El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern manté que la taula de diàleg està dins dels “terminis pactats”
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha volgut esvair aquest dimarts qualsevol dubte que pugui sobrevolar sobre la bona marxa de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el Govern després que ahir el president Pedro Sánchez declarés que ara per ara no és una prioritat. En la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Plaja ha explicat que “estem en els terminis pactats i no hi ha res excepcional”. Plaja ha remarcat que “està prevista una trobada de la taula de negociació sobre el conflicte polític entre el Govern català i l’espanyol a principis d’any”.

La incògnita de la data es manté. Plaja ha explicat que “encara no està tancada i no es pot concretar”, però ha espantat qualsevol fantasma sobre manca de determinació de les parts per definir una trobada. “Hi ha el compromís dels dos governs perquè la reunió es produeixi a principis d’any”, ha assenyalat la portaveu, que no ha volgut “especular” amb cap data concreta.

Davant els debats al voltant de la taula, que aixeca crítiques des de JxCAT i també avui de l’expresident Quim Torra en una entrevista a TV3, Plaja ha repetit que la “posició del Govern és coneguda i important”. De fet, ha remarcat que la posició del consell executiu, on també hi ha els socis de JxCAT, és mantenir el “compromís de donar una oportunitat a la negociació del conflicte polític per aconseguir l’amnistia i fer un referèndum d’autodeterminació”. El Govern es vol aïllar de crítiques i brogit polític. “No entraré a comentar declaracions fetes en clau de partit”, ha reblat Plaja, recordant que es vol “garantir la bona entesa i l’èxit de l’obra de Govern”.

La data que es fixi ha de ser acordada entre els dos governs, ha recordat Plaja, de manera que allunya les crítiques sobre la unilateralitat de la taula, on JxCAT veu que Pedro Sánchez és qui marca el pas. Sobre el contingut de la propera reunió, la portaveu ha demanat “discreció” i que ja es va acordar informar quan hi hagués “resultats concrets”.

Reunió de la comissió bilateral

D’altra banda, Plaja sí ha confirmat que aquests dies hi ha contactes tècnics per tancar l’odre del dia i una data exacte d’una nova trobada de la comissió bilateral. La portaveu ha afirmat que es farà a Barcelona i es treballa perquè se celebri a finals de gener i principis de febrer “a molt estirar”.

En la roda de premsa, Plaja també ha respost les crítiques del cap de l’oposició, Salvador Illa, sobre els canvis als Mossos d’Esquadra. Illa ha dit que els canvis semblen motivats per raons polítiques. La portaveu ha explicat que s’estan donant les explicacions pertinents sobre la qüestió, però no ha concretat si el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, té pensat comparèixer al Parlament, tal i com han reclamat els socialistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ERC DICTADURA ESPAÑOLA a gener 11, 2022 | 21:28
    ERC DICTADURA ESPAÑOLA gener 11, 2022 | 21:28
    Uff portaveu del junqueras, fas fastic traidora del psoe.erc.gal
  2. Icona del comentari de: Charles de Secondat a gener 12, 2022 | 09:03
    Charles de Secondat gener 12, 2022 | 09:03
    Si. Passat demà qualsevol dia abans de judici final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa