion en Calahorra y otro en un universo paralelo en otro espacio-tiempo, ademas... y así todo... Sufren des-entrelazamiento cuántico que les atora y desvirtúa neuronas y sistema nervioso... Poco se puede hacer, salvo rezar, quizás... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Siau!"
        • Icona del comentari de: Anònim a febrer 01, 2023 | 14:58
          Anònim febrer 01, 2023 | 14:58
          Té gràcia Marquitos que ho digui un querellat carallot…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa